Zvrácení

Zvrácení
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550194/bmid_dablova-noc-diablova-noc-zvraceni.jpg 4 251 251

Ďáblova noc série

1. díl >

Bratr Eričina přítele je pohledný, silný a jde z něj strach. Když vejde do místnosti, „Rika“ sklopí oči, když se k ní přiblíží, ztuhne. Rika věří, že je pro něj zajímavá asi jako špína na botě, ale sama ho bedlivě sleduje, poslouchá, co říká, a hlavně – ví o všem, co udělal. Michael Crist si dobře uvědomuje, jakou má nad Rikou moc – jakou z něj má hrůzu. Když jeho bratr odjede studovat námořní akademii a Eriku nechá samotnou a nechráněnou, Michael ví, že se naskytla dokonalá příležitost k pomstě. Před třemi lety poslala Rika do vězení Michaelovy tři nejlepší kamarády. Teď jsou konečně na svobodě a odhodlaní splnit jí každou noční můru.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Ikar (CZ)

Corrupt, 2015

Books_by_Dee
předevčírem 4.5 z 5

Na sérii Ďáblova noc jsem se těšila neskutečně dlouho, a první díl rozhodně nezklamal. Už jsem od autorky četla Lásku na hraně (3,5) a Troufalou vášeň (4), takže jsem měla nějakou představu, do čeho jdu. Tenhle díl si u mě vysloužil solidní 4 hvězdičky (byl by asi i 4.5, ale chci si nechat prostor pro další díly, protože cítím, že to ještě může být lepší).

Než se pustíte do čtení, určitě nepřeskakujte Varování na začátku knihy. Tohle rozhodně není čtení pro každého. Příběh je temný a plný morálně šedých postav, které budete milovat i nenávidět zároveň.

V centru dění stojí Erica a Michael. Michael přesně ví, jak velkou moc nad Ericou má. A Erica? Ta mu kdysi ublížila – alespoň v jeho očích. Když zůstává nechráněna a samotná naskýtá se mu skvělá příležitost k pomstě. Před třemi roky totiž právě kvůli ní skončili jeho tři nejlepší kamarádi ve vězení. Teď jsou připraveni na pomstu.

A já? Já to naprosto milovala. Ta chemie mezi Ericou a Michaelem je toxická, intenzivní a přesně taková, jakou jsem chtěla. Nechtěla jsem žádného „hodného kluka“, žádného zlatého retrívra. Michael je temný, nevyzpytatelný a dělá rozhodnutí, která jsem upřímně nenáviděla – a zároveň ho zbožňovala. Prostě úžasně napsaný morálně šedý charakter.
Co se týče žhavých scén, kniha jimi rozhodně nešetří, i když jsem možná čekala, že jich bude ještě o něco víc. Ale to vůbec nevadí, protože příběh jako celek funguje skvěle. Bavili mě i ostatní Jezdci, hlavně Will a Kai. K poslednímu z Jezdců si po tomto díle budu sakra potřebovat najít cestu – to však neznamená, že se na jeho příběh netěším. Bude to však muset být sakra dobré vykoupení.
Závěr? I když jsem některé zvraty trochu předvídala, vůbec mi to nevadilo. Každé slovo jsem hltala a nedokázala přestat číst. Tohle je bezpochyby nejlepší kniha od autorky, kterou jsem zatím četla, a nemůžu se dočkat pokračování

JaAnička
11.03.2025 3 z 5

Po Lásce na hraně jsem čekala cokoli a dočkala jsem se...průměru.

