Růže pro čokoládovou holku
Jarmila Dědková
Čokoládová holka série
< 2. díl
Vypravěčka celého příběhu, bezmála šetnáctiletá Johanka, má trable s matematikou i s rodícím se citem k jednomu klukovi, s tátovou arogantní krasavici i s tátou samotným, ale znenadání i s mámou, jež bydlí daleko a možná je ještě dál, než Johanka doufala. Se spolužačkami, na jejichž kamarádství možno sploléhat jen do času... Příběh je sice určen mladým čtenářům, ale i dospělí se z nej nemálo dozvědí i o sobě samých. ... celý text
Po Slunci, přichází Růže a tak dál sledujeme Johanku a její nelehký příběh. Chvílemi vysvitne slunce, pak se trochu rozjasňuje, už to vypadá, že bude krásně. A pak přijde bouřka, ledový liják a krupobití. Ale na konci přece jen růže a vidina toho, že snad není tak zle. Oba díly jsou psané čtivě a mnohokrát vnuknou myšlenku, že nejde soudit knihu (člověka) podle obalu.
Skvělá knížka, uvědomíte si hodně, ale nemáte se jak obhájit. Ke knížce bych dodala, že Johanka je vzorový příklad toho, že nejsou všichni stejní :) http://data2.whicdn.com/images/86907895/large.jpg http://img1.obrazkyanimace.com/oa/ruzne/ruzne_017.jpg
Krásná kniha líbila se mi víc než první díl.Johanky mi bylo někdy dost líto.Děsně se mi líbila scéna s Alenou v koupelně.To bylo super!!
2005 | Jak to bylo poprvé |
1992 | Martina |
2001 | Jahodníček |
1996 | Čekanky |
1998 | Kamínek v botě |
Pěkná kniha to byla všechno to dobře dopadlo