Rytíř

Rytíř
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498897/bmid_rytir-yLK-498897.jpeg 4 361 361

Clifton Forge série

Genevieve Daylee nečekala, že bude v den svých sedmadvacátých narozenin stát před soudcem. Ale v poslední době se toho stalo tolik neočekávaného, že to čekat mohla. Její matka, žena, kterou vždy obdivovala a zbožňovala, je pryč a zůstaly po ní tajemství a lži. Nevlastní bratr ji nenávidí a otec, s nímž se poprvé setkala až u matčina hrobu, je stejně cizí jako Isaiah Reynolds, který teď stojí před soudcem vedle ní. Isaiah je její zachránce. Ačkoli spíš, než princ na bílém koni je to rozervaný rytíř v pomačkané zbroji. Ví o něm jen to, že pracuje jako automechanik, ale ode dneška s ním bude sdílet život. Právě se totiž stal jejím manželem.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Riven Knight, 2019

Sukinka
07.01.2023 5 z 5

Super kniha

Paja.92
04.12.2022 4 z 5

Druhý díl byl stejně čtivý jako první a stránky mi ubíhaly pod rukama neuvěřitelně rychle, takže během dvou večerů jsem mělo knihu přečtenou.
Kniha četla dobře, ale děj byl o něco slabší než v předchozím díle. První půlka se spíš zaměřovala na vztah mezi Genevieve a Isaihem. Ačkoliv mezi hlavními postavami nebyla tak dobře popsaná chemie jako mezi Bryce a Dashem, líbil se mi vývoj vztahu. Ocenila jsem, že se na sebe hlavní hrdinové hned nevrhli, ale naopak se jejich vztah postupně prohluboval a dodával příběhu reálnější nádech.

V druhé půlce knihy jsme se dočkali rozuzlení zápletky z předchozího dílu, takže co se týče akce, byla dohnána první slabší půlka.

Celkově hodnotím knihu jako jednu z těch lepší v tomto žánru a myslím, že časem si klidně tuhle sérii přečtu znovu.
Teď už se jen zbývá těšit na další díl.

moma08
03.11.2022 4 z 5

Do poloviny knihy byly moje emoce někde na mínus deseti, kdy jsem si říkala, že to je vše smutné a hlavní hrdinové se utápějí jen ve smutku.
Potom se to konečně zlomilo a svitla naděje.
Každopádně první díl se mi líbil více, ale i tak jsem spokojená, že jsem si tento příběh přečetla a znovu se setkala s postavami z prvního dílu.
Byla to jednohubka na jeden den.

Lutzinka
03.11.2022 2 z 5

Nějak nadšená z toho teda nejsem, četlo se to dobře, ale přišlo mi to hodně přitažené za vlasy.
Neseděla mi zápletka, neseděl mi celkově ten "gangsterský" příběh, nesedělo mi řešení jejich problémů a neseděl mi hlavně morální kompas téhle knihy.
Jednou stačilo. Díky.

Holubicka1
25.10.2022 4 z 5

Rytíř je dramatický, napínavý a emotivní příběh, se zlomeným hrdinou, manželstvím z rozumu a pomalu rostoucí láskou, kterou si zamilujete. Akce v tomto díle je sice pomalejší, za to na konci nabere na tempu a závěr vás bude šokovat. Já jsem neměla nejmenší tušení, jaký konec mě čeká.

Po dramatických událostech se opět vracíme zpět do Clifton Forge. Kdy se po traumatickém zážitku Genevieve a Isaiah nečekaně vezmou a všechny tím šokují. Důvod je však, ale jednoduchý. Dělají to proto, aby se navzájem chránili a přestože jsou si prakticky cizí, musí spolu začít žít a chovat se před všemi jako manželé.

Genevieve se snaží odhalit desítky let stará tajemství, lží a zrady jež vedla k vraždě její matky, a přitom všem se postupně zamiluje do zlomeného může, který je přesvědčen, že si nezaslouží štěstí a lásku.

Isaiah je tichý a zlomený muž, který bojuje se svými démony a sám sebe trestá.
Genevieve je Dashova nevlastní sestra, o které neměl nejmenší tušení. Zatímco Dash se snaží vypořádat s otcovou zradou, tak sama Genevieve se snaží vyrovnat se svou novou realitou.

