Mořeplavec
Diana Gabaldon
Cizinka / Outlander série
Claire zjišťuje, že Jamie u Cullodenu nepadnul, ale žil dál a vrátil se na své panství. Zde se několik let skrýval v jeskyni, kam mu jeho poddaní nosili jídlo, než se vydal Angličanům, aby jeho lid přežil z peněz za jeho hlavu. Při pobytu ve věznici se spřátelí s jejím velitelem, jehož život kdysi ušetřil, a zároveň objevuje tajemný zlatý poklad u severního pobřeží. Po rozpuštění věznice jsou vězni převeleni do amerických kolonií, ale Jamie je ušetřen a poslán jako sluha na anglický statek... 1. vydání... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , PlejádaOriginální název:
Voyager, 1993
Určitě lepší, než předchozí díl - Vážka v Jantaru. Od začátku do konce plný napětí a akce, vůbec jsem se nenudila... :)
(SPOILER) Tak tenhle díl mi bavil zase na 100%, jako díl první. Začátek byl opravdu napínavý, pak když se setkali to bylo velice dojemné. Krásně napsaná knížka, někdy těch zvratů bylo trochu moc, ale mne to nevadilo, spíš na opak. Teď mohu zkouknout 3. Řadu seriálu a začít číst 4. díl knížky. Opravdu jsem ráda, že jsem na tuto sérii narazila, i když to bylo fakt velkou náhodou.
Asi si budu muset dát od Claire i Jamieho oddech, třetí kniha v řadě už byla na mě moc. Od půlky se mi kniha celkem vlekla a o Claire jsem si párkrát pomyslela, že se chová jako kr.áva.,protože občas přes svou tvrdohlavost napáchá víc škody než užitku.
Dám teď jiný žánr a uvidíme, jestli se k Cizince nevrátím už jen ve formě seriálu.
(SPOILER)
Tak to byla vážně plavba, kterou jsem si nesmírně užila.Setkani Carie a Jamieho bylo vážně úžasné na to jsem se obzvlášť těšila.
Nevadí mě tolik stránek ale tohle už byla síla...ještě z žádné knihy mě tak nebolelo tělo a ruce.
Díky autorce za velkolepou četbu na ,kterou jen tak nezapomenu.
Cizinka dobře a napínavě napsané, Vážka v jantaru OK, ale Mořeplavec to už mi nějak nešlo číst. Za mě už moc překombinované.
Určitě lepší než Vážka v jantaru. Má to spád, je to napínavé a nenudí, a na setkání Claire a Jaimeho čekali všichni. Na druhou stranu přetrvává až neuvěřitelná naivita postav, všemožné neuvěřitelné náhody a podivná setkání jsou už za hranou daného žánru a za mě se vytratilo kouzlo toho střetávání Claiřiných znalostí a náhledu s realitou 18. století. Původní nápad byl zajímavý, se sympatickými hlavními postavami jsem prožila část jejich příběhu, ale to mi stačilo a u dalších knih (ani seriálu) se už neuvidíme.
První i druhý díl jsem přečetla. Třetí díl už nezvládám, děj mě přestává bavit. Kniha je těžká do ruky a končím po 200. straně.
Další bichle, kterou člověk zvládne přečíst za pár večerů jako nic. Příjemné čtení. Ale přijde mi to už trochu moc přitažené za vlasy (ne že by procházení skrze kameny bylo normální). Jakoby se z Claire i Jamieho stali superhrdinové. Nevím, nevím, jestli budu v sérii ještě pokračovat.
Dobrej zmatek, ale i tak dávám plný počet hvězdiček.. Už se mi líbí i ta zdlouhavá omáčka ????♀️
Pro mě zatím nejlepší díl série, rozhovory mezi Jamiem a Claire o budoucnosti a jejich životy odděleně. Dokonalé vedlejší postavy - Lord John Gray. K tomu historické prostředí Ameriky ve dvou časech. Přesně něco pro mě.
Nádherná kniha, plná zvratů, dobrodružství a romantiky. Myslela jsem si, že první díl už nic nepřekoná, ale Mořeplavec byl snad ještě o kousek lepší. Tuto sérii miluji včetně seriálu, který je skvělým doplňkem ke knihám.
Tak přečtu jeste Bubny podzimu a musím si dát pauzu, uz jsem toho prehlcena:-:-D
Nemám více co napsat, opakovala bych se:)
(SPOILER) Je to tedy zase bichle, ale tenhle pár nelze nemilovat, takže mi nevadí nechat se zatáhnout do jejich vztahových dramat a životních zvratů na dlouhý čas. Třetí pokračování, pro mne opět čtivou formou. Musím žasnout nad autorčinou imaginací, schopností živého, přesto podrobného popisu prostředí, zvyklostí a pěkně zrajícími osobnostmi a vztahem ústřední dvojice. Jamie je solid rock a Claire mu pěkně zatápí a vice versa a tak to má být...;-). Za mne lepší než druhý díl, ale POZOR SPOILER Murtagh mi bude chybět. Záměrně už neporovnávám knihy a seriál, to moc nelze. Těším se na Ameriku, která mne seriálově zaujala nejvíce.
Mořeplavec je moc pěkná kniha a rozhodně mě bavila více než Vážka v Jantaru, ale těch 1141 stran dá teda zabrat :-)
Na tento díl jsem se těšila. Začátek se mi líbil, čekala jsem co bude dál. Ke koci to bylo trochu zklamání. objevovaly se postavy, o kterých bych nikdy neřekla, že se vrátí. Chvílemi mi to přišlo nepravděpodobné. Ale to román, tedy fikce. Jamie a Claire neohrožení superhrdinové. Sice se těším na pokračování, ale momentálně si chci dát oddych. Už je moc přejamiováno.
Tak tenhle díl byl skvělý. Hlavní hrdinové jsou sice tak trochu nesmrtelní, ale čte se to dobře a fandím jim. Asi se hned pustím do dalšího. Co také v tomto úmorném vedru dělat jiného:)
(21. 8. 20 - 20 977 - 48)
18. století milostné romány cestování časem Skotsko historické romány
2010 | Cizinka |
2011 | Vážka v jantaru |
2011 | Mořeplavec |
2013 | Hořící kříž 1 |
2012 | Bubny podzimu |
Příjemné čtení. Ze začátku mě bavila víc Claire, to zjišťování, že je Jamie naživu a tak. Brianna už byla taky trochu lepší. Některé pasáže byly úplně stejné jako v seriálu, jiné ne. Něco jsem úplně zapomněla, ale celkově mám pocit, že kniha byla lepší. Fergus s Marsali mě bavili, těším se na ně i v dalším díle.
Jedinou výtku mám k tomu, že jsou sice o dvacet let starší, ale jsou úplně stejní jako byli v prvním díle (alespoň mám takový pocit), ale těžko říct, když jsem to nečetla najednou.
A jedno dobrodružství za druhým. Ale tak nějak příjemně. A vůbec mi nepřišlo, že to mělo tolik stránek. Četlo se to samo.