Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka přehled

Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212199/mid_ctvrta-kostka-renesancni-detektivka-212199.jpg 4 87 87

Jednoho podzimního dne roku 1601 je rytíř Jan Víta ze Rzavé těsně před branami Prahy unesen a poté vtažen do soukolí dramatických událostí, které započnou podivnou vraždou významného českého aristokrata a vyvrcholí neméně záhadnou smrtí Tychona Braheho...

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka. Přihlašte se a napište ho.

JiMi017
05.01.2025 5 z 5

Knihu jsem si kdysi koupil a dlouho mi ležela v knihovně, nyní v povánočním čase jsem ji vytáhl a mile mě překvapila. Krásný historický detektivní příběh z Rudolfinské Prahy, kdy rytíř Jan Víta ze Rzavé, dostává za úkol vypátrat smrt vlivného šlechtice, který za záhadných okolností byl zavražděný na své oslavě. Při rozplétání této záhady se pátrání rozšiřuje i na 13 let starou vraždu bohaté vdovy, ke které vede stopa přes starou mapu Českých zemí. Vítovi se stane společník při pátrání prodavač tiskovin a bývalý voják Křída a zároveň jeho kamarádka z mládí Terezka, nyní mladá jeptiška. Skládání střípků mozaiky nás dostává i na Pražský hrad k tajemným sbírkám Rudolfa II., do pánských domů, mezi vlivné šlechtice a astrology. Magické kostky, které Jan Víta nachází ho vedou vpřed k odhalení vrahů. Významný astrolog Tycho de Brahe, Johannes Kepler a lékař Jan Jesenský sehrávají důležitou roli v příběhu. Čtivý příběh, který vás nenechá odložit knihu, protože stále objevujete nová tajemství, pozadí osob a jejich role, které mají kolikrát jiný význam, než na začátku vypadá. Doporučuji knihu a dávám 5 hvězd!!!

dr.romca
30.07.2023 3 z 5

Z počátku mi nesedl styl psaní, musela jsem si zvyknout. Krásné přenesení do té doby.
Popis postavy Rudolfa II. je asi přesnější, ale já mám před očima postavu z Císařova pekaře... :))

Celestine
13.12.2022 4 z 5

Chvíli mi trvalo zorientovat se v postavách, ale pak se to rozjelo. Jan je možná trochu svůj, ale oblíbíte si ho. Chytrý příběh a zajímavá zápletka. Docela se divím, že se zatím nedočkal pokračování.

Kniha Čtvrtá kostka - Renesanční detektivka v seznamech

v Mé knihovně65x