Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka

Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212199/mid_ctvrta-kostka-renesancni-detektivka-212199.jpg 4 87 87

Jednoho podzimního dne roku 1601 je rytíř Jan Víta ze Rzavé těsně před branami Prahy unesen a poté vtažen do soukolí dramatických událostí, které započnou podivnou vraždou významného českého aristokrata a vyvrcholí neméně záhadnou smrtí Tychona Braheho...

SuzukiZ
08.08.2013 5 z 5

Musím uznat, že na detektivkách z historického prostředí něco je:) kouzelná byla scéna, kdy Brahe házel shnilou zeleninu po klášteře.

Macek58
31.07.2013 4 z 5

Dobré čtení ... aktuální téma na základě posledních událostí okolo osoby Tychona Braheho.

kuky921
05.05.2013 4 z 5

Krásná detektivka ze středověké Prahy, moc se mi líbila.

ondrash77
21.02.2013

Jsme na samém počátku sedmnáctého století. Čechám a přilehlým zemím vládne císař Rudolf II., který si coby místo svého sídla vybral Prahu. Císařova možná až chorobná
záliba v alchymii a astrologii je pověstná.

Město uprostřed středověké Evropy se tak postupem doby naplnilo až po okraj svých obvodových hradeb odborníky ve zmíněných oborech. A právě na pozadí těchto historických kulis Jan Rybář vystavěl příběh Jana Víta ze Rzavé, zchudlého šlechtice odkudsi z jihu Čech.

karelk
19.05.2012 4 z 5

Proč ne. Literárně trošku zmatené, historie pěkně popsaná, hlavní hrdina není vysloveně superhrdina a na konci pěkná zápletka. Donutí člověka zajímat se o historii. Na D. Browna to nemá, ale jako česká detektivka z rudolfinské Prahy velmi dobré!

bezprezdivky
03.10.2011 4 z 5

Literárně to dle mého trochu pokulhává, hlavnímu hrdinovi v každé druhé kapitole třeští (točí se, neví kde mu stojí apod.) hlava z dějinných událostí, kterých se stal nechtěnou součástí, ale odpouštím vše, protože to obstojí jako samotná detektivka, navíc zasazená do reálií středověké Prahy, které jsou vylíčeny velmi poutavě a (zřejmě) pravdivě.

Dandik1
25.03.2011 4 z 5

Na základě nějaké recenze v novinách jsem ke knize přistupoval s odstupem, ale když jsem se do ní začetl, musím říci, že se mě detektivní zápletka zaujala a děj měl spád.

akina
22.03.2011 3 z 5

Kniha by asi nebyla špatná, kdybych si předtím nepřečetla, že je to kniha od českého Dana Browna. Jedná se opravdu spíše o detektivku, která "braunovské" záhady možná trošku řeší v posledních kapitolách. Celkově se kniha dala číst, ale bez problémů jsem ji odložila a šla spát.