Sběratel trofejí
Sarah Flint
Charlotte Staffordová série
Pozoruje a vyčkává... A počítá. Každý z nich uchovává ve formaldehydu, aby se uchoval. Každý prst znamená jednu oběť, mučenou a zabitou. Srdce vyřízlá z hrudi a místo nich vložený symbol konkrétní zrady. A každý týden přibude nová trofej. V jeho očích se všechny oběti provinily a musely zaplatit. Jedno však všechny oběti spojuje. Přijde Charlotte na to, co to je?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
The Trophy Taker, 2017

Velice akční díl s Charlie a jejími policejními kolegy. Líbilo se mi, že se zde nevyšetřuje jen jeden případ a vždy dostává přednost ten, který je v tu chvíli důležitější. To mi připomíná běžnou praxi u policie, tím pádem je příběh mnohem reálnější.
Vyšetřuje se tu násilník, který si rád "hraje" s noži na nešťastnících, zároveň je tu vrah, který nejen vytrhává obětem srdce z těla, ale bere si malou pozornost - prst. U vraždy je několik podezřelých, díky kterým se přichází na další kriminální činnost a další "zrůdy".
A je tu také Ben, který se dává dohromady, a hodně se snaží být pro Charlie víc než jen její kamarád.
Nudit se není u příběhu kdy, má to spád od začátku do konce, skvělé napětí, prima parta vyšetřovatelů, kteří drží pohromadě a pomáhají si. Moc se těším na další díl s Charlie.

Druhý příběh policistky Charlie a jejích kolegů. V tomto příběhu se objevuje vrah, který svým obětem uřezává prst a odebírá srdce. Zároveň je zde druhý vrah, který ale hned na počátku příběhu utíká a na útěku opět řádí. Také se zde opět potkáváme s Charliinou maminkou Meg a válečným veteránem Benem, který by chtěl být víc než jen kamarád Charlie....
Kniha opět nezklamala. Možná o něco slabší než první Maminčin mazánek, ale série ještě nekončí a jedeme dál. :-)

Další skvělé pokračování, i když Maminčin mazánek se mi líbil víc. Ale už se těším na další...

4,5 hvězdy
Pěkná detektivka, tento příběh se mi líbil více než mazánek - konec nabral úžasné obrátky.
Pohodové čtení

Tak jako první díl, jsem přečetla na jeden zátah... A mohu doporučit. Styl psaní se mi moc líbí a už čtu další pokračování! ️

nuž... tieto knihy, ako sa tu často s obľubou píše, neurazia ani nenadchnú... nekonečné opisy zbytočností, nekonečné množstvo zbytočných línií a chýba mi príchuť života, chýba nádych skutočného života u večne pokrčenej a ušmudlanej postavy Charlie, Hunter je šedá postava, zato línií vrahov máme prebytok a opisov harabúrd a nezaujímavých miest a postáv na celé strany... a tak a podobne... pani autorka z nich robí svojrázne postavičky, ale míňa sa to účinkom... chýba im život.
ovšem keď príde ďalšia kniha, prečítam si ju, ale neočakávam nič viac, než na dve hviezdičky.

(SPOILER)
Kniha se mi líbila.
SPOILER
Zklamalo mě, že se pachatele nepodařilo zjistit policejním pátráním, ale náhodou.

Nebyla jsem z knihy tak nadšená jako z předchozího dílu Maminčin mazánek, ale rozhodně jsem se nenudila. Zajímavý děsivý případ, šokující rozuzlení. Jenom to vyšetřování bylo pomalé, táhlo se a byla tam spousta popisů, které by tam asi ani být nemusely. Ale 4* si rozhodně zaslouží.

Jak ja tenhle zanr miluju... Zase skvela a zajimava kniha a az do posledni chvile by mi to nedocvaklo... Kdo cetl pochopi ;) urco se tesim na dalsi knizecku do serie...

Za mě zklamání, horší než první díl, průměrná detektivka, některé policejní honičky pachatelů mi přišly hodně naivní.

Četlo se to dobře, případ byl zajímavý. Teď budu jedovatice jedová :-) - Jen jsem se nedokázala zapojit do toho fajn prostředí u Charlie v práci. Všichni se mají rádi, je to prostě supr kolektiv policajtů a šéf je taky božan! Nevím, ráda bych si na to přišla sama, že je to u nich tak žužo.

V minulé knize to byl guláš se jmény, tady už to bylo o poznání lepší. I když autorka lidmi opravdu nešetří. Zvykla jsem si na autorčin styl psaní, který je poněkud obsáhlejší, takže Sběratel trofejí se mi líbil více. Přesto série nepatří k mým top a vracet se k nim nebudu a kompletní série půjde do světa...
K samotnému příběhu... má spád, akci, napětí. V této knize chybí větší pohled vraha, což je škoda, jen je vidět z jeho dětinského přemýšlení, že je velmi narušený a nebezpečný. Nápad na padoucha je velmi reálný.
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
Druhý díl s Charlie Stafford mě tolik nebavil jako předchozí díl Maminčin mazánek. Příběh byl zajímavě vymyšlený, ale nějak mě to nechytlo. Jeden zločinec jim unikal a chodil si po městě, jak se mu zachtělo. Druhý za sebou nechával jen mrtvoly. A o někom neměli ani tušení. Což by samozřejmě nevadilo, ale tentokrát mně připadalo, že jen autorka několikrát napsala scénu, kde si řekli, co zjistili, a Hunter pak rozdal každému úkol, aby se pak zase mohli pustit do debaty, co kdo zjistil. A občas shlédli kamerový záznam. Trošku zklamání za mě.
Na další díly se ale určitě chystám. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet vztah Charlie a Bena.