Cujo

Cujo
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497950/bmid_cujo-uRE-497950.jpg 4 2345 2345

Doslova a do písmene kousavý román, plný napětí a hrůzy zavede čtenáře do známého městečka Castle Rock. Jeho zdánlivý pokoj naruší bernardýn nakažený vzteklinou. Z milého a přítulného psa se rázem stává strašlivá bestie, která terorizuje Donnu a jejího syna Tada uvězněné v rozbitém autě. A nablízku není nikdo, kdo by jim pomohl...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Cujo, 1981

Kristča
05.01.2014 3 z 5

Fajn povídka, která neurazí žádného pejskaře. Oceňuji především Kingovo vcítění se do pocitů pejska a to, že to nebylo tak úmorně rozvláčné jako To :-) Celkem příjemné i napínavé čtení.

GireReaper
16.11.2013 5 z 5

!SPOILER ALERT!
Výborné drama, které mě totálně vtáhlo do děje. Vikova část příběhů je sice poněkud nudnější, ale ta tam byla z jediného důvodu - aby vás ještě víc napjal a vy si říkali, co je sakra s tím psem!? To samé platí o části Camberových. Závěr mě fantasticky vtáhl do děje a tak jsem stejně jako Donna myslel hlavně na to, ať chudáka Cuja dostane a zapomněl na to, proč vlastně musí zemřít. Skvělé vcítění se do myšlení jednotlivých postav.

RockMartina
02.11.2013 5 z 5

Může k vyvolání napětí a strachu stačit auto a pes? Ano, u Stephena Kinga je i toto možné...výborná záležitost:) Jediné, čeho je mi líto, je samotný Cujo:(

jefff
30.10.2013 4 z 5

Spíš drama než horor, ale nevadí to. Kniha je dobře napsaná a o zábavu není nouze. Nudit se u Cuja určitě nebudete, jen nečekejte nějaké hororové orgie. Tohle je spíš komorní drama o jednom městečku a jednom nakaženým psu.

Romčuška
12.08.2013 5 z 5

Skvělá knížečka, dojemná a napínavá!! Doporučuji!! Je kratší a navíc muže být i reálná což je ještě strašidelnější!! :) Má fantazie nemá totiž hranic :)

amyver
08.07.2013 4 z 5

Asi se budu opakovat po spoustě lidech,ale kdyby Teddy( omlouvám se ,jestli si pletu jméno,je to dlouho,co jsem knihu četla) neumřel,přečetla bych si ji asi znovu. Ale v tom je to kouzlo kingových HORORŮ!!!!!!!

ERIK 2
15.06.2013 4 z 5

Ze začátku zdlouhavé ale pak jako by utnul začal děj gradovat a výsledek vcelku dobře napsaná kniha i filmová podoba této knihy se mi líbila.

martisf
13.06.2013 5 z 5

Skvělá knížka. Vlastně několik příběhů, které jsou spojené se psem Cujem. Napínavé od začátku do konce.

Cybulus
11.04.2013 5 z 5

Pro me, coby pejskare, velice silny zazitek. Napinave az do konce.

yueh24
01.04.2013 3 z 5

Pro mě jedna ze slabších knih od Stephena Kinga, průměrné dílo po všech stránkách.

Valentine
24.03.2013 4 z 5

Dokonale popsané "psí nitro" a jeho vývoj po nakažení. Nečekané, chytlavé, děsivé (asi jako všechny Kingovky, které zbožňuju). Asi nikdy nezapomenu na pocit, když v půl jedné ráno, ležíc v posteli a po uši začtená do velkého finálne, zaslechnu z ulice pronikavé psí vytí...

terkabaterkam
23.03.2013

(SPOILER) Nejvíce se mi líbily pasáže, které byly o cujovi, jeho myšlenky, názory, vždycky mě zajímalo, co si zvířata kolem mně myslí a tady se Stephen King pokusil proniknout do jejich světa, škoda jen, že umřel Tad, toho je mi líto. Doporučuji.

AdaVinculin
12.03.2013 5 z 5

Tééda...naprosto parádní počteníčko :-) napínavé od začátku až do konce! Kniha mě opravdu moch chytla..Ze začatku mi bylo Cuja moc líto a pak už pro něj samotného jsem mu přála smrt - vysvobození. Škoda jen, že to nemělo šťastný konec, ale i to dělá knihu mnohem zajímavější! prostě BOMBA!

Lenka Žofka
18.02.2013 4 z 5

jojo, dobrácký bernardýn :) ale příšerou není jen on....každý máme své....

miasa01
12.02.2013 3 z 5

Perfektně napsané ( u Kinga snad klasika.. ), ale pro mě nejmíň oblíbená knížka z jeho tvorby, co jsem četla..

Cahová Barbora
06.02.2013 5 z 5

Po shlédnutí jednoho dílů ze seriálu Přátelé, jsem moc chtěla vidět film Cujo.
Jsem ráda, že knihu jsem četla dřív.

slaava
17.01.2013 3 z 5

No... jak to jen říct (napsat)? Hororové knížky nečtu, tohle byla pokud mě paměť neklame má premiéra. Kniha mě neurazila, ale ani nenadchla - takový průměr. Znovu ji číst nebudu

JarcaBobes
11.01.2013 5 z 5

Cujo .... napínavé čtení ...

doktorking
07.01.2013 5 z 5

Skvělé vcítění do toku myšlenek psa CUJA nakaženého touto hnusnou nemocí,jako vedlejší dějová kostra je zde uvedená nevěra Donny se všemy následky,příběh vyustí až v tragedii,odkazy v knize hlavně na mrtvou zonu,podle mě sice velice ponurý ale dokonalý konec,za který byl King v Americe bombardován negativními ohlasy,proto film který je podle Cuja natočený je zakončen happy endem,na to že je kniha z mistrova temného období cocainového opojení a sám King si z práce na ní skoro nic nepomatuje,zánechává v nás rozporuplné pocity,mě knížka nadchla a četl jsem ji několikrát.

MM_Master
11.10.2012 5 z 5

"Zdechl mi starej pes a smrt tak těžkou měl, že pod vahou její dvorek zaduněl. Stříbrným rejčem já hrob mu vykopal, spustil dolú na zlatým řetězu a s každým článkem jej šeptem zavolal: Tak už jsi v Pánu, nejlepší ze všech psú." /Americká ľudová pieseň/