Hraniční vody

Hraniční vody
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534802/bmid_hranicni-vody-65fdbb2eaa23a.jpg 4 19 19

Cork O’Connor série

< 2. díl

Druhý díl kultovní série s detektivem Corkem O´Connorem. Kdesi v divočině na kanadsko-amerických hranicích zmizela mladá zpěvačka jménem Shiloh. Její otec se vydává do Minnesoty, kde najme bývalého šerifa Corka O´Connora, aby mu pomohl dceru najít. Cork se přidává k pátrací skupině, kterou tvoří indián z místní rezervace, jeho desetiletý syn a dva agenti FBI. Ženě jsou na stopě i další muži, ti ji však mají za úkol nejen najít, ale také zabít. Corkova expedice ztrácí v třeskuté zimě kontakt s civilizací a kromě nelítostných poryvů větru ji pronásleduje – smrt.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vyšehrad

Boundary Waters, 1999

Jane2016
13.10.2024 4 z 5

Posledních pár týdnů jsem trochu omezila čtení detektivek. Nevím, jak se to stalo, ale najednou na mě těch mordů a pronásledovaček bylo trochu moc. Každopádně, když se mi do rukou dostal druhý díl s Corkem O´Connorem, nemohla jsem říct ne. První díl mě totiž moc bavil a jeho čtení jsem si maximálně užila.

A na podobné vlně se nesl i díl druhý. Ten mě sice bavil o trochu méně, ale přesto mě jeho čtení chytlo. Prostředí indiánů a rezervací je pro mě velmi netradičním tématem, které mě nutilo otáček jednu stránku za druhou. Dokonce jsem se přistihla, že na děj během mých všedních dní občas myslím a přemýšlím, jak to celé vlastně dopadne!

Pokud se rozhodnete, že si knihu přečtete, připravte se na spoustu akce, napětí, kapku krve, ale hlavně na parádní příběh, který Vás rozhodně nebude nudit!

Já doufám, že se na knižní scéně brzy objeví pokračování!

Kizuizi
23.07.2024 4 z 5

Hraniční vody je naprosto skvělá detektivka, která čtenáře vtáhne už po prvních stránkách. Jejím základem je prostředí divočiny, indiánská rezervace, doba bez všudepřítomných mobilních telefonů a hlavně sympatická postava hlavního hrdiny. A když k tomu přidáte napínavý příběh, ve kterém jde i o život, spokojenost je zaručena.
Moc se mi líbí prostředí, jsem nadšená z indiánských zvyků a „povídek“, perfektně jsou vykreslené postavy a jejich charakterové vlastnosti. Děj je přiměřeně dlouhý a občas se objeví krvavé scény, které parádně podtrhují naléhavost okamžiku. Tahle kniha nemá vůbec nic co bych jí vytkla a rovnou říkám, že tenhle díl je ještě lepší než předchozí. Připravte se na to, že budete zbožňovat klaďase a nesnášet padouchy, zvané „Majimanitu“.