Chata ve Švýcarsku

Chata ve Švýcarsku
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474966/bmid_chata-ve-svycarsku-zsb-474966.jpg 4 1823 1823

Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Je načase si užít výhled do krásné krajiny a vychutnat si přitom sametovou horkou čokoládu, výborné sýry a úžasnou romantiku. Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou totiž pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu. Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si do pořádku život se Mina rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. A Mina moc dobře ví, kde ji najít – v útulné chatě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku. Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Little Swiss Ski Chalet, 2021

18LenkA12
16.11.2022 5 z 5

Krásný příběh ze švýcarských Alp. Čtenář zde najde napětí, stesk, lásku, ale i pochopení v těžkých životních situací. Knihu můžu doporučit.

Prela
16.11.2022 2 z 5

(SPOILER) Pro mě zatím nejslabší díl série. Chvílemi jsem i měla chuť knihu odložit a nedočíst.
Popis Švýcarska byl fajn, líbilo se mi vyobrazení dortů a ostatního jídla, ale přesto se tento díl od ostatních něčím liší.
Vztah hlavních hrdinů byl pořád takový nijaký. A když se pustím do čtení romantiky, chci si ji užít plnými doušky. Vrcholem vztahu tady byl hluboký pohled do očí, a že se ti dva párkrát chytili za ruce. Jsou příběhy, u kterých to naprosto stačí, ale tady to bylo málo.
Skoro mám strach, jak plochý bude díl z Irska, když bude o sestře Miny. Teď se jdu ale pustit do Cukrárny v Paříži, ať to mám komplet, a snad si spravím chuť.

bosorka78
16.11.2022 5 z 5

Moc hezký příběh,hned jsem se dívala na výlety do Švýcarska,ale dle cen zůstanu asi jen u knih

Ála1968
15.11.2022 5 z 5

Příběh jsem si užila.Myslím,že tato kniha a Pláž v Chorvatsku byly zatím nejhezčí z celé série.

Leník95
14.11.2022 5 z 5

Je to má první kniha od autorky. A přiznám se, že romantiku moc nečtu, ale hodila se mi do čtenářské výzvy. Já však byla nakonec nadšená. Příběh se mi moc líbil, má to sice klasický scénář, jako v každém romantickém filmu, ale i tak si hlavní postavy prostě zamilujete. Navíc hory miluju odmalička, takže útěk do Švýcarska jsem prožívala společně s Minou. Nejsou zde žádná hluchá místa, pořád se něco děje a já musela číst dál a dál. Až zase budu chtít pohladit svou duši romantikou, sáhnu po něčem od Caplinové.

whiolet
13.11.2022 4 z 5

Tahle kniha spíše než okolní krajinu a zemi popisuje hlavně život Miny, což mi teda nevadilo, jelikož hlavní postavy opět byly velmi sympatické a člověk jim chtě nechtě musel fandit :)
Švýcarsko je rozhodně země, kterou chci navštívit a kniha mě nezklamala.

Lofda
29.10.2022 5 z 5

Někde jsem četla, že úroveň série jde s každým dalším dílem dolů.. Dovolím si nesouhlasit. Za mě plný počet, moc hezký příběh a ještě k tomu zasněžené Alpy.. Jak já se začínám těšit, až vyrazíme někam do hor a všude bílo ;-) A také se těším na další díly této série, ještě nemám zdaleka přečteno všechno. PS: celá série má tak krásné obálky, nádhera! Myslím, že to nám v ostatních zemích mohou jen závidět..

sahha
28.10.2022 4 z 5

Další příjemná kniha od mé oblíbené autorky. Ten kdo hledá opravdovou oddychovku spojenou s romancí neudělá chybu.

VerčaM91
28.10.2022 5 z 5

Od autorky jsem přečetla už 4 její romány, ale tento mi přijde zatím nejlepší líbí se mi Švýcarské prostředí i chuť do života hlavní hrdinky a její charakter.

Zelený.úval
23.10.2022 2 z 5

Všechny knihy ze série mají nádherné obálky a názvy, že se na ně člověk opravdu těší. Ale bohužel pak přijde zklamání. Tato kniha mohla být klidně tak o půlku kratší vzhledem k tomu, že se něco začalo dít skoro až na straně 200. Do té doby se děj neskutečně vlekl a nezachránily to ani popisy dortů nebo hor.

