Čo ak sme to my

Čo ak sme to my
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418876/bmid_co-ak-sme-to-my-fE0-418876.jpg 4 473 473

Arthur trávi prázdniny v New Yorku a práve Broadway ho naučil, že vesmír vás môže prekvapiť nezabudnuteľnou romancou vtedy, keď to najmenej čakáte. Ben je presvedčený o tom, že vesmír sa nemá čo starať do jeho života. Ak by mu totiž kryl chrbát, určite by teraz nesmeroval na poštu, aby odoslal balík s vecami po bývalom priateľovi. Môžeme len hádať, čo si nevyspytateľný vesmír na nich oboch prichystal, keď sa rozhodol skrížiť im cesty práve na pošte. Čo ak nič? A ich životy sa uberú rôznymi smermi. Čo ak všetko? A ich príbeh čaká šťastný koniec. Čo ak?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

What If It's Us, 2018

Knedlik12
07.03.2023 5 z 5

Kniha byla tak smutná, že jsem uprostřed a na konci brečela. Četla jsem ji dlouho, protože jsem se skoro u všeho zastavovala. Líbí se mi systém jakým jsou kapitoly napsané a jak autorka popisuje prohlubující se vztah Bena a Arthura. Nemůžu se dočkat až vyjde druhý díl.

Rose2000
14.01.2023 1 z 5

Popravdě se kniha nedala číst. Bylo to nudné, nic moc se tam nedělo. Nudila jsem se u ní, takže jsem jí nedočetla a vracet se k ní nebudu.

Klára92
09.01.2023 1 z 5

Co říct.. bylo to tak přeslazené, pubertální čtení, které mě vůbec nebavilo.. v půlce knížky jsem to vzdala a knihu odkládám nedočtenou..

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Moje první knížka v angličtině a ták dobrá! Roztomilá, romantická a umím si představit, že ji přečtu někdy ještě jednou...

Verunka926
22.11.2022 3 z 5

Jako jo, bylo to roztomilé čtení, ale já už nyní dávám přednost romantickým knihám s vážnějšími tématy.

Lenka2533
22.11.2022 4 z 5

Od obou autorů už jsem něco četla a jejich knihy se mi moc líbily, takže jsem si chtěla přečíst i toto. V knihovně to mám skoro rok, tak jsem si řekla, že už je na to čas. A bylo to moc fajn! Kluci mi byli sympatičtí a jejich kamarádi byli taky moc fajnoví. Příběh mě bavil, byl čtivý a ubíhal rychle. Jen konec byl takový zvláštní. Čekala jsem ho úplně jiný a překvapil mě. Ale jinak se mi to líbilo.

whiolet
20.10.2022 3 z 5

Lehké zklamání. Bylo to jako dostat barevnou cukrovou vatu, která nemá žádnou chuť.

Adele.
08.08.2022 2 z 5

Když jsem tuhle knížku začala číst, bylo to asi čistě proto, že jsem dočetla Oba na konci zemřou od stejného autora a chtěla jsem si něčím pofoukat ten hrozně ne-happyend... Ale asi jsem od ní očekávala něco jiného, než co jsem dostala... Z části.

Oba hlavní hrdinové mi připadali, že se chovají poměrně hodně pod svůj věk, mimo své povahy a situace a vlastně dělají jedno přehnaně blbé romantické gesto za druhým... Dobře, možná to tak někdo má, ale připadalo mi, že se chovají hrozně hloupě.

Knihu jsem si docela užila, ale občas jsem si až říkala, že to ani takhle trapné být nemůže! (V čemž možná ostatní vidí tu roztomilou letní romanťárnu, omlouvám se.)
Bylo to na mě zkrátka přeslazené a konec mi připadalo, že tomu zasadil dost krutou ránu. Z cukrlinkového příběhu, kde se hrdinové hrozně litují, ale všechny problémy jsou vlastně jen u nich v hlavě a jsou plní nadějí, se najednou stalo téměř beznadějně melancholické pokračování jejich životů.

Prostě jsem s touto knihou šáhla vedle, ale, ale! Místo původně zamýšlených tří ⭐ (hvězda dolů za textové chaty, doplňující příběh, které nebyly formátově odděleny a dost mě to štvalo... Nicméně to možná bylo mým PDFkem) jsem dala dvě, jenom za tu místy vážně milou atmosféru a ve finále i ten konec, který jsem nečekala ◕‿◕

Remus Hroozley
07.07.2022 4 z 5

Ten Hamilton mě dost potěšil:D Trochu mi nesedl Artur, ale jinak moc pěkně napsané!

marrie5227
03.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Ani teď nevím co říct.
Páni.
Kniha se mi od začátku četla sama. Krásná zápletka, vtipná výřečnost nejlepšího přítele jednoho z hlavních hrdinů, první a čistá láska, zmatený New York a.. nečekaný konec. Upřímně jsem doufala, že kniha dopadne trochu jinak.
Doufala jsem v happy end, ale na druhou stranu epilog zůstal příjemně otevřený a já si poslzela.
Spoustu úryvků jsem si vyznačila a věřím, že se ke knize jednou vrátím, protože jsem se opravdu hluboce zamilovala.

