Ctitel

Ctitel
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259945/mid_ctitel-ULj-259945.jpg 4 305 305

V lese je nalezeno tělo nedávno zavražděné dívky. Policie i rodina stojí před záhadou, neboť dívka zmizela beze stopy před šesti lety. Až telefonát prázdninové známosti poskytne vyšetřování první záchytný bod….

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Der Verehrer, 1998

Pampelda
22.03.2024 3 z 5

Trochu slabší, ale přes to čtivé.

Nofar197
06.10.2022

Slabší než třeba Smirak nebo Zapomenuté dítě, ale pořád celkem dobré.

Babo
12.05.2022 4 z 5

Mě to bavilo.Takový horůrek z lidského života. Ano,bylo to trochu , možná i dost přehnané.
Případů,kdy muž ,většinou muž, neunesl odmítnutí je v reálném životě dost a docela často končí smrtí ,ale neznám případ,kdy by těch obětí bylo víc jak jedna.
Samozřejmě chápu,že pro čtivost je lepší z neuznaného milence udělat sériového vraha .
Stručně řečeno,knihu doporučuji .

Lucc93
22.07.2021 5 z 5

Od začátku bylo jasné, kdo za tím vším zlem stojí, i přesto mě ale pár momentů velmi překvapilo. Kniha se velmi dobře četla a dokonce mi bylo chvílemi dost úzko. Doporučuji k přečtení.

Leona333
25.10.2020 4 z 5

Ano, souhlasím s tím, že kniha je trochu staršího data, takže to není taková pecka, které se píší a chrlí na čtenáře dnes. Přesto pro mě své kouzlo určitě měla a ráda jsem při jejím čtení zvolnila tempo a odpočinula jsem si od všech těch krváků, které mám přečtené. ; )

HaHa11
30.09.2020 4 z 5

Rok vydání originálu (1998) byl v knize znát. Dnešní čtenář je už prostě naladěn na jiné detektivní postupy - i když tohle byl spíše psychothriller, než detektivka. Dvě dějové linie, čtenář se po zhruba polovině příběhu dozvídá, co/koho mají společného. Autorka představila čtenářům zajímavou hlavní postavu - ženu počínajícího středního věku, jejíž poklidný rodinný život náhle vezme zasvé. První dvě třetiny knihy měly poměrně spád, ale poslední část byla neúměrně natahovaná a víceméně v očekávání eskalace událostí na posledních desítkách stran. Kýčového happyendu nás autorka naštěstí ušetřila, a tak (hodně ) přidávám na 4 hvězdy. Na čas Ch. Link ale opustím.

NADEI
29.09.2020 2 z 5

Docela zklamání.

metadonjuan
10.09.2020 3 z 5

1. části bych dal 5 hvězd, 2. části 3 hvězdy, tak jsem měl dát 4.

INCOGNITOREADER
27.08.2020 3 z 5

Označil bych to spíše jako takový lehký psycho thriller pro ženy. Jde tady o stalking a docela slušného magora. Zápletka je trochu průhledná, a v druhé půlce a hlavně před finále je děj zbytečně natahovaný. Ale finále samotné je napínavé. Není to nic výjimečného nebo převratného, ale jako oddechové čtení se určitě hodí.

anája
18.06.2020 3 z 5

Kniha plná napětí a zvratů. Je úplně jiná než knihy psychothrillery, které jsem od autorky dosud četla. Je to psáno stylem jak milostný román. Připomnělo mi to knihy Daphne du Maurier

pavlinka0250
13.12.2019 5 z 5

Moje třetí kniha od autorky a mě tedy v žádném směru nezklamala. Velice čtivé, postavy skvěle popsány, napínavé.
Za mě ano a doporučuji.
*****

Leena
13.09.2019 4 z 5

Líbilo se mi to, bylo to napínavé, postava Leony byla sympatická. Psychopat dobře dokáže skrývat své pravé já. Musela jsem přečíst za den:-)

hzd
22.07.2019 4 z 5

Knížka se mi moc líbila, čtivá, napínavá až do konce.

sarkaditt
28.06.2019 5 z 5

Opět mě autorka nezklamala. Čtu ráda, ale obvykle mi trvá jednu knihu přečíst přibližně 3 týdny, nevěnuji čtení všechen volný čas. Ctitel mě ovšem nadchnul a měla jsem přečteno za 3 dny ???? Zkrátka čtivá kniha, dobře popsané postavy, dynamický děj. I přes to, že brzy bylo jasné, kdo je vrah, tak děj neztrácel na zajímavosti.

certik003
03.11.2018

Typická knížka od CH. Link - čtivá, napínavá, s dobře popsanými psychologickými postavami. Tentokrát jsem narazila na pár předvídatelných míst, občas až nepochopitelně správnou intuicí, ale i tak jsem se rozhodně nenudila.

greetchen
30.10.2018 4 z 5

Velmi čtivé, příjemně mrazivé, slušně vykreslené jednotlivé postavy. Vrah je sice odhalen celkem brzy, ale napětí z knihy se tím rozhodně neztrácí.

laura
29.08.2018 3 z 5

Kupodivu se mi tahle kniha líbila možná o maličko víc než V údolí lišek - i když nebyla ničím překvapivá. Obehrané téma násilníka, který je bohužel znám od samotného začátku, tu už bylo. Ale byla čtivá a děj přece jen sem tam přinesl neočekávaný zvrat. Četla se velmi dobře a i když jsem tušila, jak to skončí, stejně jsem nedočkavě obracela stránky, abych už věděla...

Ivana2342
24.08.2018 3 z 5

Mně se kniha líbila. Napínavá byla i přesto, že záporák byl vcelku hned jasný. Jako ženu mě též bavilo psychologické prokreslení postav. Takže ano, doporučila bych. Určitě si od autorky ještě další knihy přečtu.

AlenaF
26.06.2018 4 z 5

Ke knize jsem se po nějaké době vrátila. Nebyla jsem zklamaná, ale ten děj byl trošku překombinovaný. Četlo se dobře, doporučuji, kniha na dovolenou.

Allla9
10.05.2018 5 z 5

Čtu ráda psychologické romány plné napětí. Autorku si přidávám do oblíbených a přečtu si vše, co napsala.