Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka přehled
Jan Rybář
Jednoho podzimního dne roku 1601 je rytíř Jan Víta ze Rzavé těsně před branami Prahy unesen a poté vtažen do soukolí dramatických událostí, které započnou podivnou vraždou významného českého aristokrata a vyvrcholí neméně záhadnou smrtí Tychona Braheho...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka. Přihlašte se a napište ho.
Chvíli mi trvalo zorientovat se v postavách, ale pak se to rozjelo. Jan je možná trochu svůj, ale oblíbíte si ho. Chytrý příběh a zajímavá zápletka. Docela se divím, že se zatím nedočkal pokračování.
Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, musela jsem se občas vracet, když se v textu odkazovali na něco dříve zmíněné, ale pak už se to rozběhlo.
V závěru mi však vysvětlení celé záhady přišlo přitažené za vlasy a hlavního hrdiny Jana Víta ze Rzavé mi bylo až líto, že byl jen figurkou, kterou (až na pár výjimek) pohybovali po šachovnici ti důležitější a mocnější.
Líbil se mi popis rudolfínské Prahy.
Kniha Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka v seznamech
2010 | Čtvrtá kostka |
2005 | Historky z konce světa |
2008 | Válečníci, teroristé a jiní šílenci |
2005 | Kavkaz, Rusko a "nová velká hra" o kaspickou ropu |
Z počátku mi nesedl styl psaní, musela jsem si zvyknout. Krásné přenesení do té doby.
Popis postavy Rudolfa II. je asi přesnější, ale já mám před očima postavu z Císařova pekaře... :))