Chata ve Švýcarsku

Chata ve Švýcarsku
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474966/bmid_chata-ve-svycarsku-zsb-474966.jpg 4 1823 1823

Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Je načase si užít výhled do krásné krajiny a vychutnat si přitom sametovou horkou čokoládu, výborné sýry a úžasnou romantiku. Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou totiž pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu. Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si do pořádku život se Mina rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. A Mina moc dobře ví, kde ji najít – v útulné chatě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku. Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Little Swiss Ski Chalet, 2021

anna492
03.03.2022 2 z 5

Zápletka předvídatelná, děj nereálný, charaktery postav velice zjednodušené. Ani jazykově mě kniha moc nezaujala, u vět typu “když mě políbil, rozlétly se mi v břiše tisíce motýlů” jsem se pak vyloženě chytala za hlavu. Celkově mi dílo přišlo spíš jako román pro dívky od 12 let…

knihveru
02.03.2022 4 z 5

Autorka nepochybně romantické knihy psát umí. Dobrému dojmu napomáhá i zasazení do atraktivního prostředí. Pro zmiňované destinace to musí být jistým způsobem výhra. Každopádně se mi víc líbila Kavárna v Kodani.

Evaho73
01.03.2022 3 z 5

Tentokrát je po prečítaní mojim najväčším bonusom to, že sa mi táto knižka hodila do výzvy.
Inak ju z môjho pohľadu hodnotím asi ako doteraz najslabšiu z celej série.
V príbehu mi chýbalo viac cestopisných prvkov, pre ktoré som si sériu Romantické úteky obľúbila. Švajčiarsko autorka opísala dosť stroho a neprenieslo sa na mňa to pomyselné nadšenie navštíviť túto krajinu (hoc iba virtuálne), ako som to mala v predchádzajúcich častiach. Zamerala sa tu skôr na vytvorenie romantickej atmosféry na malej horskej chate, ktorá tvorila kulisu "rýchlovzťahu" dvoch ústredných postáv a to mne osobne nesadlo.

Kackac77
28.02.2022 3 z 5

Je to taková celkem milá oddechovka, žádná prekvapeni se nekonají, dej velmi předvídatelný, čte se ale dobře. Je konci jsem se několikrát přistihla, že se dívám, kolik ještě stran do konce, ať už to mám za sebou, prostě druhá polovina už mě dost nudila...

Radomilka
28.02.2022 5 z 5

Příliš sladké? Ano. Nereálné? Možná. Předvídatelné? Úplně. Ale proto máme knihy od Julie Caplin rády :) Mají to být oddechovky, "romantické útěky" :) Romantická linka s nádherným popisem dané země a jídlo popisované tak, že byste si ho hned dali také. Asi bych nedala dvě její knihy po sobě, ale na proložení mé obvyklé četby (thrillery, krimi, scifi apod.) naprosto ideální :)

tanecnica
26.02.2022 3 z 5

Tohle bylo tak okaté, až to bylo moc. Romantické knížky mám ráda, ale musí mít příběh. Ten mi tady docela chyběl. Knížka je taková nijaká, romantický cíl asi splní, ale čtení samotné mě moc nebavilo, chyběl mi děj...

Linda007
26.02.2022 5 z 5

Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíce. Nebyl komplikovaný, byl klidný a plul na dokonale milé vlně. Přesně to, co teď člověk potřebuje. Oceňuji, že zde není žádný problém mezi hrdiny.

sabina4546
23.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Nevím proč, ale tento příběh na mě nezapůsobil. Přišlo mi to zdlouhavé, až moc popisů okolo a nic moc se tam nedělo. Navíc nemám ráda, když jsou v knihách nějaké nemoce. Dobře, infarkt ještě dobrý, ale že se tam bude psát o tom, jak měl Luke leukémii a že v nemocnici poznáš, kdo umře a kdo ne, to pro mě proste není. Sice krátká zmínka, ale me to tu knihu docela zkazilo. Četla jsem i jiné knihy z této série a moc se mi libily. Jen prostě rakovinku prosím ne. Ani konec mě nějak nebavil, z toho ze zbyvalo par stran do konce a Mina byla na nádraží to bylo jasné. To sice u všech knih,co jsem od autorky zatim cetla,ale tady to nebylo nijak nápadité.

