Čtvrtá opice

Čtvrtá opice
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546600/bmid_ctvrta-opice.jpg 5 1640 1640

Sam Porter série

1. díl >

Je perfekcionista, je neuchopitelný, je psychopat. Přezdívá se mu Opičí vrah. Je to zabiják s pokřiveným viděním světa a s absolutní absencí soucitu. Detektiv Sam Porter ho pronásleduje dlouhých pět let a po celou tu dobu od něj dostává balíčky s děsivým obsahem. Každá doručená zásilka obsahuje část těla zavražděné oběti. Teď ale došlo k významnému zvratu v pátrání: Porterovi se dostal do ruky vrahův deník. Podaří se mu z šílencových zápisků vydedukovat jeho osobnost?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

The Fourth Monkey, 2017

Ver1982
14.02.2020 5 z 5

Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy četla. Druhý díl - Pátá oběť - to stejné. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

novina
11.02.2020 5 z 5

Nešlo se od knížky odtrhnout, potřebovala jsem vědět, jak to s Emory dopadne. Nečekané, napínavé, nachystané na pokračování :)

Dolik13
10.02.2020 5 z 5

Nejlepší thiller, který jsem kdy četl, a to mám za sebou celou sérii Roberta Huntera od Chrise Cartera, kterou považuju za zlatý klenot tohoto žánru. Tahle kniha má ale všechno, co má správný thiller mít. Jeden příběh je rozdělen do několika dějových linek a hlavně ta s deníkem je naprosto fantastická. Vraha jsem sice vytušil, ale i tak byl pro mě závěr výborně napsaný a dobře gradoval. K této knize jsem přišel náhodou, ale už teď je jasné, že tento autor se dostane mezi moje nejoblíbenější.

aleza1
06.02.2020 4 z 5

Docela slušný thriller. Není to úplně Carter jak již byla zmíněna podobnost, ale napínavé to teda je. Více mě bavil deník než dějová linka s policajty. Určitě budu číst další díl.

janca1705
03.02.2020 5 z 5

Jsem teprve v půlce, ale tyy jooo, to je síla!

kofola33
29.01.2020 5 z 5

Tak to byla teda jizda! Jak jsem zacla, nechtela jsem ani skoncit, tak to bylo napinave! Kdybych si kousala nehty, tak uz asi zadne nemam :-) Proste absolutni bomba, knizka nema chybu od zacatku do konce. Denik byl napinavy jak ksandy a ten konec...pro me prekvapko. Uz jsem se zacetla do dalsiho dilu....muzu dat 10 hvezdicek?

zpevSusannah
29.01.2020 5 z 5

Tak tomu říkám parádní překvápko! Vůbec jsem nečekala, že tato kniha bude taková a že mě natolik chytne. Když mi ji kamarádka nadšeně podávala do ruky se slovy "To si prostě MUSÍŠ přečíst", usmála jsem se a řekla si proč ne, J.D. Barker je pro mě spisovatel zcela neznámý, tak si aspoň rozšířím obzor... A ono ejhle!
To bylo něco! Zápletka perfektní, Opičí vrah tak akorát ujetý, Sam Porter sympatický a závěr? Škoda mluvit. To se prostě MUSÍ zažít!
Doporučuji a doufám, že kamarádka se stejně lišáckým úsměvem přede mě někdy položí i díl následující :-).

Pine
28.01.2020 5 z 5

Troufám si tvrdit, že jsem otrlá čtenářka - při Carterovkách cítím jen lehké šimrání. Ale Čtvrtá opice, to je jiný kafe! Level „joo, to je správně úchylný“ se během čtení několikrát přetavil do „uf, to je sakra zvrácený“. Ale co? Vždyť je to thriller. A pořádnej. Konečně!

Pozitivně hodnotím navození atmosféry, sarkasmus a špičkování mezi parťáky. Závěr vůbec nebyl uspěchaný a jako bonus se nám otevřely dveře (ne-li dokonce vrata) k pokračování. Deník mě fakt bavil, každá kapitola s ním končila tak nepředvídatelně!

L.Helena
27.01.2020 5 z 5

Opravdu výborná detektivka. Napínavá, dobře se čte, není nouze o dějové zvraty... Akorát některé scény na můj vkus docela brutální, ale zase to vše pořádně okoření a dovedou čtenáře ke stavu mírného šoku.
Těším se na Pátou oběť.

LeSk
26.01.2020 5 z 5

Co to jako bylo? Takový fičák, to jsem teda nečekala. Bavilo mě střídání současnosti a deníku (deník mě bavil víc). Napínavé čtení od začátku do konce. Letím si do knihovny pro druhý díl. Doporučuji.

