Člověk a výživa
Rudolf Hauschka
Autor knihy, zakladatel farmateutické a kosmetické firmy Wala a RudoflHauschka, ve své knize rozebírá působení jednotlivých druhů potravin na tělo, duši i ducha a přitom vychází z nauky a metod Rudolfa Steinera. Kniha obsahuje vysvětlení, jaký je rozdíl mezi kosmickou a pozemskou výživou v souvislosti s tím, že člověk je trojčlennou bytostí. Dále uvádí, jaký vliv má na člověka rostlinná a živočinná výživa, syrova a vařená strava. Jak na člověka působí cukr, sůl, med ve stravě, jak rozdílný je vztah člověka ke kávě a čaji. Dále uvádí, jak pochutiny a koření a zejména alkohol mění vzájemný vztah fyzického těla člověka, jeho duše a ducha a co se s člověkem děje, když sahá po cigaretě. Uvádí správné a nesprávné kuchyňské úpravy stravy, konzervaci, nakládání a zavařování. Druhá část knihy obsahuje pojednání G. Hauschkové: Praktické deitetické pokyny pro nemocné. Jde o nové vydání knihy, jejíž dva předchozí dotisky byly v krátké době rozebrané.... celý text
Přidat komentář
Jeden z pokladů v oblasti výživy, který umožňuje bytost člověka a její výživové potřeby opravdu hluboce pochopit, nebo k hlubokému pochopení poskytnout alespoň vynikající nakopnutí. ^^
Moje hodnotenie neberte ako smerodatné, je to len pocit, ktorý som získal počas prečítania celej trilógie. Proste musíte si zohnať Člověk a substance, tá je proste naj.