Červená ako rubín
Kerstin Gier
Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009
Perfektní. Musím říct že autorka se zde opravdu vyznamenala. Slzela jsem smíchy, nadávala postavám i seděla zticha jako pěna při napínavých pasážích...prostě skvělé
Knížka se mi velmi líbila... akorát nechápu o koho jde v prologu a epilogu... Kdo ví o koho jde tak prosím napište...
Díky Apoška :-D
Velmi hezká a čtivá kniha, myslela jsem si že se mi asi moc líbit nebude ale totálně jsem se do ní zažrala: )
VAROVÁNÍ: nečtěte ji moc večer jinak je docela možné že se kouknete na hodinky a zjistíte že už jsou dvě hodiny ráno
K tejto knihe som sa nevedela prinútiť a som rada, že som sa na ňu konečne odhodlala. Bolo to skvelé čítanie, dobre premyslený dej a milý humor. No a samozrejme postavy :) Páčilo sa mi, že aj vedľajšie postavy mali svoj príbeh. Jedna z mojich naj kníh za tento rok :) Nemôžem sa dočkať dvojky
Tuto sérii jsem chvíli odkládal a a teď se nemůžu odtrhnout :-D Neustále něco nového, propleteného :-) No těším se na další...
Celá triologie je krásná! Knížka mě bavila číst, měla děj a byla zajímavá, a měla přínos. Akorát kdyby autorka nedávala tolik letopočtů, to mě moc nebavilo, potom mě nebavili některé zbytečná a dlouhé rozprávky a myšlenky… Ale kniha si zaslouží plné 4 hvězdičky! Doporučuji!
Asi jsem očekávala něco jiného.. každopádně zajímavé mi to přišlo až ke konci, takže uvidíme co přinese druhý díl.. :)
Tento příběh mě naprosto a jednoznačně celou pohltil. Od knihy jsem se dokázala odtrhnout až na konci, a to jen na tak dlouho, než jsem otevřela další díl. Kdybych mohla dát více jak 5*, tak neváhám. Doporučuji :-).
Tak se můžu pyšně přidat k lidem, kterým se kniha líbí. Konečně jsem se rozhodla se do serie pustit. Dobře se čte, je to napínavé, i když někdy předvídatelné. Při prvním vzití do ruky jsem přečetla hned půlku Doufám, že druhý díl bude pokračovat podobně nebo i líp.
Opravdu skvělá kniha! Přečetla jsem ji za dva dny, a to jsem se musela přemlouvat abych nečetla dál! :) Ke knize jsem se přemlouvala dlouho jako ke Selekci a jako u ní, nelituju že jsem ji přečetla tak rychle. Myslela jsem že to bude horší. Hlavní hrdinka mi připadala sympatická, a vyjímečně jsem v ní našla nějakou podobu mně xD . Opravdu doporučuju! :)
Naprosto úžasné! Knihu jsem přečetla během tří dnů a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Kniha má úžasný spád, autorka píše poutavě a hlavně výjimečný nápaditý děj! Rozhodně se pouštím do dalších dílů! ;)
Uzasna kniha moc jsem od ni neocekavala,tak aai proto se mi tak libila. Bylo to poutave cteni a zajimave tema.
Určitě stojí za to si celou sérii přečíst. Mě k ní sice dovedlo až, když jsem viděla první dva díly zfilmované, ale nelituji toho. Líbily se mi jak filmy tak o trochu víc knihy. V knihách je víc humoru a Gwendolym mi přijde po duševní stránce dospělejší než ta filmová. Všechny postavy mají něco do sebe, takže stojí za to je poznat.
Úžasná..autorka má opravdu veliký talent a potenciál...myslím, že kniha patří stoprocentně mezi mé oblíbené :)
Knížku jsem si zamilovala hned od první stránky. A věřím, že to nebude jen krátkodobé pobláznění, ale že se k ní budu mockrát vracet. Nejde jen o samotný nápad, který je mimochodem skvělý, ale i o to, že tam není byť jen slovo navíc a všechno je tak, jak má být.
Jsem nadšená, vrhám se na další díl a knihu vřele doporučuji!
přátelství láska zfilmováno cestování časem tajemství pro dívky pro dospívající mládež (young adult) rodinná tajemství fantasy
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Skvělé, perfektní a neobyčejně dobře napsané. Úžasný nápad a ještě k tomu skvěle provedený. Co na to říct?