Dálkový výslech

Dálkový výslech
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32442/dalkovy-vyslech-32442.jpg 4 157 157

Rozhovor Václava Havla s Karlem Hvížďalou. Kniha, která měla české veřejnosti představit Václava Havla, člověka, o kterém do listopadu 1989 lidé mohli slýchat jen z rádia Svobodná Evropa či Hlasu Ameriky případně o něm číst v Rudém právu články typu Samozvanci a ztroskotanci. Rozhovor vznikal v letech 1985-86 na dálku. Hvížďala žil v Bonnu, Havel v Praze. Havlovsky nekonečné komplikované, ale přesto milé věty... 2. vydání v Melantrichu.... celý text

BarboraSalome
12.10.2015 5 z 5

Po letech přečteno znovu. Přijde mi, že kniha neztratila nic ze své aktuálnosti.

Filatov
28.05.2014 5 z 5

Z této knihy se můžeme dozvědět něco o našem prezidentovi - zejména o jeho politickém smýšlení a jeho vizích, ale i o jeho zážitcích z vojny, či ze spisovatelských kruhů ale i o jiném. Okruh otázek je velmi pestrý a pan prezident odpovídá poutavě a některé své zážitky podává opravdu vtipně. Velmi zajímavé čtení.

vhojta
12.12.2012 4 z 5

Velmi inspirativní Hvížďala, který jako dulezita složka rozhovoru (interviewer) klade skvěle otazky, ale přitom na sebe nestrhává pozornost, je v ústraní a nechává Havla nerušeně mluvit. Havel velmi věcný, na základní otazky vždy nahlíží po svém. Skvěle dostupná kniha. Konec tohoto příspěvku za mě vlastně řekl leenai.

Katka1
27.11.2012 5 z 5

Brilantní odpovědi na smysluplné otázky Karla Hvížďaly, jak jinak, než vybroušenou češtinou. Životopis, který mě opravdu bavil číst. Dozvěděla jsem se mnoho nového.

WEIL
12.09.2011

Václav Havel a hovory s ním v posledním desetiletí socialismu za společného státu Čechů a Slováků.

Na Slovensku moc populární nikdy nebyl, takže v roce 1994 byl v Bratislavě bombardován vajíčky, prý za to, že tam udělal z běžných lidí hodně nezaměstatných a to poté, co zrušil velkým gestem řadu Zbrojovek.

leenai
13.06.2011

nejjednodušší a nejpříjemnější způsob, jak se o době (a panu ex-prezidentu) něco dozvědět (nikoli ke zkouškám, ale pro všeobecný přehled =) )