Culinaria Španělsko přehled
Marion Trutter
Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím - máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku - cesta k srdci vede prostě žaludkem.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2009 , Slovart (ČR)Originální název:
Culinaria España
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Culinaria Španělsko. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Culinaria Španělsko v seznamech
v Přečtených | 9x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 8x |
v Chystám se číst | 4x |
v Chci si koupit | 2x |
Uzasna kniha, ktera provede celym Spanelskem a hlavne gastronomii.