Chci mámu i tátu
Věra Řeháčková
Román je příběhem sedmiletého Lukáše, který těžce prožívá krizi manželství svých rodičů. Chlapec, jehož psychické trauma umocňuje i zhoršený zdravotní stav, má velké obavy, že by mohl o svého tatínka přijít. To, že je dítěti nejlépe v úplné rodině, nakonec pochopili i Lukášovi rodiče. Kéž by to pochopily tisíce rozvádějících se okolo nás…... celý text
Celkem to šlo. Román pojednává o krizi současného manželství, kterou těžce prožívá sedmiletý chlapec. Je naprosto jasné, že dítě v tomto věku potřebuje oba rodiče a už je natolik chápavé, že pozná, že to rodičům neklape a o jednoho z nich by mohl přijít. Asi jsem od toho očekávala více. Čekala jsem, že tam bude více popisována "psychologická" stránka. Přečíst se to ale dalo.
Knížky pro děti se mi od Řeháčkové líbí. Mají to kouzlo dětské bezstarostnosti a dobrodružství. Ale tato knížka pro dospělé mě nebavila od začátku . Markétě bych dala týden v mé kůži - ráno brzy vstát nakrmit slepice, kačeny, prase, králíky a zbytek a přešla by ji chut na nevěru a nuda. Viktorovi stači navařit a když se jen dívá po pěkné tvářičce tak jednu radu, Je to její mozek , který bude vychovávat tvoje děti ne její tvářička. Takže dobře ti tak. A Lukáš ten mi pil krev jak pijavice. Nesympatičtí hrdinové ale další dětské přečtu ráda.
Zajímavý příběh k zamyšlení. Většinou si jdou za svým a na děti se neohlíží. Čte se pěkně. Doporučuji.
rodinné vztahy manželská krize
2004 | Adam a Erik – kluci z hor |
2013 | Prožila jsem něco neuvěřitelného |
2011 | Dívka s cizí tváří |
2007 | Hon na kluky |
1995 | Jsi jednička, Zuzko |
Četla jsem kdysi dávno hodně dobrá kniha. která pojednává o pocitech dítěte při rozpadu vztahu rodičů. Sam luky se potýká s psychickými problémy projevující se tiky ve tváři.