Ta kniha rozhodně nebyla špatná, ale postavy byly za mě až moc stereotypní a jediná zajímavá část (že ji vzrušuje strach) byla omílaná tak často, až mě to přestalo bavit. Inspirace známými vrahy byla taky zajímavě podaná, ale bohužel na mě neměla takový efekt...s čím souvisí i samotné vyvrcholení příběhu, který je sice fakt jako akční, napínavý a plotwistový, ale díky mému nezájmu vůči postavám, jsem jej spíš tak proletěla než abych se u nějak hlouběji...zainteresovala.
Vedlejší postavy byly zajímavé a jsou taky jediným důvodem, proč si přečtu i další díly.
Jinak je to ale (jak jsem zmínila) čistě stereotypní dark romance o tom magorovi s maskou a té nevinné panně, které trčí vzrušené bradavky a nechává se ojet pistolí.
Rozhodně jsem četla lepší knihy, ale taky jsem 100% četla mnohem ale mnohem horší knihy. Přečtením chybu neuděláte, ale pokud máte už tak "předarkromancovský" mozek, možná už vás to ani bavit nebude.

Anet_jan_book
11.03.2025 4 z 5

!!Pro začátek je určitě dobré si přečíst upozornění na začátku knihy. Jisté násilí tu je, tak aby zbytečně neměla špatné ohodnocení!!
To byla panečku jízda. Naprosto jsem si to užila a bylo to skvělý. Sice jsem to čekala víc zvrácené ale i tak se mi to moc líbilo.

Příběh je o partě kluků ( Michaelovi, Kaiovi, Willovi a Damonovi), kteří se zúčastňují tzv. Ďáblovi noci, kdy je vše dovoleno, jen se nesmíte nechat chytit.

Rica je poslušná, hodná a chytrá dívka, kterou ale vždycky lákalo něco trochu jiného. Strach ji vzrušoval a dělal dobře, a krom toho jí to neskutečně táhlo k bratrovi jejího přítele, Michaelovi. Líbí se jí a v jeho blízkosti ji běhá mráz po zádech. Jedné noci se to ale podělá a všechno se změní. Měla by mít strach, který ale nemá…

Michael si je velmi dobře vědom, že se Rice líbí a jakou má nad ní moc. Když ale jeho bratr Trevor odjede na námořní akademii a Riku tu nechá, Michael ví, že se naskytla skvělá příležitost k pomstě. Před třemi lety, právě osudné noci byly jeho kamarádi posláni do vězení. Dávají to za vinu Rice, která se tu poslední noc k nim přidala. Teď jsou všichni venku a mohou se jí konečně pomstít a stát se tak její noční můrou.

Líbilo se mi, jak se střídala minulost a přítomnost. Bylo to velmi napínavé a bude Vás to udržovat v napětí. Parta kluků je jiná a každý z nich je svým způsobem zvrácený, jiný a zkažený. Mě se tenhle styl moc líbil a kluci mi tu připadali sexy. Je tu i určitá scéna v parní sauně, která Vás opravdu rozpálí

Je to příběh plný zvrácenosti, touhy po pomstě, kamarádství ale i vzájemné přitažlivosti a jiskření mezi postavami Riky a Michaela.

Pocity se mi dost měnily ale i tak to byl krásný příběh, který mě nakonec dost překvapil.

Jediné co mi trochu vadilo bylo, že se příběh točí kolem pomsty ale za co, jsem se vlastně dozvěděla až na konci. Dost mě to mátlo.

Za mě to byla spíž lehká dark romance ale určitě se těším na další příběh, který by měl být o dalším členovi.

Marry123
09.03.2025 5 z 5

Já jsem nadšená, i když jsem ze začátku měla vážné pochyby o tom jestli mě tohle bude bavit, protože vážně nemám ráda tyhle rozmazlený bohatý spratky, nakonec se to v dobré obrátilo. Prolínání přítomnosti a minulosti člověka pořád udržují v napětí, a pořád čekáte co se teda tak podělalo když do teď to vypadá spíš jako "zábava". Všichni jsou svým způsobem jiný, zkažení, zvracení, rozbitý. Bavil mě posun Riky, a bavil mě i posun Michaela. Jsem zvědavá na příběh Willa i Kaie, ale asi nejvíc na příběh Damona, protože to co předvedl ke konci s Trevorem... Vážně? Co za svou maskou doopravdy skrývá on? Hmmm, no uvidíme. Douglasová prostě a jednoduše nezklamala i když jsem měla pochyby, a můžu se jen těšit na překlad nějaké její další zvrhlosti... AMEN

