Princezna

Princezna
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507748/bmid_princezna-A8o-507748.jpg 4 272 272

Clifton Forge série

Presley Marksové se v její svatební den přihodilo nečekané klišé: stala se z ní odkopnutá nevěsta. Musí v bílých svatebních šatech předstoupit před své přátele a rodinu a oznámit jim, že její snoubenec na svatbu zapomněl. Ponížená a rozzlobená Presley se schovává před světem a hledá útěchu v rutině svého všedního života. Práce na recepci v autoservisu není sice fascinující, ale zajišťuje jí, že není středem pozornosti. Alespoň tak to bylo, než se ve městě objeví Shaw Valance. Slavný hollywoodský herec hraje ve filmu, jehož motivem je vražda, která se v Clifton Forge stala. Pokud zrovna nenatáčí, sleduje v autoservisu, jak mu sestavují motorku, a otravuje Presley svým krásným úsměvem. A jako by toho nebylo málo, koupí si sousední dům. Co když se ale vrátí Presleyin snoubenec, který je navíc členem konkurenčního motorkářského gangu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Stone Princess

V.Marie
15.08.2023 4 z 5

Moc hezké, ale nejvíce se mi líbil příběh Dashe :)

Ešína
14.08.2023 3 z 5

Třetí díl byla další jízda, i když se mi líbil asi nejmíň. Přišlo mi to trochu jiné. Přesto jsem si příběh o Shawovi a Presley užila. Ale přiznám se, že netuším, jestli se pustím do dalšího dílu.

Vampucha
11.08.2023 3 z 5

Princezna je třetí díl oblíbené série Clifton Forge, opět je to příjemná romantická oddechovka s trochu dramatickou zápletkou.

Tentokrát sledujeme Presley Marksovou, kterou z předchozích dílů známe jako milou recepční z autoservisu. Po nevydařeném vztahu, kdy ji snoubenec nechal u oltáře, se chce soustředit jen na práci, na vše zapomenout a dát si od mužů logicky pauzu.
To by se ovšem nesměl ve městě objevit slavný charismatický hollywoodský herec, který zde bude natáčet film podle vraždy, která se v Clifton Forge stala. Zde se autorka vrací k událostem, které se staly v 1.díle této série, doporučuji tedy nečíst třetí díl, bez znalosti předchozích dílů. Pokud vám nevadí spoiler na to kdo je vrah, tak samozřejmě můžete :)

Od začátku, kdy se na scéně objeví pohledný Shaw Valance je vám jasné, jak tento příběh skončí. Ale cesta k happy endu vede klikatou cestičkou a autorka to ani těmto dvěma hrdličkám neusnadnila. Shaw je v Clifton Forge jen na několik měsíců, do toho jsou tu nenechaví novináři, kteří vytahují skrytá tajemství v tu nejnevhodnější chvíli. A v neposlední řadě se na scéně znovu objeví Presleyin snoubenec, který je členem konkurenčního gangu a další problém je na světě.
Motorkářský gang, který hraje od začátku v sérii důležitou roli, v tomto díle není tak výrazný, ale víte že tam je. Natáčení otevírá staré rány a jsou věci, které nikdo nemá vědět.
Může se zdát, že příběh je jedna velká motanice, ale není to tak, problémy vznikají postupně s tím, jak příběh plyne. Autorka odhaluje zajímavou Presleinyu minulost, která se jistě více promítne v dalším, již čtvrtém díle.

Osobně mi tento díl přišel slabší než předchozí dvě knihy, úplně jsem tak moc tomuto páru nevěřila. Presley je milá a od prvního dílu velmi sympatická postava. Oproti tomu Shaw si mě nijak zvlášť nezískal. Ale nemění to nic na tom, že se kniha čte dobře a já si čtení užila. Konec zůstal do jisté míry otevřený, tak jsem zvědavá na další pokračování.

Kudík
05.08.2023 5 z 5

Presley Marksová měla štěstí, že její "snoubenec" Jeremiah na jejich svatbu zapomněl, resp. se zapomněl, i když musím tento vztah odsoudit, protože nadarmo neplatí, že co je v domě není pro mě a u přátel a sourozenců to platí obzvlášť. Shaw Valance by byl snem asi mnohé z nás, protože takový balíček dvou v jednom, a to bývalý policista v současnosti hollywoodský herec a produkční s tak hezkým chováním a pochopením, to se dá snad najít jen na stánkách knih.
Zatím mám za sebou 3/4 přeložených dílů, kde pevně věřím, že o Emmetta a Lea také nepřijdeme, ale těžko hodnotit, který z dílů je lepší či horší. V něčem jsou si podobné, sem tam se objeví trochu klišé, ale vede jejich čtivost a snaha o napětí do samotného závěru, kdy epilog naznačí co nás čeká dále.