Bell@
23.10.2022 3 z 5

Tahle knížka měla oproti předchozím velmi táhlý děj, četla jsem jí na etapy několik měsíců. Děj knihy nebyl vyloženě špatný, ale autorka mohla knížku klidně zkrátit na polovinu.

Majký_
18.10.2022 1 z 5

Bohužel mi kniha vůbec nesedla, četba mě nebavila a jsem ráda, že ji mám za sebou. Série Romantické útěky určitě nebude nic pro mě. Nemít knihu vybranou do letošní čtenářské výzvy, pravděpodobně ji odložím (což normálně nedělám). Ráda sáhnu po oddechovce, ale tenhle příběh je vyloženě jednoduchý, postrádá napětí a cokoliv, čím by čtenáře obohatil. Hvězdička vytažená z paty - za zajímavé recepty a navnadění na zimní sezónu.

marcela3655
15.10.2022 3 z 5

Sakra tak tady jsem sekla..... Vůbec mě to nebavilo.... Nic moc mi kniha nedala, četla jsem opravdu na sílu a to mám takové sladké knihy někdy ráda..., Tady se mi líbil jen obal, název a recept na dort s Basileje... Začala mě bavit až za půlkou.. A to jsem milovnice Švýcarska kde jsem byla delší dobu.

Evelína123
14.10.2022 4 z 5

Skvělá oddychovat. Máte chuť vyrazit do Švýcarska a na horské chatě si dát horkou čokoládu

princesse
08.10.2022 3 z 5

Běžně se mi to nestává, ale stalo se... Věděla jsem stále co se po pár stránkách stane. Trvalo to celou knihu a to mi nějak vadilo. Zatím pro mě nejslabší z útěků. Přesto sérii dočtu. Co když Irsko bude stát za to?

Lily101
06.10.2022

Tato kniha mě uvrhla do hluboké čtecí krize. Jednou za čas mám tendenci zkusit nějakou romantickou knihu (nejsem zastáncem “prvoplánové” romantiky), ale tato kniha z hodně známé série byla velkou chybou.

Rozhodla jsem se být na sebe milá a nedočíst knihu (nedělám!!). Dostala jsem se na stranu 63 (několik dní jsem s knihou nemohla pohnout a radši dělala vše jiné, než abych s ní musela trávit čas=číst, nikdy předtím jsem takový stav v takové silné podobě nezažila)a pak jsem si přečetla posledního odstavců na poslední straně knihy (nikdy předtím jsem toto neudělala!!) a pochopila, že četbou o nic nepřijdu kromě hoodně mozkových buněk, které při čtení ztratím. Mám své mozkové buňky ráda, rovněž své oči (které čtením knih zatěžujeme) a popularitu těchto knih asi nikdy nepochopím. Nevadí.

Jarka_rybář
28.09.2022 4 z 5

Po přečtení Hotýlku na Islandu jsem s nadšením sáhla po Chatě. Musím řící, že mne moc nezaujala. Příběh je napsaný dobře, ale hlavní hrdinové mi nebyli moc sympatičtí. Další díly série asi číst nebudu.

Marcela52
18.09.2022 4 z 5

Už jsem se zařekla, že "romantické útěky" Julie Caplinové nebudu číst, protože model úspěšné dívky, která přes nejrůznější problémy, nakonec vše vyřeší, je trochu stereotypní. Ale nakonec jsem se chtěla v nadcházejícím podzimu trochu odreagovat, a čtení o romantické chatě ve Švýcarsku mě zlákalo. Knihu jsem přečetla celkem s chutí, ale je to opravdu hodně lehká literatura, která se vám stejně jako ta čokoláda, která je tam velmi sugestivně popisována, za chvíli rozpustí na jazyku i v mysli.

Aranel15
17.09.2022 2 z 5

Kniha byla celkem nezáživná. Mina nejdřív řeší, proč není dobré být s Lukem a pak zase, že s ním být chce a on tam není. Nepatrné zlepšení bylo pouze v části, kdy se sama starala o penzion, ale trvalo to jen krátce.

kolacky
11.09.2022 4 z 5

Roztomilé vyprávění ke kávičce. Sníh a lyže tedy nemusím.
Ale!!! Ta čokoláda!!!
Ty sýry!!!