Culinaria Maďarsko
Aníkó Gergely
Nádherná výpravná kniha s množstvím barevných fotografií nabízí kromě kulinářského zážitku i zážitek kulturní. Velké množství netradičních receptů vám poodhalí jedinečnou maďarskou kuchyni. Kniha vám představí i taje vzniku či pěstování jednotlivých pochutin a také jejich tradici v maďarské kuchyni.
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2006 , Slovart (ČR)Originální název:
Culinaria Hungary, 2000
více info...
Přidat komentář
09.07.2013
Nádherná, výpravná, publikácia. Expedícia priamo do samotného srdca esencie pojmov: Maďarsko, maďarský, Maďari. Krásne ilustrácie, zaujímavý myseľ nezaťažujúci text. Povinné čítanie pre všetkých hungarofilov na príjemné zmyslové zamaškrtenie a slovenským "rodoľubom" a haluško-bryndzofilom pre lepšie pochopenie.
Pár let jsem čekal, ale protože Slovartu neuniklo, že je vyprodaná a lidé ji shání, dočkala se nového vydání, které jsem si hned opatřil. Přestože nepovažuji serii Culinaria za ideální formát kuchřky, tj. výpravnou publikaci, tak z ní opravdu vařím naše běžná jídla a rád v ní listuji.