Červená ako rubín

Červená ako rubín
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428055/bmid_cervena-ako-rubin-JKL-428055.jpg 4 2682 2682

Drahokamy série

1. díl >

Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten, 2009

Davina
27.06.2016 3 z 5

Dobrá, pravděpodobně jsem jediná svého druhu, komu se to nelíbilo. Rozhodně je kniha přeceňovaná. Vybrala jsem si ji podle obálky a kvůli dobrému hodnocení. Upřímně, mě to moc nebavilo. Téměř nic se tam nedělo a rozhodně mi to nepřišlo zajímavé. Za mě rozhodně zklamání a do dalších se ani nehodlám pouštět (škoda, ty obálky jsou kouzelné).

Miahja
27.06.2016 5 z 5

Celou trilogii už jsem četla třikrát.Moje nejoblíbenější!

Kayla
24.06.2016 5 z 5

Do minulého týdne mi série ležela jen na poličce a čekala na přečtení. Teprve nedávno jsem se pustila do prvního dílu a musím říct, že to byla fakt paráda. Hlavní hrdinku jsem si hned oblíbila, nebot je slušně praštěná jako já :-D Do hlavního hrdiny jsem se také zamilovala. Vůbec by mi nevadilo, kdyby Gideon byl ještě na Gwen víc arogantní než byl v knize. Ale to je můj názor :-D.
Jinak jsem se občas ztrácela v postavách. Je v tom trošku chaos, ale není to nic co by knize nějak moc uškodilo. Sérii doporučuji :-)

zuzana4291
20.06.2016 4 z 5

Kniha je velmi krásná, velmi čtivá a až na pár detailů není knize, co vyčíst...moc hezká fantasy:-)

ThePetinka
13.06.2016 4 z 5

Od příběhu jsem téměř nic neočekávala, byla jsem proto příjemně překvapená. Hlavní dějová linka je dobrodružná, napínavá a mnohem víc zábavná, než by se mohlo zdát. Obálka potencionální čtenáře troch balamutí, protože se jedná o plnohodnotnou fantasy, do které je romantika tak trochu uměle, a podle mého názoru zbytečně, vmáčknutá. Vlastně si myslím, že to příběhu škodí. Stejný pocit jsem měla i u některých dalších scén, které jako by byly přidány do knihy pouze proto, aby se víc líbila slečnám v pubertě.
Romantický příběh, který se mezi hlavními hrdiny rozvíjí, nepůsobí zrovna dvakrát uvěřitelně. Osobně si myslím, že je to způsobeno tím, že děj knihy se odehrává v rozmezí pouhých několika dní. Postava Gwen je přitom sympatická - zdá se být správně trhlou, přitom však rozumě uvažující dívkou, jakou si lehce oblíbí mladší čtenářky. Mě z počátku připadala neslaná nemastná, ale postupem času jsem si k ní cestu našla.
Pokud si odmyslím onu romantikou linii, které v knize stejně není věnováno příliš prostoru, jde o velmi zdařilou a zcela plnohodnotnou fantasy, která si jistě zaslouží pozornost čtenářů. Příběh postupně nabírá na obrátkách, napětí střídá akci a kniha čtenáře zcela pohlcuje. V tomto ohledu jsem byla opravdu spokojená.

teaska
27.05.2016 5 z 5

nadherny pribeh moc se mi libil a hned se vrham na 2. dil.
autorka ma dobrou fantazii a pribeh mel spad ; )))
akorat mi vadili vecne tajnosti a nekde jsem pribeh nechapala..
jinak mocc doporucuji urcite stoji za to!!!
: D
a mohla bych se jenom prosim zeptat kde najdu ten film?
dekuji moc

pája007
25.05.2016

je to boží kniha,
a pdívejte se na film.
Je tedy úpně jiný než kniha ale taky pěkný

AnetaM
23.05.2016 5 z 5

Wau, to je tak super knížka!
Musí se u ní sice přemýšlet, protože se toho tam děje opravdu hodně, kapitoly jsou asi 20. stránkové, ale to nevadí. Podle mě to dělá knížku ještě lepší.
Pokud vahate a máte rádi romantiku, minulost a Anglii, tak si tuhle knížku určitě přečtěte. Je taky strašně vtipná, často me donutila rozesmát se nahlas:D.
Takže za me 5 hvězdiček, už dočítám druhý díl!