Jenny46
16.07.2023 5 z 5

Přesně kniha na dovolenou příjemná zápletka, série je moje srdcovka!!!

Lofda
14.07.2023 5 z 5

Je to trochu jiné než předchozí dva díly, ale kupodivu pořád dobré. Nechci říct lepší, ale pořád si za mě zaslouží knížka plný počet. Našla jsem novou oblíbenou autorku! ;-)

Lucie.285
11.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Další díl ze série se mi líbil o něco více než předchozí díl. A celkově je tato série prostě skvělá. Já jsem si čtení moc užila. V tomto díle se dovíme více o smutné minulosti Presley a o sexy herci, bývalém policistovi Shawovi. Presley je zvenčí za tvrďačku, ale uvnitř jí tíží vzpomínky na dětství a dospívání. Líbilo se mi, že Shaw hned od začátku věděl, co chce. Nebo spíše koho. V druhé třetině knihy dojde k časovému posunu, kdy mi trochu překvapilo, že se Presley snaží jít honem dál a také její chladné rozloučení. Ale na druhou stranu to přesně vystihovalo její osobnost, chtěla jít dál a skrývala své city, aby už jí nikdo nemohl ublížit. Akční scény autorce prostě jdou a epilogy také. Pokud nad touto sérií váháte, tak doporučuji. Určitě se najde nějaký slabší díl, ale jako celek to vše dává smysl a myslím, že se nudit nebudete.

Michelleee
10.07.2023 5 z 5

Presley a Shaw - vyprávěno z obou pohledů. Presley už známe z předchozích dílů, tentokrát se dozvídáme i něco o její minulosti. Shaw je hollywoodský herec, který bude hrát našeho vraha z předchozích dílů. Série Clifton Forge se mi prostě líbí.

Sysel
29.05.2023 5 z 5

Opět super! Trochu mi vadil skok v čase, ale super děj všechno napsavil! Těším se, o kom bude další díl.

Pitbullka
11.05.2023 4 z 5

Čtivý, odpočinkový, předchozí díly mě bavily o něco víc, ale očekávání to určitě splnilo.

Moniska2410
08.05.2023 4 z 5

Máme tu třetí díl ze série Clifton Forge a opět byl velmi čtivý.

Opět skvělá obálka, pod kterou se skrývá krásný, romantický příběh.

Hlavní postavy Presley a Shaw mi byly sympatičtí, ta chemie mezi nima byla skvělá, to jejich vzájemné hašteření a dohady mě moc bavily.

Hlavní hrdinku Presley známe už z předchozích dílů a zde dostala svůj vlastní příběh. Měla těžký život už odmala a aby mu unikla, v osmnácti utekla z domova. Její útočiště se stalo malé městečko kde sídlil motorkářský gang. Já si jí hned zamilovala.

Shaw, slavný herec, který přijel do městečka natočit film o události z předchozích dílů. Zde natrefí na někoho komu se z něho neklepou kolena. Dokáže se dostat do zlomeného srdíčka Presley??

,,Ještě ti to nedošlo??" zašeptala jsem mu do ucha. ,, Občas když říkám ne, tak to ve skutečnosti znamená ano."

MAU256
15.04.2023 5 z 5

"A tady," znovu nás otočil, tentokrát o čtyřicet pět stupňů, "tady bude náš dům." "A jaký bude?" zeptala jsem se. "Šťastný."

Další krásně čtivý příběh, tentokrát se hlavní osobou stala Presley. Její život nebyl jednoduchý, ale dostala druhou šanci. Pod svá křídla si ji vzal Draven, stal se jí otcem, kterého si vždy přála a ona pro něj byla jako dcera. Když ji Jeremiah nechal samotnou před oltářem, celé její nové rodině se ulevilo, neboť ho nikdo neměl rád. A pak se objevil Shaw. Doporučuji přečtení jak "Krále" tak "Rytíře", neboť zatím všechny tři knihy jsou super.

Jita160
03.04.2023 5 z 5

Neděste se temných obálek ,protože skrývají úžasné osudy a životní příběhy.
Princezna je krásná pohádka s hollywoodskou hvězdou.
Presley obyčejná žena s těžkým dětstvím a dospíváním se i přes všechno dokázala vzchopit a zařídit život tak aby už nebyla objetí. Potom co jí nepřišel ženich na svatbu už přestala věřit na lásku,.. měla kolem sebe ty nejlepší tvrdé hochy z motorkářského gangu kteří se o ní starali a nenechali jí ublížit.
Shawn hollywoodský herec ,který přijel do města točit film o jejich blízkých a tragédii který je všechny zasáhla ji okamžitě propadl. Vzplanul mezi níma žár, který nešel uhasit. Ale nic není zadarmo ,každý si to své štěstí musí projít pořádnou kupou sraček aby se dočkal Šťastného konce.

