Co je v domě
Táňa Kubátová
Řídit se heslem ‚Co je v domě…‘? Pro třiatřicetiletou Martu žádný problém. S nejbližším spolupracovníkem si nepadla do oka už v den nástupu do nového zaměstnání, a navíc má dlouholetý vztah s Milošem. V cestě ke společnému životu jim stojí jediná překážka: Milošova neochota akceptovat její pečovatelské povinnosti k postižené sestře. Milošova zrada a následný rozchod probouzejí v Martě nebývalou aktivitu a nutí ji k zamyšlení nad svými postoji k lidem kolem sebe. Najednou už nechce být tou hodnou přizpůsobivou holkou, která se svým blízkým snažila za každou cenu zavděčit…... celý text
Zaujímavé povolania hlavných postáv, celkom reálne vykreslené príbehy, ale najviac obetavý prístup k hendikepovanej sestre s poukázaním na spoločenské predsudky vo vzťahu k obdobne postihnutým sú moje plusové body smerom k tejto knihe.
Nesadol mi však štýl, akým je napísaná, bolo tam veľa nudných, alebo skôr nezáživne opísaných pasáží, ktoré výrazne uberajú na kvalite príbehu.
Jako vždy u paní Kubátové - řemeslně dobře odvedená práce, ale příběh i postavy podle ustálené šablony. Marta je světice, kterou i po mnohaleté známosti rozhodí, že ji přítel přesvědčí k sexu - šmankote, taková manipulace, vždyť to nejdřív nechtěla! Její kolega, o kterého půjde především, Martu balí nejprve jak na základce, kdy zamilovaní rošťáci tahají holčičky za copy, později jí nadbíhá jako puberťák, ale nakonec se odhalí všechna tajemství, vysvětlí se nedorozumění a vše dospěje k předvídanému konci.
Příjemné bylo opětovné shledání s již známými postavami a obohacením příběhu byla postava Martiny sestry Blanky - autorka tu ukázala stinné, ale i humorné stránky života s postiženým člověkem.
Knížka se mi jakžtakž líbila. Hezky se četla, příběh docela zajímavý, konec nebyl nijak překvapující. Asi už bych ji znovu nečetla.
Tahle kniha mě moc bavila, to věčné kočkování bylo vtipné a sice možná předvídatelné, ale tak nějak to k tomuhle příběhu vážně sedlo.
Parádní oddechovka .. i když za mě, o Miloše bych si asi neopřela ani kolo a když už asi bych neustupovala jako Marta ,v pravidelných intervalech by dostávál "világoš" aby se probral ...
Mistr člověk na svém místě který už si asi také něco prožil a Marta ? Milá, hodná holka ..šedá myš .. co se vlastně za tu šedou myš jen zkrývá ...
A ostatní postavy ... soused průhlednej a sestra Blanka .. i s tím se člověk musí naučit žít ..
Ze začátku jsem měla problém se začíst. Poté mě kniha ale začala bavit. Přišlo mi, že ten děj je takový uspěchaný. Hlavně od 10. kapitoly (můj pocit). Místy jsem se musela i usmívat.
SPOLIER Nejdříve si nesedne s mistrem, potom se rozejde se svým přítelem, hned na to se seznamuje se svým sousedem, se kterým se ale za krátkou dobu rozejde a začne si uvědomovat, že se ji mistr vlastně líbí, což si uvědomí i on a na konci se dají dohromady.
Ale na oddechové čtení je supr.
Marta a Kamil, zaměstnankyně ve zkušební době a nerudný mistr na dílně, se od prvního setkání moc nemusí, nakonec však zjistí, že mají mnoho společného.
Nenáročná červená knihovna.
Taková ta typická zápletka: nejdřív se nemůžou vidět, potom bez sebe nemůžou být. A samozřejmě nesmí chybět Adam Velich. Zkrátka klasika od Táni Kubátové se vším, co v jejích knihách čekáte.
Příjemné oddechové romantické čtení s humorným nadhledem. Líbí se mi, jak autorka přidává do příběhů postavy ze svých předchozích knih.
Velmi příjemný, romantický příběh, kde samozřejmě nemůže na počátku chybět vzájemná antipatie a nevraživost, které postupně berou za své. :-) Plusem je, že autorka z hlavní postavy - Marty neudělala slabou třtinu, neustále se ohýbající ve větru mužského fluida a z jejího protějšku, co se týká chování a vztahů, kardinálního pitomce (jen na začátku byl Kamil za midi ješitného blbounka, ale to patří k věci) :-)). I další postava - paní Tomková byla napsána velmi sympaticky, obdařená vtipně trefnými slovy a její dialogy se synem, i její myšlenky, byly zkrátka bezvadné.
Co je v domě je milá, vtipná, i romantická kniha s vážnějšími podtóny, která si vybojovala své místo, a to nejen v mé knihovně.
Brno rodinné vztahy červená knihovna
2019 | Bukůvky |
2017 | Vánoční zázraky |
2018 | Osud tančil charleston |
2006 | Hrníček z lásky |
2009 | Abstinentka |
35%
Omlouvám se všem příznivcům Táni Kubátové, ale mně se její knížka moc nelíbila, vadil mi styl psaní. Tak je to.