Culinaria Španělsko přehled

Culinaria Španělsko
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133064/culinaria-spanelsko-133064.jpg 5 9 9

Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím - máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku - cesta k srdci vede prostě žaludkem.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Culinaria España


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Culinaria Španělsko. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

LaBobule
26.01.2020 5 z 5

Uzasna kniha, ktera provede celym Spanelskem a hlavne gastronomii.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Culinaria Španělsko v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

místopisy Španělsko národní jídla

Autorovy knížky

2009  98%Culinaria Španělsko