Neboj se
Lisa Gardner
D. D. Warrenová série
Detektivka D. D. Warenová přišla po setmění na místo činu. Zaslechla jen zavrzání podlahy, odněkud se ozývala tichá ukolébavka... a na víc už si nevzpomíná. Je vážně zraněná, trpí obrovskými bolestmi, není schopná pohnout levou rukou a nemůže se vrátit do práce, kterou tolik miluje. A taky se dozví, že ještě stihla vystřelit ze služební zbraně. O šest týdnů později je nalezena další zavražděná dívka. Na místě jsou stejné rekvizity jako u předešlé vraždy: láhev šampaňského a červená růže. A jediná osoba, která se možná ocitla v blízkosti vraha, je D. D. Warenová, jež si však není schopná vzpomenout na jediný detail z oné noci, kvůli které by mohla nyní tolik ztratit. To jediné, co může ale nyní udělat, je „ničeho se nebát“.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
Fear Nothing, 2014

Příběh fascinující...bohužel musím ubrat jednu hvězdu za to, že příběh byl dost složitě psaný. Nevím, zda to je překladem, ale věty jsou krkolomné. Občas jsem něco musela číst dvakrát a ani pak se mi slova nečetla lépe.

Umně napsaná detektivka. Zajímavá charakteristika především doktorky Adeline, ale i její sestry Shany.
"Bolest není to, co vidíte a cítíte. Bolest je, co můžete jen slyšet, sama ve tmě." (s. 53)
Motiv kréda Harryho Daye "Krev je láska." autorka zpracovala velmi dobře.
Překombinovaně (a nevěrohodně) působí útěk z vězení.

Skvělá kniha, hodně jsem váhala, kdo je vrah, bylo hodně možností . Ale jo....byl to on/ona!:-) Doporučuji, pro milovníky drsných detektivek, jako dělaná!

Fakt pecka ! Sice jsem některý pasáže "nedávala" a přeskakovala, ale knížka dost dobrá. Když už jsem si myslela, že jsem odhalila vraha, tak jsem zjistila, že je všechno zase jinak.Takže za mně - ano !

Prvni knizka od autorky,kterou jsem cetla a urcite si prectu i dalsi.Kdo je vrah jsem si myslela spravne,ale nebyla jsem si jista na sto procent,utvrdila jsem se v tom.az ke konci knihy.Kazdopadne,tem kteri maji radi detektivky mohu knizku jedine doporucit.Bavila me od prvni stranky az do posledni.

Zatím jako většina knížek této spisovatelky výborná, čtivá od začátku do konce. Hlavně ten konec byl alespoň pro mě překvapivý. Kdo má rád napětí a zajímavý příběh tomu tuto knihu doporučuji.

Ma druha kniha od teto spisovatelky. Ani tahle nezklamala! Velmi dobre se mi cetlo. Vyreseni cele zapletky a sok ze strany doktorky,do ceho je ochotna zajit. Ne dostal.

Super, super, super! Úžasná napínavá knížka, moje druhá knížka od této autorky a jsem příjemně prekvapena.. :)

Kvalitně napsaná detektivka. Napínavá od začátku do konce. Závěr pro mě překvapivý. Doporučuji.

Takhle by mel vypadat kazdy thriller! Od prvni az do posledni strany napinavy,strhujici a necekany dej! Vsechny postavy mi byly sympaticke svym zpusobem a s ohledem na pribeh! Nemam absolutne co vytknout! Pro me jedna z nejlepsich knih roku 2015 ( ne-li nejlepsi ze vsech ktere jsem kdy cetla). Rozhodne se k tehle autorce brzy vratim.

Tak tohle byla jízda! Jako první musím říct, že autorčiny popisy výslechů, hlavně v druhé polovině knihy, si mě vyloženě získaly. Hltala jsem jednu stranu za druhou a hodně těžko se mi od knihy odtrhávalo. Posledních pár stran sem dočetla včera v noci (nebo spíš dneska ráno), protože sem prostě potřebovala vědět jak to dopadne. No, nakonec jsem knihu dočetla o čtvrt na 3 ráno. Vraha jsem tušila už tak od poloviny, ale neměla jsem jistotu, tu sem získala až na konci. Ale i přes to, že jsem ho uhádla, mi celou dobu vrtalo hlavou, jestli to náhodou není někdo jiný, protože autorka to opravdu měla hezky promotané a propracované, takže vlastně všechno souviselo se vším. První kniha od téhle autorky, kterou sem četla a rozhodně to nebude poslední kniha, kterou sem od ní četla.

Bravurní thriller, napínavé, skvěle odvedená práce, ale asi jsem nebyla nějak správně naladěná... Chyť mě bylo o kapánek lepší.

naprosto skvělý thriller :) napínavé až do konce a vztah obou sester byl opravdu místy až znepokojující a opravdu jsem se nenudil u žádné stránky. Lisa Gardner se právem zařadila do mé knihovny :)

Jeden z nejlepších thrillerů, které jsem v poslední době četla. Lisa Gardner je mistr ve svém oboru. Bylo to vynikající, napínavé a neskutečně hrůzné čtení.
A nebát se, .... to vůbec nešlo !

Velmi napínavá detektivka. Do poslední chvíle jsem nevěděla jak to dopadne. Za mě palec nahoru.
Ke knížce Neboj se...
Jednalo se o mou první knížku od Lisy Gardner... K této knížce jsem se dostal díky hodnocení čtenářů na databázi knih, za což všem zdejším čtenářům moc děkuji... ;-) Díky nim se mi opět dostala do ruky knížka, o které bych se bez nich nedozvěděl...
Určitě se nejednalo o poslední knížku od Lisy Gardner, kterou jsem četl... Moc rád si v brzké době přečtu další kousky od této autorky...
Takže Neboj se? Za mě rozhodně ano!!! Knížka byla výborná, neustále se něco dělo.... Zajímavý osud dvou dcer sériového vraha... Doporučuji k přečtení...