Chlapec, který rozdával sny

Chlapec, který rozdával sny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534264/bmid_chlapec-ktery-rozdaval-sny-65f1f942373c7.jpg 4 1090 1090

New York, 1909 - Zaoceánským parníkem přijíždí z Itálie mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačelém ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa, určují pravidla brutální gangsteři a jejich poskokové. Pokud tu chce člověk přežít, nesmí měnit zavedená pravidla. Ledaže by měl charisma a neuvěřitelný dar fantazieRomán o velké lásce a houževnatosti snu nás zavádí do Ameriky bouřlivých 20. let 20. století, do prostředí rodícího se filmového průmyslu, rádia, Brodwaye, reklamy, mrakodrapů a luxusních automobilů...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: audiokniha , Témbr

La gang dei sogni, 2008

Interpreti: Libor Hruška

iveta3689
25.09.2016 3 z 5

Kniha není špatná, ale asi pro jiné čtenáře, než pro mě. Milostná dramata nevyhledávám, takže tento příběh mě nebavil. Reálie jsou ale skvěle zpracované, námět dobrý, postavy trochu černobílé. Celkově mě kniha nenudila, ale nemusela bych ji číst znovu.

katrubkova
25.09.2016 4 z 5

S touhle knihou clovek rozhodne neztraci cas, nemuzu tvrdit, ze bych ji zhltla jednim dechem, ale je hezke uverit, ze zadny sen neni nemozny.

popeluška
14.09.2016 5 z 5

Právě jsem knihu dočetla..... a mám z ní úžasný pocit :-) Moc a moc se mi líbila jako dívka která se dotkla nebe ( i když ta se mi líbila o malinko více)....už teď se těším na další knihu od autora..... Vřele doporučuji :-)

JaninkaKvětinka
08.08.2016 5 z 5

Knížku jsem si vybrala jako čtení na dovolenou. Příběh mne strhl a opravdu uchvátil. Moc hezky a čtivě napsané. Amerika 20. a 30. let se všemi barvami... vážně krásná mozaika. Chvílemi mne dost překvapila naturalita. Jen závěr byl na můj vkus dost kýčovitý a tím trochu pokazil můj celkový dojem z knihy. Nicméně i tak je to knížka, ke které se ráda zase vrátím.

zralok.av
05.08.2016 5 z 5

Můj názor na tuto knihu je velice pozitivní. Myslím si, že v ní každý najde to co hledá, tato kniha vám něco dá! Přečíst by si ji měl každý ať už je to muž, nebo žena (ale některé kapitoly nejsou vhodné pro děti).
Na začátku je kniha hodně sprostá, ale to vás určitě nesmí odradit, protože by jste přišli o krásný příběh. Toto byla moje první kniha od tohoto autora a musím říci, že rozhodně nebyla poslední :-)

jana1599
05.08.2016 4 z 5

Moc hezký příběh, velice čtivý, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Občas mi připadalo, že hlavní postava má až moc štěstí a v reálném životě to tak nechodí, a taky mi občas vadilo trochu kýčovité, láskobolné líčení pocitů hlavních postav. Ale jinak to bylo fakt nádherné, určitě moc doporučuju :)

bookcase
31.07.2016 5 z 5

Skvělé. Moc se mi líbilo vylíčení doby 20. let 20. století. Hodně čtivé.

sinfulka
29.07.2016 5 z 5

Chlast, drogy, dě*ky, mafie, porno, násilí, Hollywood. Překrásný a zároveň drsný příběh Christmase Lumity, jeho matky Cetty, Ruth a vyšinutého Billa. Má nejoblíbenější pasáž je první Christmasovo vysílání ilegálního rádia v Harlemu.

ClaireNaomi
25.07.2016 5 z 5

Za mě je to jedna z nelepších knížek, kterou jsem četla. Absolutně mě nadchla, vše jsem prožívala s hlavním hrdinou. Tuhle knížku miluju. :)

irefir
21.07.2016 4 z 5

Příjemná kniha, děj krásně plyne, chvílemi romantika, chvílemi méně. A pořád jsem si říkala, jestli bude ten happy end...

Pomko
21.07.2016 4 z 5

Moc, moc pěkné. Doporučuji všem ke čtení.

Opca
10.07.2016 5 z 5

Nádherná kniha

evickakyticka
22.06.2016 3 z 5

Kniha se dobře četla, měla zajímavý děj. Při čtení jsem se dokázala ocitnout v New Yorku, být tam, sledovat dění. Ale ne všechno jsem knize věřila. A za trochu pochroumaný děj ke konci musím strhnout hvězdu. Milostné dráááma není nic pro mně.

Tea11
13.06.2016 5 z 5

Krásný příběh plný emocí. Doporučuji

mirunda
03.06.2016 5 z 5

Úplně jiný žánr knihy co běžně čtu, ale ano, bavilo mne to.

Hedžoková
02.06.2016 5 z 5

Krásný příběh, postavy podobné jako v autorově knize Dívka,... Židovská dívka a chudá, ale vynalezavá a celkově výjimečná postava chlapce. A lehké děvy, zlodějíčci a gangsteři. Tento příběh byl pro mě čtivejší, prostředí, postavy a příběh reálnější, dáno dobovým zasazením děje. Knihu doporučuji.

Radííí
29.05.2016 4 z 5

Autor mě dokázal v jednotlivých částech knihy překvapovat... Bylo mi smutno, smála jsem se a celkově si knížku užila... :) V knihovně bude mít své místo!

nikdonekdy
21.05.2016 5 z 5

Jsem z toho příběhu ohromena. Snad nejlepší knížka, co jsem zatím četla. Kdyby to šlo, tak dávám víc hvězdiček!

Ywonek
16.05.2016 5 z 5

Úžasná kniha o lidské síle a odhodlání. Dala bych i deset hvězdiček. Doporučuji.

silazwyku
12.05.2016 5 z 5

Krásný příběh plný emocí, snů, přátelství a velkého odhodlání! Čtivé, detailně popisované postavy i místa.