Arlienen
09.03.2025 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože mě zlákala velmi zajímá anotace a nadšené komentáře. Také jsem od autorky ještě nic nečetla. Kniha sama o sobě není špatná, ale četla jsem i lepší v žánru dark romance. Zas tak dark se mi nezdála. Asi mám tu laťku někde jinde. :-D Touhle knihou jsem se s autorkou seznámila, ale v nejbližší době si od ní nic dalšího nepřečtu.

leny.wood
06.03.2025 4.5 z 5

Moje první dark romance. Nebudu lhát, čekala jsem to víc zvrhlý a myslela si, že to znechuceně odložím (ačkoliv jsem na tyhle věci citlivější, chtěla jsem žánr zkusit). Ale tohle zase tak dark nebylo. Některé scény způsobují nepříjemné pocity, ale ve skutečnosti se tam nic šíleného neděje, mně to přišlo jako velká spicy romance pro 18+, přitom na mě erotické scény nepůsobily tak vulgárně. Bavilo mě to, jen ten závěr byl na mě moc přitažený za vlasy.

Roux
04.03.2025 4 z 5

Ufff... jak to shrnout :D kniha je dobrá, samozřejmě... je od Penelope Douglas... Jen jsem čekala něco jiného, když kolem ní byl takový hype :) Asi nemám co jiného říct.

dooky
02.03.2025 4 z 5

Miluji knihy od autorky. Troufalá vášeň a Láska na hraně jsou jedny z mých top příběhů. Tady mám ale lehké zklamání. Nějak to nebylo úplně ono. Napětí, drama, postupné vysvětlování pasážemi z minulosti...to vše super. Jen ta romantická linka mi nějak nekápla do noty.

houdkic
01.03.2025 2 z 5

(SPOILER) Po přečtení recenzí si říkám, jestli jsem četla stejnou knihu jako všichni ostatní? Od Penelope jsem četla už všechno, co v ČR vyšlo a ačkoliv jsem počítala s tím, že tohle bude moje autorka, tak se nestalo. Mně prostě její knihy z nějakýho důvodů nesedí a nevím, jestli to je samotnou autorkou nebo překladem. Často mám pocit, že některý situace nedávají úplně smysl a přistihnu se, že vlastně vůbec nevím, co se děje. Proto možná zkusím nějakou knihu v originále a uvidím.

Celá Devil's Night je v knižním světle oslavována, ale mě to upřímně řečeno vůbec nebavilo. Celková zápletka mi přišla unylá, to jak se k ní chovali a co jí říkali a pak najednou byli nejky a všichni se milujem?! Jako co to bylo, vždyť normálně smýšlející člověk nebude vůbec nad nějakým udobřováním přemýšlet. Rika je podle mě hloupá a naivní a i když se snaží sebevíc osamostatnit, tak jí to těžce nejde,

No... konec na lodi asi nebudu vůbec komentovat, to mi přišlo hodně mimo :D :D Na to, že jsou to ve výsledku čerstvě dospělí lidi, tak si myslím, že to bylo hodně přepálený.

JustVea
28.02.2025 5 z 5

Do této knihy jsem se pustila hned, jak jsem dočetla tu, co jsem měla rozečtenou. Už ve chvíli, kdy jsem četla varování na začátku, jsem tušila, že tohle bude jízda.
A páni.. bylo to skvělý. Napětí mezi hlavními postavami, prolínání přítomnosti s minulostí, nečekané zvraty. Celý příběh byl úžasný.
Bylo to úžasné, stejně jako zvrácené.
Nutně potřebuju další díl.

