Čierne leto
M. W. Craven
Washington Poe série
Špičkový šéfkuchár Jared Kearon je neodolateľný, charizmatický človek, ale aj psychopat. Odpykáva si doživotný trest za brutálnu vraždu dcéry Elizabeth. Jej telo pri vyšetrovaní nenašli a Keatona odsúdili najmä vďaka svedectvu detektíva Washingtona Poa. Keď sa do zapadnutej policajnej stanice dopotáca mladá žena s nezvratným dôkazom o tom, že je Elizabeth Keatonová, Poe sa ocitá v nezávideniahodnej situácii, v ktorej môže stratiť oveľa viac než len prácu. V tiesni mu pomôže jediná osoba, ktorej dôveruje – geniálna, no svojská analytička Tilly Bradshawová. Poe s ňou hľadá odpoveď na najdôležitejšiu otázku zo všetkých. Ako môže byť niekto mŕtvy a zároveň nažive? Lenže Elizabeth opäť zmizne a všetky stopy zrazu vedú k nemu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , Ikar (SK)Originální název:
Black Summer, 2019

Jedním slovem, perfektní. Stále mě fascinuje, že Poe dokáže jít po stopě, kterou bych v každé jiné detektivce jen přelétla očima. A on v ní najde klíč k celému případu. Úžasně sestavený příběh.

Co se zápletky týče - za mě naprosto boží a originální námět, který se mi nejprve zdál trochu málo na to, že by na něm měl být postaven celý příběh. O to víc na mě čekalo překvapení v té nejlepší podobě a kombinaci - autor čtenáři přiblížil titěrnou práci kriminalistů, svět psychopatů a pár zajímavostí o nich, no a co je na celém příběhu úplně to nejoriginálnější - je ze světa šéfkuchařů! Zajímalo by mě, zda jste někdo někdy četl thriller z kuchařského prostředí. Já bych se i vsadila, že ne :D
Za mě obří doporučení, mám radost, že v poslední době mám fakt štěstí na skvělé thrillery :)

Skvělé, i z druhé knihy jsem nadšená. Spousta už toho bylo v komentářích řečeno. Dodám snad jen, těším se na další.

Po první knize Loutkové divadlo, další skvělý příběh.
Washington Poe a jeho kámoška Tilly jsou dvojka, která baví.
Detektivka, která je opravdu dobrá! Za mne naprostá spokojenost, a podle konce, to nebyla poslední kniha!

I druhý díl si zaslouží plný počet hvězdiček. Tentokrát Tilly nedostala tolik prostoru a i případ nebyl úplně podle mého, přesto velmi dobře vykreslen a do poslední chvíle jsem netušila, kam se Elizabeth poděla, zda ještě žije. Za mě určitě lepší Loutkové divadlo, které se mi líbilo o něco vice. Budu se ovšem těšit na další díl.

...není potřeba manifest 2000 slov, ba není ani potřeba petice Několik vět ....stačí tři věty...
Perfektní námět
Perfektně napsané
Perfektní čtení
100%

Druhý díl a zase pecka, přečetla jsem opravdu za den, část v mhd a po práci doma dokud jsem nedočetla, Poe i Tilly mě neskutečně baví, kniha je čtivá, napínavá, konec jsem vůbec nečekala a doufám, že brzo bude u nás přeložena další kniha :-)

Poe, Tilly i Flynnová mě neuvěřitelně baví. Kniha má dobrou dynamiku a spád, spoustu zádrhelů, které musí postavy řešit a rozhodně nemá konec, který byste čekali. Je krásně komplikovaná a poutavá. Myslím, že má i dobře našlápnuto na další složitý případ.
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
Stejně skvělá jako první díl a už se těším na další, které nám třeba poodhalí Poeovo soukromí.