Ani s jedním se život nemazlil a oba musí bojovat se svými vnitřními démony a obavami, pokud chtějí být spolu. Navíc jsou neustále obklopeni nebezpečím, které čeká jen na vhodnou příležitost, kdy je bude moc všechny zničit.

Milovala jsem sledovat jak se do sebe během jejich falešného manželství nevědomky zamilovali. Jejich cesta ke štěstí není snadná a musí překonat sami sebe, mnoho překážek a nebezpečí, pokud spolu chtějí být.

Betty96
17.10.2022 5 z 5

Rozhodně stejně dobrý styl psaní jako v prvním díle. Jen dějově mi to přišlo neslaný nemastný. V podstatě o ničem. Ale jak říkám, styl psaní mi vyhovuje, neskutečně si ho užívám a doufám, že budou přeložené i další díly nebo jiné knihy.

Ešína
09.10.2022 5 z 5

Konečně jsme se dočkali ukončení příběhu z prvního dílu. Rytíř se mi líbil stejně jako Král. Je mi trochu líto, jak to dopadlo s Dravenem ale co už. Pokud bude pokráčování, ráda si ho přečtu.

petusska01
29.09.2022 3 z 5

Musím priznať, že napriek tomu, že prvý diel ma "namotal" a bola som veľmi zvedavá na detektívnu zápletku v príbehu, celkom dlho mi trvalo sa začítat do tohto príbehu, do Príbehu Genevieve a Isaiaha. Opäť sa stretávame s postavami z "jednotky", riešime vraždu a sledujeme veľmi, veeeeľmi pomaly romantickú líniu medzi veľmi málo hovoriacim a traumatizovaným Isaiahom, a osamelou podceňujúcou sa ženou. Až vznikne láska samozrejme. A ďalšia strata. A konečne riešenie. Príjemný koniec, páčilo sa mi rozuzlenie. Tá láska už trochu menej, bola taká pre mňa málo uchopiteľná, akoby vo vedľajšej línii. Ale stále sa jedná o celkovo zaujímavý príbeh a fajn sériu.

Arlienen
17.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl ze série Clifton Forge se mi líbil o trochu víc než ten první. Já mám ráda zlomené hrdiny se smutnýma očima a přesně takový byl Isaiah. On byl prostě zlatíčko, byl sympatický a loajální. S Geneviev se postupně seznamovali. Nebylo to takové žhavé jako mezi Bryce a Dashem, ale na mě to právě díky tomu působilo reálněji.

,,Den za dnem jsem se víc a víc zamilovávala do naší lži."

Identitu vraha jsem odhalila až úplně na konci. Byla to pro mě taková třešnička na dortu, která mohla vyjít najevo mnohem dříve. Pak by se trochu změnila dynamika knihy a bylo by to více akční a napínavé.

Těším se na další díl. Jak má autarka zvykem, opět nechala otevřený konec a jsem zvědavá, co vymyslí s Presley.

Pitbullka
16.09.2022 5 z 5

Bavilo mě to stejně jako první díl, líbilo se mi, že jsme se setkali i s postavami z prvního dílu a dořešily se nějaké nejasnosti. Opět velice čtivé.

Jeanine8
09.09.2022 5 z 5

Pro mě lepší, než první díl.

Šárka88
02.09.2022 5 z 5

Musím říct, že tohle byl lepší díl, než první, kterému změním hodnocení. Užívala jsem si čtení od první stránky, až po závěrečný happyend. Romantická pohádka dle mého gusta. Mrzelo mě, jak některé postavy (viz. Draven) dopadly a Presley taky. Doufám, že se dočkáme i něco o jejím životě a kdo pak bude ten šťastlivec k ni? Na to si odpoví každá, která si Rytíře přečte.

ivetapl
31.08.2022 5 z 5

Genevieve a Isaiah.
Jejich příběh mě dostával už od začátku. Genevieve se objevila nakonci prvního dílu a byla záhadou. Isaiah byl pro mě záhadou celý první díl. Byla jsem strašně zvědavá, co se tehdy v noci stalo v chatce. Když jsem to zjistila, pochopila jsem. A stala bych za nimi, i kdyby s pravdou přišli dřív.
Hrozně jsem si přála, aby se to napětí mezi nimi prolomilo. Aby si k sobě našli cestu. Když se to stalo, měla jsem velikou radost. Protože pak už u sebe drželi a bylo to boží.

