Sladké vyhlídky
Hannah M. Lynn
Cukrárna Sladký život série
< 2. díl
Holly se konečně stala majitelkou cukrárny Sladký život. Také se sbližuje s Benem, ředitelem místní banky. Jenže pak se na scéně objeví Hollyin bývalý přítel Dan, který se ji snaží získat zpátky, a dokonce ji požádá o ruku. Ben s Danem se utkají na aukci o Hollyinu lekci pečení. Nehledě na vítěze se Holly bude muset rozhodnout, komu svěří své srdce.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , AlpressOriginální název:
Love Blooms at the Second Chances Sweet Shop, 2023
„Sladké vyhlídky“ jou druhým dílem knihy, která vás vtáne do sladkého světa cukrárny Sladký život a už vás nepustí. Příběh plný lásky, naděje a druhých šancí se odehrává v malebném prostředí, které si snadno představíte do nejmenších detailů – vůně čerstvě upečených dortíků, teplé tóny cukrárny a laskavost hlavních postav vás zkrátka pohltí. Autorka dokonale vykresluje nejen atmosféru, ale i emoce, které se dotknou každého čtenáře. Zamilovala jsem si hlavního hrdinku, její sílu a odvahu začít znovu, a každou stránku jsem hltala s napětím, jestli se jí podaří splnit všechny překážky. Román není jen odpočinkovým čtením, ale připomíná i to, jak důležité je věřit v sebe sama a sílu přátelství. Pokud hledáte příběh, který vás zahřeje u srdce a vykouzlí úsměv na tváři, „Sladké vyhlídky“ jsou tou správnou volbou. Jedním slovem: kouzelné!
Volné pokračování knihy Cukrárna sladký život .Pro Holly Berryovou se od minulého dílu hodně změnilo,už nežije v Londýně ,odešla z práce a definitivně se rozešla s Danem.Teď se z ní konečně stala podnikatelka a majitelka cukrárny Sladký život, v níž před tím pracovala.Stejně,jako v práci se jí daří v osobním životě. Pozná ředitele místní banky Bena a mezi nimi to zajiskří .Ale opět se mezi ně vetře Dan ,aby ji získal zpět a tak je před ní rozhodnutí ,komu dá přednost.Holly se nevěnuje jen cukrárně,ale dochází do místního domova pro seňory ,kde získala nové přátele.Postavy v knize jsou skvěle popsány.Pěkný čtiví skoro vánoční příběh.
Moc hezké pokračování Cukrárny Sladký život. Kniha se dá bez problémů číst samostatně je to spíše volné pokračování a se vším , co se odehrálo v prvním díle vás autorka jemně seznámí, takže to neobtěžuje ani čtenáře, který si první díl dobře pamatuje. Příběh se nese ve stejném hřejivém duchu . Tentokrát se Holly již v cukrárně daří, ale zaměřuje se na práci dobrovolnice v domově pro staré osamělé lidi, a zde si staví nové velice zajímavé výzvy. Musí samozřejmě čelit problémům, které postupně zvládá. Ale do tohoto pěkně rozjetého života ji vstoupí její bývalý přítel Dan a snaží se ji opět získat a to za každou cenu, tím Holly kazí opatrně se rozvíjející vztah z Benem.
Přestože kniha není přímo vánoční, vánoční náladu ve vás určitým způsobem vyvolá.
Moc krásný příběh.
Za sebe mohu pouze konstatovat, že druhý díl je lepší jak první. To, co Holly Berryová "pokazila" s Maud, to zde (až přehnaně autorka) zachraňovala s Verity a dalším osazenstvem domova pro seniory U smutečních vrb. Faktem je, že na mě to působilo a ráda jsem se vrátila jak do cukrárny, tak hlavně k přátelům ze šťastné čtyřky, a to Jamie, Caroline a Bena, kteří nadále Holly pomáhají, i když ta se snaží tentokrát hlavně pomoci ve svém okolí a zbavit se svého ex Dana. A k neopomenutelné teenagerce Drey, která je leckdy víc majitelka, než-li zaměstnankyně, kdy doufám, že se dočkám i následujících dílů s tímto osazenstvem.