Januli
26.01.2020 5 z 5

Podobně napsaná kniha jako od C. Cartera a to je přesně to, co můžu a baví mě. Kniha mě moc bavila, obetovala jsme spánek jen abych mohla číst dál a dál. Střídání přítomnosti a deníku se mi líbilo, deník možná více. No už mám v ruce druhý díl tak vzhůru na něj. :-)
Ale je fakt, že mám pár otázniku, které mi po přečtení nejsou zodpovězeny. No jdu na to, třeba se mi je podaří rozluštit. :-D

Lena79
25.01.2020 5 z 5

Tato kniha ve mně vyvolala pocit ztráty, když jsem obracela list na poslední stránku. Žádná nuda to teda nebyla, naopak. Příběh "odsejpal" jak písek v přesýpacích hodinách. Jen mě rušil fakt, že musím jít do práce a nechat čtení na později :-)

ivousekk
24.01.2020 5 z 5

Vynikajici! Napinave jak ksandy, skveli poldove s jeste lepsimi vtipky a komentari, neskutecny zaporak, nechutne popisy muceni ci lidskych ostatku a naprosto ujeta vrahounska rodinka. Perfektni mix pro skvely thriller. Okamzite jdu na druhy dil.

Ivet1990
19.01.2020 5 z 5

Moje dojmy byly..... Co???? To je konec???? V první řadě jsem měla strach z té tloušťky, ale byla jsem mile překvapená. Kniha se moc dobře četla líbilo se mi jak jsou rozděleny kapitoly, že na děj se nahlíželo z více stran. Kniha určitě stojí za přečtení. Jdu na další díl a doufám, že se brzy dočkám dalších dílů od tohle velice slibného spisovatele.

BratrO
18.01.2020 5 z 5

Napínavé od začátku do konce. Občas trochu zvrácené, ale ocenil jsem i přítomnost černýho humoru.
Teď jen doufat že Pátá oběť bude brzy vrácena do knihovny ... to čekání nevydržím. Doporučuji půjčovat na jeden zátah.

PetaPug
01.01.2020 5 z 5

Zatím nejlepší kniha, co jsem četla. Těším se na druhý díl ;)

JankaV80
30.12.2019 4 z 5

Dlouho jsem přemýšlela, co tu do komentáře vlastně napsat, když už tu všechno podstatné bylo řečeno. Souhlasím tu s těmi, kdo napsali, že thrillerů, kdy je vrahem člověk s vysokým IQ, který vodí vyšeřovatele za nos a to tak dlouho, až se začne nudit a podaří se mu nějákým zcela záhadným způsobem proniknout do týmu vyšetřovatelů, tu už bylo celkem dost. Stejně tak motiv, kdy dva či více psychoušů vychovávají dalšího psychicky labilního jedince, který je však v dospělosti tím, co se mu stalo v dětství, ještě zocelen.
Přesto všechno patří tato kniha, tento thriller, mezi ty lepší, co jsem četla, a to i přesto, že jsem někdy za polovinou měla silné podezření, kdo by mohl být pachatelem.
O jednu hvězdičku méně dávám za Deník, který se mi zdál někdy až příliš brutální a na mě nepůsobil úplně věrohodně ... a to ve smyslu, že by měl vyšetřovatelům pomoci, když ho psal psychicky nemocný člověk.
Na další díl se sympatickým Samem Porterem se těším a doufám, že bude natolik chytrý, aby pachatele označovaného jako Opičí vrah, rychle dopadl. Byla by opravdu velká škoda, kdyby celá série s S.P. "zamrzla" na hledání jednoho jediného člověka, tedy Opičího vraha.

TheSarcasm
29.12.2019 5 z 5

Klasická Chris Carterovka, kterou kupodivu nepsal Chris Carter. Jednu hvězdičku ubírám za klišé kdy se padouch, jakmile je jeho identita odhalena, toto vždy nějak telepaticky okamžitě dozví, další naopak přidávám za úchylný deník, který mě bavil nakonec snad úplně nejvíc.

sgjoli
27.12.2019 4 z 5

Čtvrtá opice je víc než solidním thrillerem, který dokáže čtenáře udržet v napětí a nutí ho číst dál a dál. Autor se s ničím nemaže. Je to hodně drsné, brutální čtení - pro citlivější čtenáře to tudíž asi nebude. Hlavní vyšetřovatel Sam je velmi sympatický, jeho postava mne moc bavila. A hlavní padouch je zase dost zvrácený psychopat, ze kterého mrazí - zvlášť pokud si představíte, že by někdo takový skutečně mohl existovat. Čtivé, napínavé, drsné. Knihu jsem slupla jako malinu, bavila mne. Na totální špičku to zatím nemá, takový Chris Carter je za mne pořád o špetku lepší, ale J. D. Barker mu silně šlape na paty. Určitě zkusím i jeho další tvorbu. Určitě mohu tuto knihu doporučit.

hi24nd
26.12.2019 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale myslím, že vrahů s vysokým IQ, kteří neudělají žádnou chybu je v knihách celkem dost.To, že si hrají s policii a vodí je jak loutky beru s nadsázkou. O knize toho čtenáři napsali celkem dost a tak se nebudu dále rozepisovat. I když se těším na další díl, doufám, že vraha policie nechytne až v patnáctém díle.