Chlapec ze Salcburku
Karel Vladimír Burian
Vyprávění ze života W. A. Mozarta. Životopisný román. Dobově laděné ilustrace Rastislav MICHAL.
Úžasně čtivé životní dobrodružství tohohle geniálního rakouského virtuoza. Velmi mile mě překvapila zmínka mnoha českých umělců a jejich uznání ve vysokých kruzích a také "Wolfíkovu" cestu do Prahy a jeho popularitu tam."Moji Pražané mi rozumí" !!!!
Velmi nádherně napsaná kniha o jednom z největších skladatelů klasické hudby. Autor se drží faktu ,ale nebojí se rozvíjet svou fantazii a poutavě popisuje i myšlení Mozarta. V knize je obsaženo vše důležité ,co Mozarta v životě potkalo. Kniha je ideální pro začínající čtenáře ,co se chtějí seznámit se životem Mozarta ,a nechtějí se zbytečně zatěžovat obsáhlými romány. U četby jsem si pro atmosféru pouštěl Mozartovu hudbu ,a prožil jsem s knihou pohodový víkend.
Velice příjemný a čtivý,kratičký průřez života Mozarta, který je sám o sobě zajímavý a drsný...
životopisy, biografie 18. století životopisné, biografické romány opery a operety Wolfgang Amadeus Mozart, 1756-1791 klavírní virtuos klasicismus (hudba) hudební skladatelé Salzburg, Salcburk, Solnohrad
1969 | Chlapec ze Salcburku |
1979 | Veliká láska |
1963 | Gioacchino Rossini |
1989 | Kapelník ze Stavovského |
1948 | Stručné dějiny anglické hudby |
Nádherné a poutavé čtení.