Balu27
26.02.2025 4 z 5

Předem musím říct, že varování v knize je zde správně. Tento příběh pro citlivé duše určitě není.

Rika se chce postavit na vlastní nohy a být volná. Jenže to by nesměl existovat on. Bratr jejího býválého přítele Trevora. To jemu patří její myšlenky... Rika se jen tak nedá a zvrácení nemusí být jen oni.

Michael Crist – jeden ze čtyř Jezdců a Trevorův bratr. Nenávist je mezi bratry silná. On ji chce, ale né z lásky. On se chce pomstít a rozhodně není sám. Jenže dokáže se držet svého plánu...

Byla to Rika, kdo na nějakou dobu vše zničil?
Bude pomsta opravdu tak sladká? Čí srdce to vlastně bude trpět?

Ježíš?! Tohle byla pěkně zvrácená, žhavá jízda!
Milovnice darkromance tohle nemůžete vynechat!! Jezdci včele s Michaelem vás na chvilku nenechají v klidu a bez zvratů se tahle kniha také neobejde. Romantická linka...co teprve ta žhavější část. Těch scén není zrovna málo. Pro ty, co knihu četli, scéna v sauně . Chemie mezi Rikou a Michaelem pracuje na plné obrátky. Od nénávisti k lásce? Ano, prosím. Líbilo se mi to napínání než autorka povolí a prozradí tak čím se Rika provinila proti Jezdcům. A Jezdci si svou pomstu vychutnávají plnými doušky. Postupně se totiž střídají nejen kapitoly z pohledu Michaela a Eriky, ale také přítomnost a minulost. Ze zbylých Jezdců si mé srdíčko získal Kai  . A co tenhle příběh doprovází? Pomsta, moc, bolest, násilí, zášť, odvaha, touha...ale i ta láska.

lejera
26.02.2025 4 z 5

Autorka opět nezklamala. Za mě tedy nepřekonala knihu Láska na hraně, ale kniha byla opravdu čtivá, byť předvídatelná, což ale kvalitu knihy nijak nesnižovalo, když se začtu do takovéto knihy, tak vím, že nemohu očekávat překvapivé zvraty, ale očekávám oddychové, nenáročné spicy čtení, což jsem v tomto případě také dostala. Líbilo se mi prolínání minulosti a přítomnosti, kniha tak odkrývala tajemství a souvislosti postupně. Jsem zvědavá na pokračování.

Radka1727
26.02.2025 3.5 z 5

Pomalý rozjezd, násilné přechody mezi retrospektivou a současností.
V podstatě příběh o tom, jak se baví "zlatá mládež", kterým se dlouho
díky konexím jejich fotříků nic nestalo....
Od poloviny to celkem nabírá grády, žánrově spíš thriller,konec má hezky našlápnuto na pokračování. Přestože zvrácení, scéna v sauně se sdílením po tom, co si vyjasnili jak se věci mají, mi přišla hodně kontroverzní....

nada3314
25.02.2025 3.5 z 5

Od Penelope Douglas jsem zatím četla jen Troufalou vášeň a považuju ji za jednu z nejlepších romancí na trhu. Takže když jsem narazila na Zvrácení, ani na vteřinu jsem neváhala a hned se do něj pustila. No… a to jsem si teda pěkně naběhla. Tohle totiž rozhodně nebyla ta romantika, na kterou jsem u autorky zvyklá.
Zvrácení je temné, syrové a znepokojivě intenzivní. Láska se tu prolíná s pomstou, hranice mezi dobrem a zlem se stírají a napětí mezi postavami je šílené. Psychologické hry, erotické dusno a neustálé zvraty – tahle kniha mě nenechala vydechnout. A název? Ten sedí naprosto přesně.
Tuhle knihu buď budeš milovat, nebo nenávidět. Nic mezi tím neexistuje.

