Pomozte mi, Terezo!
Anna Sedlmayerová
Čtyři detektivky série
< 2. díl
Autorka knihy „Každé jaro pampelišky“ tentokrát předkládá čtenářům napínavý kriminální příběh z českého pohraničí. Hlavní roli v něm hraje příslušnice VB, jež přispěje k odhalení vraždy mladé ženy, která odjela na návštěvu do Berlína a záhadně zmizela. (zdroj: pitaval.cz)
Na knihu mne přivedl film "Tereza", film se mi moc líbil, byl na svou dobu velmi dynamický a lidský, osudy poručíka Terezy a všech ostatních aktérů příběhu byly vykresleny velmi pěkně. Kniha je milejší, je víc "podle Terezky", její nálady, myšlenky a city, které jsou spojeny s případem zmizelé manželky velmi přitažlivého pana Bernarda. Tady se mi kromě toho co bylo ve filmu líbí daleko víc vedlejších postav, detaily jejích kolegů a rozkreslení krajiny a příběhu do maličkostí. Tereza je zde sympatická a velmi chytrá holka, co kromě složitého případu s Bernardem objasní i další ošklivý případ. Moc hezká a citlivá a čtivá kniha.
S ohledem na dobu jejího prvního vydání jedna z lepších autorčiných knih, docela napínavá a čtivá.
Dobře napsaná detektivka a děj z dané doby je perfektní. Dobře se čte, rychle vtáhne čtenáře do děje.
Na socialistickú detektívku veľmi dobré. Sympatická policajtka aj dobrý príbeh. Škoda, že tieto knihy nevychádzajú aj dnes.
Krásná dobová psychologická detektivka se sympatickou hlavní hrdinkou. S chutí si ještě přečtu, jak si počínala po 25 letech v pokračování.
detektivní a krimi romány zfilmováno milostné vztahy české detektivky a krimi zmizení lidí
1993 | Dům |
1962 | Pomozte mi, Terezo! |
1964 | Zelené pastely |
1965 | Déšť ustal k večeru |
1970 | Grandlová brož |
Pěkná psychologická detektivka, předloha filmu Tereza. Hezky napsáno. Doufám, že se mi podaří sehnat pokračování, se starými knížkami to není jednoduché.