Domčik
22.02.2022 4 z 5

Kniha je hezká, romantická, splňuje to, co se od ni očekává. I závěr je takový. Jenom jsem čekala, že se do Švýcarska přenesu, ale nestalo se tak a nevtáhla mě tak, jako její předchozí knihy odehrávající se Chorvatsku, Francii a Japonsku. Ale co se mi líbil, byl zápal Miny a její nadšení pro pečení.

martineden
20.02.2022 1 z 5

(SPOILER) Romantika, hory, nové začátky, přátelství, láska... a všechno, co se hlavní hrdince dosud nedařilo, během 14 dnů změnila a napravila. A bez stavebního povolení! Možná je ale ve Švývarsku možné všechno, i vybudovat za pár týdnů kavárnu. A jak píše čtenářka Metapt, použít u toho sloveso křenit se snad na každé stránce. Slovní zásoba je ostatně celkově chudá a stylistika jak z Bravíčka.

Kristyna1712
20.02.2022 4 z 5

Po příjemné Kavárně v Kodani jsem měla chuť na podobně nenáročný a odpočinkový román, což knížka perfektně splnila. A že se odehrává ve Švýcarsku? Ještě líp. Měla jsem pocit, že se také brodím sněhem po švýcarských horách, lyžuji a ochutnávám sýr a čokoládu. Až se mi po zasněžených horách taky zastesklo. Knížka je čtivá, děj je plynulý a romantický příběh tomu všemu ještě dodává třešničku na Kirschenbrottorte :).

mmartass
19.02.2022 5 z 5

Komentáře ke knihám nedávám, ale tohle je opravdu krásný, romantický příběh a vřele ho doporučuji. Od Caplin se mi zatím líbil nejvíce.

Boko22
18.02.2022 5 z 5

Uklidňující a pohodová knížka. S lehkostí popisuje Švýcarsko se vším co k němu patří. Hory, sýry i čokoládu. Úžasně jsem si u ní odpočinula.

Margaritta1987
18.02.2022 5 z 5

Miluji lyžování, výhled na Alpy a sladké. Tahle knížka všechno spojila. Jasně, že hned od začátku víte, jak to si dopadne, ale čtení knizky vás baví. Těšíte se na večer, až budete znovu pokračovat a když už by jste měli knihu odložit a jít spát, tak si říkáte "ještě jednu kapitolu". Knizky od Caplinové mi zvedaji náladu, jsou skvělá oddechovka a přistihla jsem se, že se u čtení pořád usmívám.

lucakuca
11.02.2022 3 z 5

Sladké sladké sladké sladké!
Pocukrované, karamelově táhnoucí, přebujele čokoládové, šlehačkově tlusté a hubičkovatě mlaskavé.

Mabie
10.02.2022 4 z 5

Nic od Julie Caplin jsem dosud nečetla a v rámci ČV se toto jevilo jako vhodný adept.
Na odpočinkovou literaturu je to tak akorát: pohybujete se v prostředí nádherných švýcarských hor, lyžujete, užíváte si místni speciality, dorty, sýry. To všechno dohromady je jak pár kousků lahodné švýcarské čokolády, zabalené do krásného dárkového balení.
Dostala jsem co jsem si přála - romantický feel good román, který mi zvedl náladu.

veronika4937
08.02.2022 5 z 5

Knížku jsem si vzala do nemocnice, chtěla jsem něco super nenáročného a byla to dobrá volba. Ano, děj je opět úplně průhledný a autorka nepřináší nic nového, ale zároveň jsem měla díky popisům přírody chuť se zvednout a hned se vydat do Švýcarska a dát si tam nějakou dobrotu v útulné kavárně.

Mrňous1
07.02.2022 4 z 5

Tak musím souhlasit s některými názory, že Švýcarsko, ať jsem se na něj opravdu velmi těšila, bylo zatím asi nejslabším dílem z celé série. Hlavní hrdinka mě na konci opravdu trochu dráždila. Ale pořád to splňuje to očekávání, které od knih z této série mám, romantický odpočinkový příběh, díky kterému se mnoho o dané zemi dozvím. Pořád čtu s mobilem v ruce a místa a památky si vyhledávám. Takže dávám čtyři hvězdy a těším se do Irska...

Lelalita
06.02.2022 3 z 5

Předvídatelná romance s krkolomným popisem děje na pozadí švýcarské přírody.

babystar
05.02.2022 3 z 5

Z tohoto příběhu nadšená nejsem. Hory mám ráda tak leda za okny příjemné kavárničky a zimu nemám ráda vůbec. Chování jednotlivých postav mi připadlo tak nějak přeslazené až "vlezlé". Mině bych poradila - "Dvakrát měř a jednou řež" a také "Není důležité dělat, co se nám líbí, ale najít zalíbení v tom, co děláme". Kniha mi vůbec "nesedla" a dočetla jsem ji jen díky "čtenářské výzvě" - ... snad ty dortíky to trochu zachránily.