Fantom školy
Thomas Brezina
Čtyři kamarádi v akci série
Čtyři kamarádi jsou zase v akci. V Dominikově škole se po chodbách prohání tajemný fantom zahalený v černozeleném plášti a bílé masce. Podaří se jim vypátrat, kdo se za hrůzu nahánějící maskou skrývá? A navíc jsou v ohrožení všechny vídeňské památky. Kamarádi se dostávají do velkého nebezpečí, když přijdou na stopu tajemné organizaci Bazilišek. Vyváznou i tentokrát bez úhony?... celý text
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2009 , Albatros (ČR)Originální název:
Das Phantom der Schule, 1990
Další díl je tady zas,
špetka napětí pro každého z nás.
Návrat z prázdnin neni jednoduchý,
pátrači si pořád musí dávat pozor na duchy.
Někdo běhá po škole a skrývá se v kabinetech,
školník si tře kolena: "ach to moje revma po těch letech."
Práce zbyla na naši partu,
fantom v převleku si vybral špatnou osudovou kartu.
Chycen a odhalen,
v pasti lapen.
kdy vyjde pokračování,
další kus zábavy , který úsměvu nebrání?
Vím, že když jsem ji v dětství četl, tak mě strašně lákala, ale po přečtení jsem byl trochu zklamán, proto jen 4 hvězdy.
Brezinu som precitala iba "vdaka" tomu, ze do cakarne k lekarovi som si nevzala nic na citanie a syn hned dve knihy. Prelusknuta za hodinku a cosi, pekna zapletka, zasadenie do Viedne potesilo. Verim, ze autorove knihy sa citaju a frcia medzi urcenou vekovou kategoriou.
Taková pěkná oddechovka :-)
Myslím, že u Březinových knih hodně záleží na tom, v kolika letech si je přečtete.
Já jsem asi v tom věku, kdy mě kniha sice nijak neuchvátí, ale ani mi
neublíží, když si ji přečtu :-) .
Pohodové čtení, když se chcete uvolnit. Osobně mi tento příběh moc nesedl, ale nebyl tak špatný, rozhodně nic, co by mě vysloveně nudilo. Jen mě děj tolik nezaujal.
2008 | Kočičí holka |
2009 | Chrám hromů |
2008 | Dotek anděla |
2007 | Škola hrůzy |
2009 | Princezna Viktorie |
Doporučuji skvělá kniha pro mladé čtenáře, pro dospělé moc už ne.