Sarka25
23.02.2025 4 z 5

Zvraceni to opravdu byli.. Knížka se mě líbila zajímavý příběh a zajímavé rozuzlení ale čekala jsem od toho asi víc. Zklamaná jsem nebyla, knížka se dobře četla, rychle to uteklo. Další díl si určitě prectu

Kniholenka_DK
22.02.2025 2 z 5

Přiznám se, že po knize jsem sáhla čistě ze zvědavosti - zajímalo mě proč je dark romance poslední dobou tak trendy. A mé pocity z ní jsou mnohem vlažnější než jsem očekávala. Byla jsem připravená na to, že budu z knihy znechucená a pobouřená, protože nejsem člověk, co by si romantizoval toxické chování. Jenže stalo se ještě něco horšího - já jsem z knihy neměla vlastně skoro žádné pocity. Vzhledem k tomu, že kniha na začátku obsahuje poměrně drsné varování, tak jsem čekala asi něco horšího než pubertální "hru na nebezpečí" - to samozřejmě trochu zlehčuji, ale v té knize se prostě zdaleka neděje nic tak jiného než v jiných knihách. Žánrově si to bere hodně z thrilleru, kde jsou čtenáři zvyklí často na mnohem zrůdnější věci.

Vztah mezi postavami rozhodně nelze označit jako romantický, všichni v knize mají drsnější představu o tom, co je vzrušující, ale ve finále zjistíme, že uvnitř jsou to vlastně celkem hodní lidé a ne psychopati. Ani co se týká sexuálních scén kniha podle mě nevybočuje z toho, co se dnes u mnoha "čtení pro ženy" stalo skoro standardem - spíš bych řekla, že v rámci erotické literatury se tady autorka drží ještě docela zpátky. Třeba v knize Twisted Love od Any Huang, která ani nebývá označována jako dark romance, mi sexuální scény přišly (aspoň co si pamatuji) o dost víc "dark" ačkoliv se vydávaly za romantiku. Dojem může zanechat asi snad jen erotická scéna ze sauny ve stylu 2 muži a 1 žena, ale tu bych neoznačila jako dark.

Abych knize jen nekřivdila, tak uznávám, že poslední třetina byla chvílemi zajímavá a napínavá. Bohužel ale první dvě třetiny byly nuda (obzvláště kapitoly z minulosti, které byly prakticky úplně zbytečné) a to je u 500strankové knihy vskutku problém. S žádnou postavou v knize se dlouho nelze ztotožnit. Motivace konkrétního chování postav je pochybná a často se autorka ani s obhajovaním jejich chování moc nenamáhala - naprosto nejhorší je za mě scéna z minulosti z opuštěného kostela a katakomb, kdy měla Rika závazné oči.

Ve svém hodnocení se odprostím od samotných toxických prvků dark romance, protože to je každého věc, co se mu líbí a co ho vzrušuje. Nicméně kniha, přestože je nějakým zvláštním způsobem vysoce čtivá, tak není nijak zvlášť dobrá a zapomenu na ni tak rychle jako jsem ji přečetla.

monika0181
22.02.2025 5 z 5

Jestli chcete dark romanci, tak Zvrácení je rozhodně ta správná volba..
Za mě je Penelope Douglas královna temných zvrácených romancí.
Při čtení máte pocit, že to nechápete, že vám pořád něco uniká, že je to nesmysl a stejně knihu neodložíte dokud nejste úplně na konci, tak vás pohltí.
Tolik rozporu - je to ujeté, šílené, boží, zvrácené, neskutečně úžasné ..... tento příběh bude mít min tolik příznivců jako odpůrců.
Vydařené kontroverzní dílo.
Já se těším na další díl, já totiž patřím rozhodně mezi příznivce Penelope Douglas.

Saryinka
22.02.2025 2 z 5

(SPOILER) Možný spoiler... :-)

Já vlastně ani nevím, jak bych měla začít.
Před čtením jsme upozorněni na to... co se v knize odehrává.