,,Měl bych tě nechat jít, ale nenechám. "
,,To by stejně nešlo. Kam jdeš ty, půjdi i já. Pamatuješ?"

V knize se potkáme se stejným tématem jako v prvním dílu. Máme zde tedy i stejné postavy. Dravena jsem si tady oblíbila více než v prvním díle. Cca v půlce knihy jsem měla podezřelého a těší mě, že jsem se trefila.

Za sebe knihy doporučuji. Úžasné čtivo, protkané temnem a romantikou. Více takových knih.

rampapa
24.08.2022 5 z 5

Tak tohle se mi fakt líbilo. Na druhý díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Moc se mi příběh líbil. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

Hatshepsut
22.08.2022 4 z 5

Tak první půlkou se opravdu prokousáváte, je to trochu utahané. Závěr knihy je podstatně akčnější a asi nejzajímavější z celé knihy. Nicméně nelze upřít čtivost obou románů této autorky. Romantická linka mezi hlavní dvojicí se mi ale rozhodně líbila více v prvním příběhu.

happy19
18.08.2022 5 z 5

Klidnější děj druhého dílu mi vůbec nevadil,ten konec to vyzdvihl zas o kousek výše,-)
Série se čte sama a těším se na další díly co se odehrají v Clifton Forge!

„Zapomeň na pomstu. Osud těch, kteří se snaží pomstít, je ponurý. Je to tragické, skončíš v utrpení a zraníš se ještě víc. Dokonce i když se ti podaří pomstít, jediná věc, která zůstává, je prázdnota.“

hanina.k
18.08.2022 5 z 5

Co jsem čekala, to jsem dostala!
První díl se vyvíjel postupně a nakonec to byla slušná pecka. Od poloviny knihy jsem si ani nevšimla, jak stránky ubíhají a najednou jsem na konci a stejně tak to bylo i u Rytíře.
Byla jsem trošku rozmrzelá z táhnoucí se romantické linky, už mi to přišlo moc dlouhé, ale zase musím říct, že to pak stálo za to. A ten konec? To jsem teda nečekala.
Je to naprosto skvělá kniha, ale zase musím říct, že se mi první díl líbil o chloupek víc.

nina3905
16.08.2022 3 z 5

Uff, čakala som viac, dostala menej. Za mňa sklamanie, pretože som bola "namlsaná" prvou časťou. Po prečítaní druhého dielu som bola rozčarovaná, keďže waw efekt sa nekonal.

blanka5960
12.08.2022 3 z 5

Tak jako v Králi i v druhém dílu je pomalejší tempo příběhu, romantická linka byla za mě hezká, bavil mě vývoj jejich vztahu. V detektivní zápletce jsme konečně dostali nějaké odpovědi, ale opět jsem postrádala temnou atmosféru.
Pachatele jsem odhadla hodně brzy, bohužel opět některé pasáže mě přišly neuvěřitelné.

Elize
10.08.2022 3 z 5

Tenhle díl byl bohužel pro mě zklamání. Nečekala jsem stejnou pecku jako Král, dle komentářů jsem čekala spíš něco pozvolného a postupně se vyvíjejícího - což by mi nevadilo, spíš naopak... jenomže ani to se zde nepovedlo. Vztah hlavních hrdinů má zpočátku dobře našlápnuto a je obestřen tajemstvím, jenomže pak jako kdyby si pro sebe ukousla autorka moc veliké sousto... vztah Genevieve a Isaiaha se během spousty měsíců nikam neposouvá ani nevyvíjí, jako čtenáři mi naprosto unikly ony zlomové momenty, kdy se ve vztahu něco zlomilo. V podobně nestřežený moment nám i autorka vyzvoní jejich tajemství, sice ne uplně, ale domyslet si už není těžké... moment, kdy jejich vztah přeroste v lásku jsem taky nepochytila. Zkrátka celou dobu nic a pak bum! Milujeme se... nevím, možná hlavním problémem bude dlouhý časový úsek, na kterém se příběh odehrává, ale prostě něco tomu chybělo, uvěřitelnost, jiskra mezi hlavními hrdiny... první díl zatím výrazně lepší.