Neboj se
Lisa Gardner
D. D. Warrenová série
Detektivka D. D. Warenová přišla po setmění na místo činu. Zaslechla jen zavrzání podlahy, odněkud se ozývala tichá ukolébavka... a na víc už si nevzpomíná. Je vážně zraněná, trpí obrovskými bolestmi, není schopná pohnout levou rukou a nemůže se vrátit do práce, kterou tolik miluje. A taky se dozví, že ještě stihla vystřelit ze služební zbraně. O šest týdnů později je nalezena další zavražděná dívka. Na místě jsou stejné rekvizity jako u předešlé vraždy: láhev šampaňského a červená růže. A jediná osoba, která se možná ocitla v blízkosti vraha, je D. D. Warenová, jež si však není schopná vzpomenout na jediný detail z oné noci, kvůli které by mohla nyní tolik ztratit. To jediné, co může ale nyní udělat, je „ničeho se nebát“.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
Fear Nothing, 2014
![triatlet triatlet](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Umně napsaná detektivka. Zajímavá charakteristika především doktorky Adeline, ale i její sestry Shany.
"Bolest není to, co vidíte a cítíte. Bolest je, co můžete jen slyšet, sama ve tmě." (s. 53)
Motiv kréda Harryho Daye "Krev je láska." autorka zpracovala velmi dobře.
Překombinovaně (a nevěrohodně) působí útěk z vězení.
![Drahuš Drahuš](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/135726/m_drahus-9ip.jpg?v=1558204761)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělá kniha, hodně jsem váhala, kdo je vrah, bylo hodně možností . Ale jo....byl to on/ona!:-) Doporučuji, pro milovníky drsných detektivek, jako dělaná!
![Jana09 Jana09](https://www.databazeknih.cz/img/users/53_/53587/m_jana09-ajD.jpg?v=1540829187)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Fakt pecka ! Sice jsem některý pasáže "nedávala" a přeskakovala, ale knížka dost dobrá. Když už jsem si myslela, že jsem odhalila vraha, tak jsem zjistila, že je všechno zase jinak.Takže za mně - ano !
![Sali88 Sali88](https://www.databazeknih.cz/img/users/72_/72242/m_72242-Y5E.jpg?v=1459854947)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Prvni knizka od autorky,kterou jsem cetla a urcite si prectu i dalsi.Kdo je vrah jsem si myslela spravne,ale nebyla jsem si jista na sto procent,utvrdila jsem se v tom.az ke konci knihy.Kazdopadne,tem kteri maji radi detektivky mohu knizku jedine doporucit.Bavila me od prvni stranky az do posledni.
![sabca sabca](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/18956/sabca-3G3.jpg?v=1537524792)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zatím jako většina knížek této spisovatelky výborná, čtivá od začátku do konce. Hlavně ten konec byl alespoň pro mě překvapivý. Kdo má rád napětí a zajímavý příběh tomu tuto knihu doporučuji.
![martina4041 martina4041](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/75618/m_martina4041-GEt.jpg?v=1609007576)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ma druha kniha od teto spisovatelky. Ani tahle nezklamala! Velmi dobre se mi cetlo. Vyreseni cele zapletky a sok ze strany doktorky,do ceho je ochotna zajit. Ne dostal.
![škwor škwor](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Super, super, super! Úžasná napínavá knížka, moje druhá knížka od této autorky a jsem příjemně prekvapena.. :)
![Lindulinek Lindulinek](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43029/43029-BrQ.jpg?v=1442384294)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kvalitně napsaná detektivka. Napínavá od začátku do konce. Závěr pro mě překvapivý. Doporučuji.
![skipiii skipiii](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/109751/m_109751-3hQ.jpg?v=1476270138)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Takhle by mel vypadat kazdy thriller! Od prvni az do posledni strany napinavy,strhujici a necekany dej! Vsechny postavy mi byly sympaticke svym zpusobem a s ohledem na pribeh! Nemam absolutne co vytknout! Pro me jedna z nejlepsich knih roku 2015 ( ne-li nejlepsi ze vsech ktere jsem kdy cetla). Rozhodne se k tehle autorce brzy vratim.
![kniznistranky kniznistranky](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/110185/m_kniznistranky-664231ac0e3eb.jpg?v=1715614124)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tohle byla jízda! Jako první musím říct, že autorčiny popisy výslechů, hlavně v druhé polovině knihy, si mě vyloženě získaly. Hltala jsem jednu stranu za druhou a hodně těžko se mi od knihy odtrhávalo. Posledních pár stran sem dočetla včera v noci (nebo spíš dneska ráno), protože sem prostě potřebovala vědět jak to dopadne. No, nakonec jsem knihu dočetla o čtvrt na 3 ráno. Vraha jsem tušila už tak od poloviny, ale neměla jsem jistotu, tu sem získala až na konci. Ale i přes to, že jsem ho uhádla, mi celou dobu vrtalo hlavou, jestli to náhodou není někdo jiný, protože autorka to opravdu měla hezky promotané a propracované, takže vlastně všechno souviselo se vším. První kniha od téhle autorky, kterou sem četla a rozhodně to nebude poslední kniha, kterou sem od ní četla.
![kikies kikies](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/44976/kikies-HBw.jpg?v=1541006998)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Bravurní thriller, napínavé, skvěle odvedená práce, ale asi jsem nebyla nějak správně naladěná... Chyť mě bylo o kapánek lepší.
![TomK TomK](https://www.databazeknih.cz/img/users/78_/78619/m_78619-YUq.jpg?v=1494233785)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
naprosto skvělý thriller :) napínavé až do konce a vztah obou sester byl opravdu místy až znepokojující a opravdu jsem se nenudil u žádné stránky. Lisa Gardner se právem zařadila do mé knihovny :)
![Šánka Šánka](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23876/m_sanka.jpg?v=1720339434)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jeden z nejlepších thrillerů, které jsem v poslední době četla. Lisa Gardner je mistr ve svém oboru. Bylo to vynikající, napínavé a neskutečně hrůzné čtení.
A nebát se, .... to vůbec nešlo !
![mirunda mirunda](https://www.databazeknih.cz/img/users/60_/60764/m_mirunda-75K.jpg?v=1543848466)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi napínavá detektivka. Do poslední chvíle jsem nevěděla jak to dopadne. Za mě palec nahoru.
![Lilith1 Lilith1](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43567/43567.jpg?v=1381127992)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje první kniha od této autorky, ale zcela určitě ne poslední. Sice jsem našla pár nesrovnalostí, nebo spíš věcí, které nebyly vysvětleny (např. proč ta ukolébavka?) Místy to bylo i krapet překombinované, ale rozhodně to bylo strhující. Originalita zápletky vše vyrovnala, takže já se těším na některou z dalších knížek :)
Příběh fascinující...bohužel musím ubrat jednu hvězdu za to, že příběh byl dost složitě psaný. Nevím, zda to je překladem, ale věty jsou krkolomné. Občas jsem něco musela číst dvakrát a ani pak se mi slova nečetla lépe.