Chůze - Cesta k bohatšímu životu
Sholto Radford
Chůze - tak snadné a přirozené. Obohatí vás psychicky i emočně, zbystří vaše smysly a navodí pocit pohody. Toulejte se stránkami této knížky a zjistěte, jak měnit tempo i perspektivu. Díky chůzi zvýšíte hladinu energie, prospějete svému zdraví, propojíte se s přírodou a zbavíte se stresu. Tak si prostě obujte boty a vykročte ze dveří…... celý text
Líbily se mi nevšední citáty, jak byla každá stránka trochu jiná, graficky to je moc hezky zpracovaná knížka, ale celkově je to spíš průměr.
Grafika je sice hezká, ale bílé slabé písmo na barevném podkladu je náročná na čtení. Kniha mi přijde zmatečná, vlastně zbytečně roztahuje jediné moudro: "Chůze je zdravá a prospěšná" na mnoha stránkách. Po dlouhé době knížečka, u níž jsem se opravdu nutila do čtení a nelíbila se mi, snaha autora zabředávat směrem k esoteričnu se mi nelíbila.
Vlastně je to celkem hezké čtení, hezké citáty a tak.. jen jsem měla problém se na knihu soustředit a všechno vstřebat (já vím, kniha o meditaci, a já to nezvládnu ani dočíst, abych se soustředila.. :D )
Každopádně jsem to přelouskala. A jako nebylo to špatné, na tůry chodím taky, ale asi je tak neprožívám, začnu se tedy soustředit na vše kolem sebe.. :) začnu si to víc užívat. A uvidíme. :)
"Skutečně objevitelská cesta nespočívá v hledání nových krajů, ale v novém pohledu na svět."
"Pokud se soustředíte na nalezení aspoň něčeho dobrého v každé situaci, zjistíte, že váš život je náhle naplněn vděčností, citem, který živí duši."
Kdyby každý zvládl chodit do přírody každý den a vnímat její krásu všemi smysly, nejen chůzí, byli by všichni spokojenější a klidnější. Myšlenka terapie chození do přírody v naší zemi dle mého nebude fungovat, ale je to opravdu pěkná představa :).
Taková trochu zbytečná knížečka upozorňující na každé stránce na to, že chůze je - div se světe! - zdravá a přínosná. Naivní obrázky jsou hezké, ale bílé písmo na světle modrém podkladu se opravdu špatně čte.
Možno vhodné jako motivační kniha pro zatvrzelého TV usedlíka, ale pro někoho, kdo normálně a rád chodí, jsou obsažené rady přínosné asi jako "dýchejte! je to zdravé!".
Nazev bych zmenila na vedome prozivani