Maminčin mazánek
Sarah Flint
Charlotte Staffordová série
1. díl >
Sleduje... Vyčkává... Kdo je na řadě? Tento thriller o precizním sériovém vrahovi není pro slabé povahy. Musíte být připraveni na šok! Ideální pro fanoušky Angely Marsons. V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Ale jeden z nich je naživu, druhý je mrtvý. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s tímto případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím dál více párů a tlak na oba sílí. Podezřelý je dopaden, ale je to skutečně on? Dokáže Charlie zastavit sadistického vraha, jehož jediným přáním je potrestat ty, kteří udělali chybu? Nebo se ona sama nevědomky stala obětí? Nová série s členkou Londýnské metropolitní policie Charlotte Charlie Stafford v hlavní roli je tu! "Knihu jsem přečetla na jeden zátah a srdce mi bušilo až v krku." PENNY HANCOCK... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , OmegaOriginální název:
Mummy's Favourite, 2016
Moc dobrá a napínavá knížka. Skutečně dobře se četla a musím říct, že jsem se vážně těšila na každou další stránku. Líbila se mi zápletka i podrobnější popisování dětství a myšlenek vraha. Asi to není úplně vhodné, ale oceňuji, že se autorka nevyhýbala ničemu, že vše popisovala docela naturalisticky. Ale musím souhlasit s tím, že konec je tak nějak useknutý, odfkláknutý, prostě mu něco chybí. Takové to když přečtete posledních dvacet stran a pak si říkáte a co jako, co dál, a tohle bylo všechno? Prostě jsem se cítila tak nějak ochuzená a pořádný konec. Což ale nic nemění na tom, že se těším na další knížku a tuhle můžu s čistým svědomím doporučit... :)
Velice povedená detektivka. Chorobě smýšlející vrah a následky jeho krutého dětství, které gradují v nelidské skutky. To vše dokonale až nechutně popsané, místy to bylo fakt dost hustý, ale zklamal mě uspěchaný konec, proto 4 hvězdičky, Jinak super čtení.
Kniha má velmi silný příběh, velmi slibné, ale ten konec mi přišel no.. odfláknutý. Pachatel byl moc jednoduše dopaden, čekala jsem něco.. dle mého názoru to chtělo něco něco více.
SPOILER: A musím říct , že mi přišla hodně utažená za vlasy dějová linka s právničkou. Ale proti gustu..
Jinak hlavní hrdinka, nebyla špatná, byla samozřejmě super žena, ale to tak hrozný nebylo.
Kniha mě zaujala už od prvního okamžiku. Do konce knihy jsem netušila, kdo tím únosce a vrahem je. I když pak jsem tušila, že to bude někdo od policistů, ale kdo přesně to jsem netušila. Moc se mi to líbilo. Bylo mi těch rodin líto. A taky se mi líbilo, jak každý dostal to, co si zasloužil. Svůj trest. Tuto knihu mohu jenom doporučit. :)
Opravdu zajímavá detektivka. U některých části mi teda byla až na zvracení a musel jsem je jen letmo prolétnout, ale moc oceňuji fakt že se v této knize chovali oběti skutečně reálně, snažili se komunikovat se svým únoscem a přesvědčit ho, že mu jeho hra vychází. Tohle se moc často nevidí.
Úžasný, strhující, napínavý a zvrhlý příběh! :)
Kniha se četla sama. Neustále jsem přemýšlela, kdo je vrahem a nakonec jsem byla hodně překvapená ...
Co se v lidech všechno skrývá za zvěrstva a jak se umí chovat k ostatním.
Konečně thriller, kde se objevily mrtvoly :D .
Oceňuji, jak si autorka pohrála s důmyslnými plány a průběhy všech únosů. :)
Hodně dobře napsaný thriller trošku mi to připomíná Angelu Marson .. Dost tam bylo o vrahově dětství a o hrůzach,co zažíval.. Vrah mě teda ani v nejmenším nenapadl. Přečteno jedním dechem
Kniha mě zklamala. Dočetla jsem jí jen abych věděla jak to celé dopadne. Dost krutý a nechutný popis zločinů. Hlavní policistka také nebyla sympatická....u vyšetření celého případu spíš měla štěstí než schopnosti....Většinou knihy nekritizuji ale tentokrát to vážně nešlo. Pouhá 1*. Mrzí mě to.
Naprosto nečekaný konec? Vůbec první detektivka, kdy jsem pachatele uhádla, a to již v první polovině knihy.
Příjemný thriller, ač trochu drsnější co se týče počtu obětí a popisovaného řádění - až mě to zarazilo (pozor SPOILER!) - pořád jsem čekala, že některá z obětí přežije, někomu se podaří utéct nebo ubránit. Hlavní postava byla hrdinkou s velkým H, což je popravdě spíše na škodu. Trochu ubrat v superschopnostech na obou stranách (jak detektivka, tak padouch) a příběhu by to prospělo.
Kniha se mi velice líbila, byla napínavá. Bylo zajímavé jak vrah přemýšlel a jak autorka jeho mysl důkladně popsala. Pro někoho nechutné, pro mě pravá napínavá kriminálka bez cenzur. Doporučuji.
Přečetla jsem na doporučení kolegyně, napínavá detektivka se sympatickou hlavní postavou, příběh měl spád a pomaličku gradoval k překvapivému závěru,rozhodně zajímavé, i když lehce mrazivé čtení.
Ze začátku mě kniha vůbec nenadchla. Docela dost postav ve kterych jsem se trochu ztracela, především díky pomalému rozjezdu a častému odkládání knížky. V polovině knížky se děj naštěstí rozjel a knížka se mi četla dobre. Akorat mám pocit,jako bych četla pohádku (víc brutální pohádku, teda xD) Dokonalá vysetrovatelka, která má jen jediný škraloup ve své minulosti a i ten se snaží svou praci "odčinit". K chycení pachatele samozřejmě pomohlo neuvěřitelné stesti a poté slo všechno jako po másle. Všechny problémy se najednou hezky vyřešily a všichni byli šťastní a spokojení xD. No, každopádně po přečtení knížky jsem ráda, že mám jedináčka :-D
Knížka byla čtivá a napínavá, i když ze začátku jsem se ztrácela v množství postav. Těm, kdo mají rádi drsnější detektivky ji určitě můžu doporučit.
Rozhodně jedna z těch lepších detektivek, která se nemusí chlubit zlatou hvězdou.
Pachatel byl velice chorý na mysli.
thrillery sérioví vrazi pomsta pohřbení zaživa matky a synové křivda
2017 | Maminčin mazánek |
2018 | Sběratel trofejí |
2019 | Lháři, lháři |
2020 | Rozbité panenky |
2021 | Tátovy holky |
Nechala jsem se nachytat na komentáře "Mrazilo mě v zádech! Dlouho jsem se tak nebála ...."
Za mě tedy průměrný příběh, téměř žádné napětí a dost mezer v příběhu.
Nutno ale uznat, že mě to bavilo číst.
Do příští tvorby bych doporučila víc propracovat příběh, styl psaní za mě OK. :)
SPOILER:
Vrah se řídí pravidlem chytím, zahrabu a kochám se. Pak tedy nechápu, proč najednou zrychlil tempo a chytal další a další. Pak chtěl zabíjet jen aby měl čas na novou. Přitom je chytal, aby je trestal přežitím!
U boční linie se stalkerem jsem vůbec nechápala, proč to tam je? Jediná spojitost byla právnička a podezřelý z únosu.
A na konci ten happy end s chyceným útočníkem, kterého náhodou zahlédne z auta ... no to už ve mě vyvolalo úsměvný úšklebek.