Ovecka_Saki
20.03.2022 3 z 5

Tak jo, ani nevím, jestli mám být zklamaná, nebo ne. Od knihy jsem měla trochu jiné očekávání a v průběhu jsem to snížila natolik, že jsem nic neočekávala, což se potvrdilo. Jedna ze slabších knih žánru LGBT+

Edithiel
13.03.2022 5 z 5

Ze začátku jsem od knihy moc neočekávala. I podle různých recenzí a komentářů jsem si myslela, že mě bude bavit především první část, kde se hledají. Ale víte co? Ono je to dobrý až do konce!

Opravdu se mi líbilo, že je kniha psaná ze dvou úhlů pohledu - z Benova i Arthurova. Sice to bylo prvních pár kapitol pro mě matoucí, ale celkem rychle jsem si zvykla.
Ne vždy můžu souhlasit s přecitlivělým chováním Arthura, ale to k první lásce prostě patří - emoce na maximum. Tak to prostě bývá. Ostatní postavy jsou ale sympatické, včetně druhého hlavního hrdiny.
Konec mě mile překvapil. Původně jsem ho odhadovala jiný. :-)

I přes to, že nejsem zarytým fanouškem tohohle žánru, tak se knížka dostává mezi jedny z mých nejoblíběnějších. Je to přesně ten typ čtení, který je v dnešní době třeba. Oddechový, milý a plný naděje. :-)

kuby_reads
27.01.2022 4 z 5

Romantický příběh mezi dvěma dospívajícími chlapci. První část knihy jsem byl nadšený a často jsem se u knihy zasmál. Začátek byl fajn - první setkání a vzájemné hledání se. Poté už byla ta - big Love. Ale čekal jsem, jak už to u romantických příběhu bývá, nějaký zvrat, což tu bylo, ale jen zlehka. A jak už zaznělo ve více komentářích - ten konec ? hvězdu dolů.

dedysek
23.01.2022 4 z 5

Tak jo...právě jsem dočetla. Měla jsem od knížky asi větší očekávání, ale jo....stalo to za to. Miluju happy konce, tady to moc happy nebylo, ale stejně jsem polo nadšená :-)

terakera
11.01.2022 4 z 5

Začátek byl moc fajn, líbilo se mi jak se dvě hlavní postavy, Ben a Arthur, shledávali pomocí inzerátu, dopoisů a letáků. Jejich příběh je sladký, romantický a prostě boží. Přesto ale knihu nehodnotím plným počtem hvězdiček jelikož konec knihy byl hodně slabý . Chybičky to mělo ale beru to spíš jak takovou oddechovou knihu.

vera5841
03.01.2022 3 z 5

Začátek byl fajn, líbilo se mi ono hledání. Ale později to začalo upadat. Měla jsem pocit, že ti dva se k sobě nehodí a ke konci jsem měla trochu problém soustředit se na to, jestli čtu kapitolu Bena nebo Artura. Duhové čtení mi nevadí, přistupuji k němu stejně jako k jakékoli jiné romantice. Avšak zde mi přišlo, že celou "homo" situaci řeší především hlavní hrdinové, zatímco okolí je s tím naprosto v pohodě. Možná jsem už na tento typ románu stará

Fanda74
18.11.2021 3 z 5

Asi je to pro mladší, takže mě ten příběh nijak úplně nevtáhnul, ale pokud to takto chodí, tak je to jenom dobře - pozitivní message :-)

heyxbex
12.11.2021 4 z 5

kniha se mi hrozně líbila, ale konec mohl být lépe zpracovaný, a ne tak urychlený.

aydam
19.09.2021 4 z 5

Povedený příběh dvou sedmnáctiletých kluků, kteří se náhodně střetnou ve velkoměstě. Pro oba to bude léto plné lásky, oprav, druhých pokusů i naděje, protože, "Co když?".

"... myslím, že jsem ten kluk, kterýho hledáš. Doufám, že to není divný. No nic, zdravím. Jsem Ben."

"Je děsivé, jak snadné je představit si budoucnost po jeho boku. Je děsivé, jak mi ho každá minuta připomene. Celý New York mi ho připomíná."

"Jsem hrozně rád, že tohle vesmír zařídil."
"Vesmír jen hodil míč do hry, Arthure. To my jsme to zařídili."

Nikychlupova
27.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Bylo to moc povedené, super příběh, který se mi moc líbil, stejně jako kniha oba na konci zemřou. Trošku mě zklamal ten konec, ale nevadí. Doporučují a dávám pět hvězdiček.