Culinaria Španělsko

Culinaria Španělsko
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133064/culinaria-spanelsko-133064.jpg 5 9 9

Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím - máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku - cesta k srdci vede prostě žaludkem.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Culinaria España


více info...

Přidat komentář

LaBobule
26.01.2020 5 z 5

Uzasna kniha, ktera provede celym Spanelskem a hlavne gastronomii.

Štítky knihy

místopisy Španělsko národní jídla

Autorovy knížky

2009  98%Culinaria Španělsko