Cujo

Cujo
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486985/bmid_cujo-JQ0-486985.jpg 4 2353 2353

Také tento příběh se odehrává v Kingově oblíbeném městečku Castle Rock, tentokrát v létě roku 1980. Jeho zdánlivý pokoj naruší bernardýn nakažený vzteklinou. Z milého a přítulného psa se stává strašlivá bestie, která terorizuje Donnu a jejího syna Tada uvězněné v rozbitém autě, a kolem není nikdo, kdo by jim pomohl...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Cujo, 1981

Jingle
24.05.2015 4 z 5

Může mi někdo vysvětlit, proč je mezi milovníky knih několik krav, které (tu) musí vyžvanit nejen zápletku, ale i konec? Kdyby se to stalo jednou, dvakrát, ale ono se to tu množí jak plíseň! :P

Pro všechny, kdo váháte, zda si tu knihu přečíst: ano, přečtěte, rozhodně dřív než další komentáře tady :)

julliette
11.05.2015 5 z 5

Byl to takový střední horor. Sem-tam to ve mě vyvolalo nějaký strach, ale jinak nic moc. I když bernardýna se vzteklinou bych fakt nechtěla mít doma.

Damato
14.04.2015 5 z 5

první kniha, kterou jsem od tohoto PANA SPISOVATELE četla. Byla jsem zrovna v nemocnici, doma dvě malé děti a myslela jsem, že to dál nezvládnu . Když jsem to dočetla, měla jsem pocit, že se mám výborně, dětem u babičky nic nehrozí a až přijdu dom, bude vše jen zalité sluncem....

Veeris
13.03.2015 4 z 5

kniha napsaná dobře, ale chudák původně moc hodný pejsek:(

Mariona
18.02.2015 5 z 5

Knihu sem přečetla za pár dní a nemohla jsem se od ní odthrnout, potřebovala jsem vědět, jak to vlastně skončí. Dávám 5 hvězdiček.

Kateriska
05.02.2015 4 z 5

King umí psát jednoduše s postupem velké gradace. Některé části knihy jsou ovšem na druhou stranu velmi zdlouhavé. Avšak tento horor je velmi realistický, a proto je také velmi dobrým dílem tohoto žánru.

anez66
02.02.2015 5 z 5

Nemám co dodat. King opět nezklamal. Příběh mě pohltil natolik, že se teď trochu bojím našeho pejska. :D

Fastard
26.01.2015 5 z 5

Výborná kniha, skvělé postavy, celé to má rychlý spád a ani chvíli jsem se nenudil. Nechybí humor, napětí i horrorové prvky (Tadův šatník - tady si možná nejeden čtenář vzpomene na vlastní dětství). Jedna z méně známých, ale rozhodně těch lepších Kingových knih. Kdysi jsem viděl i filmovou adaptaci z roku 1983, pokud máte rádi béčové horrory z osumdesátek, potom doporučuju!!!

aannyy
22.01.2015 5 z 5

Zase jedna skvělá a napínavá kniha od Kinga :-)

martunka
14.01.2015 4 z 5

dost dobrý příběh, jen mě mrzí smrt dítěte, ale nakonec i tohle patří k umění autora - realismus - díky za něj

dominik123
12.01.2015 4 z 5

Na Stephena Kinga je to dosť krátka kniha je však dostatočne napínavá aby vás vtiahla do deja.

lazarus
06.01.2015 4 z 5

Dramatické, zábavné a po čertech čtivé. Bavil jsem se. King, jak ho mám nejraději. Žádné nadpřirozeno, jen čistokrevné psycho.

Séboun
22.10.2014 3 z 5

Při čtení Cuja jsem se v určitých pasážích dost nudil, což se mi u Kinga nestává moc často.

3/5

23.06.2014 1 z 5

Nudný kousek

callahanh
15.05.2014 4 z 5

Cujo je další skvělý Kingův román, neni tak dobrý jako jeho nejlepší díla, ale rozhodně je strhující. Kingovi se výborně a nenásilně povedlo zastihnout psychiku psa, to jsou nejlepší části knihy. Beznaděj matky se synem v autě je hmatatelná, navíc se mi líbí, jak King román zakončil, být to film, všichni přežijou. Knížka je skutečně zážitek, navíc neni dlouhá, takže je rychle přečtená. Škoda některých chyb, z nichž za největší považuju asi až příliš dějových linií. Všechny byly nesmírně zajímavé, ale mnohdy zdržují. Každopádně to určitě stojí za přečtení, já když to četl ve vlaku a přisedla si paní s Cujem, úplně ve mně hrklo. Hodně dobré. 80%

bornthisway
17.03.2014 4 z 5

Možná jedna z nejsvižnějších kingovek, celé to navzdory mému přání uteklo až moc rychle. Je pravda, že některé části týkající se Vicovy služební cesty mě v některých momentech až nepříjemně zdržovaly, ale chápu, že to tam kvůli gradaci mělo své opodstatnění.
Jinou výtku ke Cujovi nemám a snad ani nemůžu mít, miluji, když se můžu nerušeně položit do té pravé kingovské atmosféry a vychutnávat si ji, čehož je Cujo názorným příkladem! :)

sipkulka
24.02.2014 4 z 5

Knížka moc fajn na první přečtení ale že bych jí měla potřebu jako spoustu jinejch číst znovu to bohužel ne ...

Mrazulka
22.02.2014 5 z 5

Perfektní kniha, jak jinak, když je od Kinga.
Nebyl to sice horor v pravém smyslu slova, ale napětí knize určitě nechybělo.
Chudák Cujo, bylo mi ho líto snad víc než jím ohrožených jedinců.
Rozhodně doporučuji.