Záhada sněžné příšery
Thomas Brezina
Čtyři kamarádi v akci série
1. díl >
V horském středisku řádí sněžná příšera. Mezi turisty se šíří hrůza a děs. Radost z lyžování vystřídá panika. Kdo se skrývá za bílým přízrakem? Jakmile se parta detektivů vydá po jeho stopách, jeden člen Čtyřky je unesen...
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2009 , Albatros (ČR)Originální název:
Rätsel um das Schneemonster, 1993
Tuto kniha jse četl sice jako malý, ale pamatuji si, že to byla z této série moje druhá nejoblíbenější kniha.
Je to první kniha ze série,na začátku se popisuje jak se vlastě dala "Čtyřka" dohromady.Poté se konečně napínavý příběh "rozjede".Moc nás nebavila.
Podle děje na začátku je to asi první knížka této série. A jaké série......Brezina píše pěkné knížky,to se musí nechat. :-)
pro děti kluci parta dětí dětská dobrodružství pro chlapce
2008 | Kočičí holka |
2009 | Chrám hromů |
2008 | Dotek anděla |
2007 | Škola hrůzy |
2009 | Princezna Viktorie |
Čekal jsem vzhledem k autorově popularitě něco většího. Thomas Brezina však zcela překračuje hranice reálného, aniž by se občas pozastavil nad těmi nejzákladnějšími prvky – jako že čtveřice dětí jede přes půl Spolkové republiky pro jakousi pochybnou výhru a samozřejmě bez doprovodu rodičů. Nevadí mi, když jsou hrdinové románu prckové, ale pohrát si trochu s uvěřitelnou koncepcí by tvůrce stálo minimum námahy a hned bych k příběhu přistupoval smířlivěji. Tahle spisovatelova neochota něco „vymýšlet“ se pak táhne napříč celou zápletkou, která je díky tomu prostinká i překombinovaná zároveň.
Plusem tak pro mě zůstala pouze čtivost, jež se románu upřít nedá. Od první strany se neustále něco děje a napětí je tolik, že ho dětský čtenář ani nestíhá všechno vnímat. Ovšem slova jedné z postav trefně vystihují podstatu celé knihy: „Jak tak poslouchám váš příběh, zjišťuji, že je celý založen na náhodách." Když čtenáři (ať už velkému či malému) tenhle detail nevadí, je všechno v nejlepším pořádku.