,, Ještě ti to nedošlo?''
zašeptala jsem mu do ucha
,, Občas když ti říkám ne tak to ve skutečnosti znamená ano"

....jak to ,že nám ti muži nerozumí?:-D:-D:-D

JaAnička
30.03.2023 3 z 5

A éra sexy motorkářů definitivně končí....přesunuli jsme se do fáze sexy policistů nebo herců...ovšem sexy rozruch, lehké strniště, líbatelné rty, skvělé vlasy, svalnatá hruď, vyrýsované svaly a sexy "véčko" nám tu zůstávají...stejně jako tak nějak zvláštně táhnoucí se děj plný tajemství, psychických traumat z dětství a podobně.
Za mě je tento díl asi nejslabší, postavy se chvilemi chovají vcelku iracionálně a divně. Jestli jsem říkala, že předchozí díly byly jako pohádka pro dospělé...toto je její přímou definicí...definicí popelky, která nevyrůstá v prostředí zlých sester, ale motorkářského klubu.

hanina.k
24.03.2023 5 z 5

Devney Perry už je pro mě po třetí knize zárukou kvality. S každým dalším dílem série Clifton Forge mi to dokazuje, protože každý díl je lepší a lepší.
Její knihy jsou čtivé, promyšlené, nejsou to nějaké bezduché romanťárny, ale mají přesah. I když je pravda, že spisovatelka popis erotických scén opravdu umí! (hihi)
Každopádně, v prvním díle jsme poznali "rodinu" poskládanou z různých členů, nikoliv pokrevně příbuzných, ale spojuje je společná minulost, náhoda, osud a především pevné vazby: Dashe, Bryce, Presley, Isaiaha, Emmeta, a další.. V každém díle se spisovatelka zaměří na jednoho člena rodiny a jeho nový protějšek, dozvíme se o minulosti hlavních hrdinů, jejich pocitech, vztazích a prožíváme s nimi krásné začátky nového vztahu, ale! To samozřejmě není všechno, v knihách najdeme i spoustu napětí, nebezpečí a tajemství, a to se mi právě na těchto příbězích líbí. Po dočtení mám vždycky úsměv na rtech a prožívám si chvíli "knižní kocovinu" a tak to má být! Děkuji za tuto knihu a už se těším na další díl s názvem Princ, který letos vychází. Rozhodně doporučuji, nudit se opravdu nebudete.

Blanka29
15.03.2023 4 z 5

I kdyz se jedna o treti dil, stale si drzi stejny standart jako dily predchazejici. Opet se setkavame se vsemi, kteri se objevili v predchazejicich dilech, tento dil se zameril na Presley, ktera nemela jednoduche detstvi, a presto byla silna a nenechala si nic libit. Musim se priznat, ze bych ji spise videla s novym serifem :)

happy19
14.03.2023 5 z 5

Úžasný díl!
Série si drží vysoký standard a troufám si říct,že tímto příběhem ho ještě o level zvedla.
Moc se mi líbila vsuvka s filmem,která v Clifton Forge trošku rozproudila zajetou rutinu místních.,-)
Už teď se těsím na další díl!

,,Cíl je sen, ke kterému napíšete datum."

Andrejka91
08.03.2023 5 z 5

Nejde hodnotit jinak, než plným počtem hvězd, protože tato série je moje srdcovka.
První dva díly byly sice dějově vydatnější a temnější, i tady se to rozjelo, ale spíš až ke konci.
Konec zase pěkně naladil na další díl a už se na něj moc těším.
Konec a epilog byl dojemný, rozhodně celá série stojí za přečtení.

Ralemo
07.03.2023 5 z 5

Třetí díl této série a opět velice povedený příběh. Do čtení vás nakopne konec druhého dílu a nešlo odolat a hned jsem se musela pustit do třetího dílu. Presley se postupně dostává z hnusného odkopnutí u oltáře a přes nenávist si vybuduje skvělý vztah s neodolatelným Shawnem. Zajímavá zápletka v podobě filmu, ex snoubence, spousta dramatu, smutku, ale i lásky a pochopení. Od knížky se nešlo odtrhnout, musela jsem ji přečíst na jeden zátah. Těším se na další díl. :)

maluck
05.03.2023 4 z 5

Třetí díl série byl opět velmi čtivý. Hlavní postavy Presley a Shaw byly sympatické a chemie mezi nimi fungovala skvěle. V tomto příběhu byl motorkářský klub zmíněn už jen okrajově a není zde napětí jako v předchozích dílech. Jedná se spíše jen o romantiku a v podstatě lze tuto knihu číst samostatně.

2022  84%Král
2022  85%Rytíř