Milovat zhýralého vévodu
Nicole Jordan
Courtship Wars série
< 6. díl
Přede dvěma roky přišla Tess Blanchardová ve válce o milovaného snoubence, ale nyní cítí, že nadešel čas, kdy už bude schopna dát lásce novou šanci. Ani v nejhorším snu by ji nenapadlo, že se ocitne ve víru nebezpečného skandálu, v jehož důsledku je donucena k sňatku s odvěkým nepřítelem Ianem Sutherlandem, vévodou z Rothamu. Ten neskutečně arogantní a neodolatelně přitažlivý šlechtic je posledním mužem, kterého si Tess dovedla po svém boku představit. A jako by toho ještě nebylo dost, odhalí v Rothamově minulosti tajemství, které ji přinutí prchnout z Londýna na jeho opuštěný hrad v Cornwallu. Ian už po Tess dávno toužil, jen svou touhu pečlivě skrýval. Teď však zuří: proč utekla, proč ho vystavila posměchu a pomluvám? Vydává se za ní, aby na své otázky dostal odpověď - a aby zjistil to, co už mnozí před ním: že jiskření protichůdných názorů začasto končí vášnivou nocí. Může však doufat i v to, že do znesvářených srdcí někdy vstoupí láska?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , DominoOriginální název:
To Desire a Wicked Duke, 2010
Kniha mě při čtení hned chytla a já se nemohla odtrhnout. Za půlkou už mě přestávala bavit, asi kvůli hlavní hrdince... Zbývá mi dočíst ještě kousek, ale já mezi tím přečetla už jinou knihu...takže tak.
Knížka se mi líbila. Ukázalo se, ze zhýralý vévoda není až tak zhýralý a ze je ve skutečnosti muž, kterého by každá z nás chtěla mít doma. Co mi však vadilo byla Tess a její upínaní se k Richardovi, přičemž ublizovala Ianovi. Kdyby častěji ukazovala své city měla bych ji raději. Vadilo mi, ze si neuvědomovala co všechno pro ni Ian děla. Proto dávám o hvězdičku méně, i když kvůli Ianovi si někdy tuto knihu přečtu. Ten byl úžasný!
Zamilovala jsem si tuhle sérii a jsem zní tak nadšená. Knížku velmi doporučuji a už se těším až si přečtu další knížky od této autorky.
Příběh měl hlavu a patu, Tess byla silná osobnost, která dokázala zastínit i Rothama. Což byla možná právě ta potíž, protože i když titul slibuje, že vévoda nepatří mezi Rychlé šípy, nakonec se celou dobu projevuje jako hodný a velkorysý člověk. A upřímně, mnohem víc dávám přednost temným hrdinům z pera Meaghan Mckinneyové. Navíc mi vadilo časté opakování ať už vět (ponořit se do její hebkosti), tak i vysvětlování vztahů vedlejších postav, které nemají na příběh vůbec žádný vliv (vážně jsem nepotřebovala dvakrát zopakovat, že Tess učila nějaké staré kurtizány). Samozřejmě, kdo hledá knihu o romantice, kde není hlavní hrdinka úplně pitomá a vztah hlavních postav se vyvíjí uvěřitelné a reálně, je tohle určitě ta správná kniha.
PS: Tahle knížka vás naučí nenávidět slovo blizna.
Musím přiznat, že to byl velmi pěkný příběh, který mě vtáhnul do děje až do pozdějších hodin, krásně a rychle ubíhal. Přišlo mi, že se furt něco děje a tak jsem nebyla schopná knihu odložit.:) Vévoda Rotham působil opravdu jako hrdina ze snu..:) Tess mi přišla místy až otravná a malicherná a Iana jsem někdy opravdu až litovala..;) Ale to nemění nic na tom, že jsem si tento pár velmi užila a vřele doporučuji..:)
Na tomto díle nebylo nic tak překvapivého ani uchvacujícího. Přesto považuji tento díl za příjemné ukončení celé série. Nicole Jordan se v tomto žánru opravdu vyzná a dokáže mě zaujmout, i když obvykle romány tohoto ražení nečtu. Jsem ráda, že jsem se do Courtship Wars pustila a okusila zase jednou něco jiného.
Po Lize pekelníků je i tohle pěkná série. Knihy se mi líbily. Mám ráda tyhle příběhy o krásných gentlemanech a svéhlavých dámách.... prostě romantika kape z každé stránky.
Myslím, že je to nejlepší kniha série. Příběh je opravdu moc povedený a myslím opravdu reálný - nejedná se tu jen o vášeň, ale o tom jak je život nevyspytatelný (konečné vyjevení tajemství mě naprosto dostalo). Jinak musím souhlasit s modrankou - nečtěte knihy hned po sobě, ale s odstupem času, protože příběhy jsou na stejné 'brdo' a mohlo by vás to znudit. Přesto si myslím, že Vás tento příběh zaujme a pohltí :-)
Kniha sa čítala veľmi dobre, jej chybou však je, že knihy napísané v sérii sú ako podľa jedneho scenára, len záverečná zápletka je iná. Preto odporúčam nečítať sériove knihy po sebe, nechajte si časový odstup. Kvôli tomu som stiahla jednu hviezdičku.
knížka mě pohltila už od sameho začatku až do jejího konce..krásný příběh ke kteremu se ráda vrátím a je to krásne zakončení cele serie :-)
Anglie strašidla Londýn 19. století aristokracie, šlechta lupiči jeskyně romance Cornwall historické romanceAutorovy další knížky
2004 | Extáze |
2011 | Smyslnost |
2009 | Potěšit dámu |
2003 | Vášeň |
2003 | Touha |
(SPOILER) Bylo to příjemné čtení. Trocha dobrodružství, trocha erotiky, trocha toho a onoho... Opět mi to zkazil konec a epilog. Autorka nepíše špatně, ale prostě neumí včas přestat.
Anotaci také vytvářel nějaký doveda - do Cornwallu totiž Tess neprchá, ale odjíždí po dohodě a se souhlasem svého manžela. Ten ji ostatně brzy následuje. Poté co vyřeší záhadu Falwellského strašidla a dají dohromady Basila s Fanny, jedou zase v klidu zpět do Londýna.
Celé je to o odhalování tajemství - o Richardovi, o Ianovi, o lady Wingateové, o Tess...