Chuť a vůně baroka
Miroslava Kuntzmannová

Knížka vydaná v rámci projektu Západočeské baroko seznamuje prostřednictvím receptů s kuchařským uměním doby barokní. Nahlíží do kuchyně různých společenských vrstev a pro čaje, likéry či masti také do klatovské lékárny.
Přidat komentář

02.11.2022

Mám ráda baroko, jeho památky. A tak jsem ze zvědavosti sáhla po této knize. Je velmi hezky napsaná s krásnými fotografiemi. Možná některé recepty vyzkouším.
A objevila jsem, že tatínkova Zelnice ze sladkého zelí, patří k receptům z baroka.
Autorovy další knížky
2013 | ![]() |
2009 | ![]() |
2014 | ![]() |
2007 | ![]() |
2008 | ![]() |
Skvělá kuchařka plná zajímavých receptů, krásných fotografií a zajímavostí o zámku v Manětíně a barokní lékárně v Klatovech. Jako první jsem upekla nudlový dezert hraběnky Lažanské z Bukové. Sklidila jsem chválu a dva vyluxované podnosy.
Přemýšlím, co uvařím příště.