EliaBooks
22.05.2016 5 z 5

Kniha mě velice příjemně překvapila. Skvělý děj, do kterého jsem se ihned začetla a zamilovala.

Francesca14
20.05.2016 5 z 5

Úžasná autorka, která vymyslela ty nejdokonalejší postavy, napsala je se smyslem pro humor a úžasně odvyprávěným příběhem. Celá trilogie mě chytla a nepustila a já se absolutně zbláznila do Gideona a do cestování časem, takže když jsem usínala, skoro jsem měla pocit, že jsem Gwendolyn. Jedna z mých oblíbených knih, kterou jsem si absolutně zamilovala. Kdyby to šlo, dala bych jí hvězdiček šest.

Petronella22
19.05.2016 5 z 5

Sérii jsem přečetla za dva dny. Nádhera. :-) Úplně jsem se zamilovala do Gideona a vcítila se do role Gwendolyn. ;-) Autorka odvedla dokonalou práci, neměla jsem ráda čtení a díky ní teď mám ke čtení úplně jiný postoj. :-D za poslední 3 týdny jsem přečetla 15 knih a to je víc než za celý můj život. :-)

Luciluc
12.05.2016 5 z 5

Skvělá kniha, která mě překvapila. Nádherná obálka, zajímavá hlavní myšlenka (moje první kniha s tématikou cestování v čase), čtivost a spád. Sympatické postavy, hlavně Gwendolyn a její hlášky, nad kterými jsem se musela někdy až zasmát :) ("Ahoj Wendy," řekl. "Gwendolyn", opáčila jsem. Můj ty bože, přece to nebylo zas tak složité na zapamatování. Taky mu neříkám Gisbert.) Gideon je sympaťák a s Gwendolyn tvoří dobrou dvojku. Jen tetu Glendu jsem nemohla vystát. Jsem zvědavá jak se bude dál vyvíjet příběh Lucy a Paula. Těším se až si přečtu další dva díly. Na filmy se taky možná podívám, ale určitě až po tom co si přečtu celou trilogii.

l001
06.05.2016 5 z 5

Nádherná knížka, nemůžu se dočkat pokračování:-)

KnihomolAnn
09.04.2016 5 z 5

Krásná romantická kniha, přesně na odpočinek! Filmy nejsou špatný, ale jak to tak bývá, kniha je vždy lepší! :D

Karčaa
31.03.2016

ÚŽASNÉ, moc se mi líbila. Cestování časem mám moc ráda. Moc, moc, moc se mi líbí.

pája007
31.03.2016

je to boží kniha a film taky skvělý.
Určitě nejdříve čtěte knihu a poté sledujte film

Arya26
30.03.2016 5 z 5

Tuto knížka jsem docela dlouho na můj vkus odkládala. Napínavá, čtviná a nádherná. Co víc si přát.

simi28
28.03.2016 5 z 5

Tato kniha je úžasná. Při čtení jsem se moc bavila, a když jsem byla teprve na stránce 50, už jsem objednávala druhý díl, což normálně nikdy nedělám. Všem ji doporučuji.

Soalive.nat
26.03.2016 4 z 5

Měla jsem náladu na oddechové čtení a tato kniha splnila očekávání, ale zároveň byla opravdu zábavná a vtáhla do děje. Za dva dny byla přečtená, no možná se mi četla až příliš snadno... ale upřímně se těším, až začnu číst další díl. Co se týče filmu? Z toho mě bolela hlava, takhle špatný film jsem dlouho neviděla.

Fantýna
26.03.2016 5 z 5

Tato kniha je úplně boží. Můžu ji jen doporučit.