Zvrácení přehled
Penelope Douglas
Ďáblova noc / Diablova noc série
1. díl >
Bratr Eričina přítele je pohledný, silný a jde z něj strach. Když vejde do místnosti, „Rika“ sklopí oči, když se k ní přiblíží, ztuhne. Rika věří, že je pro něj zajímavá asi jako špína na botě, ale sama ho bedlivě sleduje, poslouchá, co říká, a hlavně – ví o všem, co udělal. Michael Crist si dobře uvědomuje, jakou má nad Rikou moc – jakou z něj má hrůzu. Když jeho bratr odjede studovat námořní akademii a Eriku nechá samotnou a nechráněnou, Michael ví, že se naskytla dokonalá příležitost k pomstě. Před třemi lety poslala Rika do vězení Michaelovy tři nejlepší kamarády. Teď jsou konečně na svobodě a odhodlaní splnit jí každou noční můru.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Bude vydáno: 2025 , Ikar (ČR)Originální název:
Corrupt, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvrácení. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě hodně překvapila a četla jsem jí rekordní rychlostí. Hlavní hrdinové měli skvělou chemii. Bylo to temné, vzrušující a sexy. Navíc se mi líbí, když takovéto knížky mají pokračování, akorát se z vedlejších postav stanou hlavní a my přitom o ty původní tak úplně nepřijdeme. Bohužel už mám načteno dopředu v originále a musím říct, že tato první knížka je nejlepší ze všech této série, pak už ta úroveň s každým dalším dílem klesá.
Tak tohle byla divoká jízda a jedním slovem woow. Jde o autorčin nejodvážnější kousek, řekla bych. Penelope je moje oblíbenkyně a pisatelka extrémních romancí, nic nedělá na půl a tahle dark romance byla dark v pravém slova smyslu :-) měla všechno a na můj vkus možná až moc. Lehce to překombinovala, ale i tak mě čtení neskutečně bavilo. Douglas atmošku prostě umí.
Bylo to drsné, zvrácené, někdy zlé, ale plné chemie a akce. Rozhodně se s tím autorka nepárala. Nevím, jestli mám odvahu ji někomu doporučit, možná vám, co jste zvyklí na autorčinu tvorbu, ale já si to užila :-) Určitě se chci pustit do dalších dílů.
Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)
28.04.2024
Kniha Zvrácení v seznamech
2018 | Nádech |
2019 | Jiskření |
2023 | Láska na hraně |
2024 | Troufalá vášeň |
2024 | Corrupt: Skazení |
Diablova noc... noc, kedy je dovolené všetko... ak vás nechytia. Rika, Michael, Kai, Damon a Will – päť mladých ľudí, ktorým táto noc navždy zmenila život. Traja skončili vo väzení a teraz sú voľní. Majú svoj plán a túžia po pomste. Ale namieria svoju pomstu tým správnym smerom?
Corrupt je temná, kontroverzná a miestami toxická kniha. Je to druhá dark romance, ktorú som čítala a opäť vo mne zanechala zmiešané pocity. Páčila sa mi však viac ako Haunting Adeline. Hlavné postavy, Michael a Rika, mi veľmi nesadli. Najmä Rika. Často som sa nedokázala stotožniť s jej rozhodnutiami, ktorým chýbal akýkoľvek pud sebazáchovy. Druhá vec, ktorá sa mi príliš nepáčila bol dej, ktorý miestami pôsobil nelogicky, no v tomto žánri by som už asi mala prestať očakávať racionálne konanie.
Príbeh však má niečo, čo ma zaujalo, a vďaka čomu sa čítal ľahko, aj keď by som pokojne 100 strán oželela. Pikantné scény boli napísané naozaj dobre. Odvážne, ale bez prekročenia hraníc súhlasu, čo je veľké plus. A slávna saunová scéna? Za mňa jedna z najlepších v celej knihe.
Čo ma však najviac bavilo, boli vedľajšie postavy – Kai, Damon a Will. Ich osudy ma fascinovali omnoho viac než Michaelov príbeh, ktorý mi prišiel plochý. Jeho privilégia a ušetrenie z následkov z tej osudovej noci ho robia pre mňa nudným. Áno, všetci traja sa správali zle a väzenie si zaslúžili, no majú v sebe tak veľkú hĺbku a tajomno. Myslím, že každý z nich skrýva temné tajomstvá a minulosť, ktoré sú silným základom pre ich vlastné príbehy. Už to, čo autorka načrtla v Corrupt, ma núti premýšľať nad tým, aké traumy ich formovali. Ak by ďalšie knihy šli do hĺbky a priniesli najmä psychologický vývoj a pohľad, mohli by byť naozaj výnimočné a silné.
Corrupt je prvou knihou zo série Diablova noc a otvára dvere do sveta, kde láska, nenávisť, pomsta a temnota idú ruka v ruke. Kai, Damon a Will majú potenciál priniesť oveľa hlbšie a emotívnejšie príbehy, kde ich minulosť „ospravedlní“ ich temné správanie. Dúfam, že autorka tento potenciál naplno využila a nezostala len pri "povrchnej" dark romantike. Nech je to akokoľvek, na ďalšie knihy sa teším a rozhodne si ich prečítam.