Dalila a výtah bez dveří
Klára Smolíková
Dalilu všechno zajímá. Nejvíc výtah v domě, do kterého se s rodiči právě nastěhovali. Zdviž obíhá domem a do jedoucích kabinek bez dveří musí cestující naskočit, a pak zase při výstupu vyskočit. Dalila ještě nemůže jezdit sama, a tak se ráda sveze s některým ze sousedů. Aspoň si s nimi může cestou popovídat. Na první pohled by se mohlo zdát, že v domě žijí samí podivíni. Jenže Dalila je rozhodnutá vypátrat, co před světem skrývají!... celý text
Příjemná pozitivní jednohubka, kterou jsme si poslechli na cestě na a z dovolené:-) Odpočinkové čtení o tom jak je dobré znáti své sousedy, jak každý je něčím zajímavý a v dobré společnosti je síla. Vše poznáno a objeveno malýma očima hlavní hrdinky. Prima!
2015 | Mrtvá šelma |
2014 | Vynálezce Alva |
2015 | H. U. S. (Hus úplně světovej) |
2020 | S Komenským do komiksu – Únikovka s Amosem |
2024 | Osiřelo dítě |
Stěhování nemusí znamenat stres a nejistotu, ale i objev nových lidí, věci.
Dalila kromě již zmíněných pocitů cítí také osamělost. Oni odjedou a babičku nechají doma samotnou! Ta ale chce zůstat doma - s kým by si povídala doma na ulici? Až bude Dalila starší, může jí chodit navštěvovat.
Teď má jinou věc, nad kterou může přemýšlet- neobyčejný jízdní prostředek v domě se spoustou nových lidí. Potká se například s panem Pichlou nebo s paní Růženkou a zjistí, že každý má své trápení.
Kniha je dobrým prostředkem na základní společenskou etiketu- Navázání vztahů se sousedy, ukázky jak můžeme pomoct druhým nebo první krůčky k samostatnosti.