ANO.
Ale ať je to jak je to, a jakkoliv jsem stará já, musím říct, že přečíst si tuto knihu fakt nestálo za to.

Překvapovalo mě Eričino chování, a opravdu doteď nechápu, jak mohla dobrovolně jít do něčeho takového. Do vztahu, kde hranice jsou sprosté slovo. Kde se jakékoliv hrozné chování netrestá... nýbrž uctívá.
A i když jsem se snažila vcítit se do nich, nakonec jsem to nedokázala.

Jedno však autorce nemůžu upřít. V jiných knihách se často muž či žena napraví. Změní své chování... a vše se zalije sluncem.

Tady? Tady i přesto všechno, jak to dopadlo... Rica, Michael, Will... Kai.. Všichni zůstali stejně zkažení tak, jako jsme je poznali.

badliar_id
22.02.2025 3.5 z 5

"When you want to make an impression and you think you’ve gone far enough, go a little further. Always leave them wondering if you’re just a little bit crazy, and people will never fuck with you again."
Kde začít.. Ze začátku mi to dávalo trochu podobný vibe jako série Elitní klub králů. Bylo to crazy, ale řekla bych tak akorát. Rozhodně jsou na trhu knihy, které jsou více f*cked up..
Četlo se to poměrně rychle a hlavně jsem se nedokázala někdy od knihy odtrhnout. Postavy byly určitě zajímavé. Rika mi sedla hned od začátku, ale nebudu lhát občas mi lezla na nervy. K Michaelovi jsem si hledala cestu skoro celou knihu, ale ve finále jsem si ho asi oblíbila no. Kai a Will.. jejich příběhy mě fakt dost zajímají. Damon je tedy oříšek..
Bohužel tu ale pro mě nebyl žádný wow moment.. Každopádně přesto se mi kniha líbila a už se těším na další díl..

ElikaS
20.02.2025 4 z 5

Zvrácení od Penelope Douglas? No tak tohle už se aspoň trochu blížilo tomu, co od ní chci! Po sérii Fall Away, kterou považuju za jednu z nejlepších hate-to-love romancí vůbec, jsem se od ní snažila najít něco, co by se tomu aspoň přiblížilo. A marně. Zvrácení sice ještě nejsou úplně ono, ale už tam byly náznaky, že autorka to pořád umí.

Co se mi líbilo? Fakt pořádná hate-to-love romantika. Michael je drsňák každým coulem a k Erice se chová s takovou dávkou nenávisti, že jsem chvílemi jen zírala. Ale! Nenávist samozřejmě není přesně to, co doopravdy cítí. A právě to jejich napětí bylo na knize asi to nejlepší.

Co mě úplně nepřesvědčilo, byla parta kolem Michaela. Trochu přitažené za vlasy, ale OK – Kai byl zajímavý (i když mi trvalo, než jsem si k němu našla cestu), Will neurazil, ale ani nenadchl, no a Damon? Toho budete nenávidět. Ale vlastně tohle všechno bylo ještě v pohodě.

Co mi vadilo mnohem víc, byl neuspořádaný děj. Neustálé skákání mezi dějovými linkami mě nenadchlo, občas jsem se trochu ztrácela a hlavně mě to rozptylovalo, takže jsem se nedokázala pořádně ponořit do příběhu. Prostě mi tam chyběla větší plynulost.

A ještě jedna věc – masky? Tak ty fakt ne. Tohle šlo úplně mimo mě, vůbec mě to nebralo. Ale sauna? Jo, tak to byla jiná liga, to jsem si užila.

Celkově? Určitě to nebylo špatné, ale pořád to není ten level, co měl Fall Away. Některé věci mě bavily hodně, jiné zase vůbec, takže to bylo takové nahoru dolů. Ale jako hate-to-love romance? To autorka pořád umí.