Culinaria Maďarsko - Kulinární průvodce
Aníkó Gergely
Druhé vydání úspěšného kulinárního průvodce maďarskou kuchyní. Autorka a fotografové vás vezmou na pouť jednotlivými regiony se všemi jejich vábnými specialitami, jako je vydatná fazolová polévka, halászlé z několika druhů ryb, guláš, perkelt, tokáň, paprikáš, Dobošův dort, kaštanové pyré nebo i neopakovatelný maďarský salám či klobása. Navštívíte rozlehlou pustu, známou jako „spižírna Maďarska“, kouzelné kraje Transdanubie, kosmopolitní velkoměsto Budapešť i severní Maďarsko s písčitými rovinami, horami i romantickými lesy. Fascinující popisy líčí tradice maďarského vinařství i „ohnivou“ historii papriky… Působivé fotogra?e vás zvou na maďarskou svatbu, oslavy Velikonoc nebo Vánoc a lákají vyzkoušet si slavnostní i každodenní recepty.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2017 , Slovart (ČR)Originální název:
Culinaria Hungary, 2000
více info...
Přidat komentář
Nádherná, výpravná, publikácia. Expedícia priamo do samotného srdca esencie pojmov: Maďarsko, maďarský, Maďari. Krásne ilustrácie, zaujímavý myseľ nezaťažujúci text. Povinné čítanie pre všetkých hungarofilov na príjemné zmyslové zamaškrtenie a slovenským "rodoľubom" a haluško-bryndzofilom pre lepšie pochopenie.
Pár let jsem čekal, ale protože Slovartu neuniklo, že je vyprodaná a lidé ji shání, dočkala se nového vydání, které jsem si hned opatřil. Přestože nepovažuji serii Culinaria za ideální formát kuchřky, tj. výpravnou publikaci, tak z ní opravdu vařím naše běžná jídla a rád v ní listuji.