Dallas 63

Dallas 63
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474994/bmid_dallas-63-2cX-474994.jpg 5 1841 1841

Dne 22. listopadu 1963 otřásly americkým Dallasem tři výstřely. Prezident Kennedy zemřel a svět se změnil. Stephen King zve čtenáře na cestu časem do 50. let minulého století, až ke dni, kdy bude JFK zastřelen, ledaže… Jake Epping, pětačtyřicetiletý učitel angličtiny, se vydává na šílenou misi, při níž má Kennedyho vraždě zabránit. Začne vést nový život pod jménem George Amberson v novém světě, kde žije Elvis, neklidný samotář Lee Harvey Oswald a krásná středoškolská knihovnice Sadie Dunhillová, která se stane láskou Jakeova života – života, jenž porušuje všechna běžná pravidla času.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

11/22/63, 2011

jergus0024
18.05.2017

Vytočilo ma to, ako sa to skončilo, síce som natrafil čírou náhodou len na seriál, pozeral som ho s oduševnením a očakávaním, že príde druhá séria a že sa to všetko zvráti, ale pravdepodobne sa to nestane, takže príbehu dávam 99% to jedno percento vynechám práve kôli tomu všivákovi Eppingovi, že nevzal tú jeho lásku k sebe tak, ako by som si to predstavoval. :(

Kali77
13.05.2017 5 z 5

Skvělý zážitek, který ve mně zůstane ještě hodně dlouhou dobu. Dopodrobna vykreslená 60. léta USA mě naprosto pohltila a často jsem si googlil obrázky starých aut a jiných zmiňovaných reálií....

mathieu
20.04.2017 5 z 5

„If there is love, smallpox scars are as pretty as dimples.“

Neviem ozaj čo k tomu napísať, len to, že som bol neobyčajne unesený, krásne science-fiction skrášlené o nádhernú prezentáciu tej starej dobrej ameriky z konca päťdesiatich a začiatku šesťdesiatich rokov. Tá kniha obsahovala všetko, dobrodružstvo, mystériu, lásku a akciu. S poslednými stranami bolo naozaj ťažké udržať oči suché. Cítim, že niektoré pasáže a dialógy vo mne zostanú navždy. Kniha ponúka bohatý repertoár toho, čo si z nej človek môže zobrať.

Miriam-věštkyně
31.03.2017 5 z 5

Inu ... co k tomu říci, než jen snad, že tleskám a hluboce smekám.
Bavily mne odkazy na "TO" stejně tak cestování v čase pomocí díry, kdy zničeho nic jste se ocitli úplně v jiné době o několik desítek let zpět. Bavilo mne i to, jak úžasně a bravurně byla ona doba krásně podchycena a vše jsem Kingovi věřila i včetně lásky Saddie a Georga i když moc na tohle v knihách nejsem.
Kniha jako taková splnila vše co jsem očekávala - vtáhla mne okamžitě do děje i když jsem bojovala místy, byla čtivá a já lačnila po tom, co bude dál ... mile ráda dám však plný počet.
Děkuji Pane Kingu !

DoubleBreadCZE
26.03.2017 5 z 5

Skvělá kniha, která mě dokázala zabavit po celou dobu čtení a kterou jsem pokaždé otevírala se zvědavostí a zájmem. Velmi zajímavý příběh, na kterém si dal King záležet, stejně jako na studii životů klíčových postav, u kterých se - jak sám řekl - snažil co nejvíce držet pravdy.
Závěr mě překvapil, ačkoliv jsem z něj měla poněkud smíšené pocity. Přišel mi malinko zmatený a jaksi "zrychlený" v poměru se zbytkem knihy, i když to klidně mohlo být prostředím a náladou, ve které jsem jej četla. Každopádně i kdyby nebylo, za mě dostává kniha velice zasloužených pět hvězdiček. Po dlouhé době jsem měla možnost přečíst opravdu čtivou a poutavou knížku, která krásně vtáhne jak do děje, tak i atmosféry. Snad jen knihovnice se tvářily trochu popuzeně, když jsem si šla knížku x-krát prodloužit, jelikož jsem se jí nechtěla vzdát.

Wries
09.03.2017 5 z 5

Přiznám se, jsem bačkora, když jsem ke konci chtěl udržet kamennou tvář, ale nešlo to. Perfektní strhující děj od začátku do konce. Milostná linka mezi Jakem a Sadie byla jako na houpačce a já jim držel pěsti nad tlačítkem Play písně In the Mood. Příběh je velmi čtivý a především živý díky skvělému vypravěčskému stylu Stephena Kinga. Když Jake jezdil se svým Skylinerem, já tam byl s ním, a ne, neumím cestovat časem. To jen Stephen King umí propojit naše struny a rozechvět přítomnost (nebo minulost?). Díky za skvělý zážitek.

svetlana987
07.03.2017 5 z 5

Strhující román! Musím přiznat, že některé postavy jsem si musela podrobně progooglit, abych byla v obraze, prostě mi to nedalo.. a jak píše "galadrielin" odkazy na "To" byly i pro mě velmi potěšující.

katy238
28.02.2017 5 z 5

Opravdu těžká kniha. Najdete zde všechno, co je úžasné. Záhadu, cesty časem, lásku i bolest. Neskutečný příběh s uvěřitelným hrdinou.

galadrielin
06.02.2017 5 z 5

"Ty mi půjčuješ knížku o Kennedym?" ptala jsem se pochybovačně svého taťky. Nechápala jsem, co ho k tomu vede, o vraždu Kennedyho jsem se nikdy nijak zvlášť nezajímala. Kinga mám ráda, ale zrovna jsem na něj neměla náladu.

To všechno se ale hezky rychle změnilo, Georgův příběh mě naprosto pohltil. A milión a jedna odbočka od hlavní linie příběhu tomu dává ten správný šmrnc (například odkazy na To mě vyloženě potěšily). Čtivé od první do poslední věty, od posledních kapitol se jednoduše nešlo odtrhnout. Nenechte se odradit počtem stránek, stojí to za to! :)

Astonius
02.02.2017 5 z 5

Velmi se mi líbilo, že kniha je tvořena několika postupnými příběhy, než začne vůbec to hlavní, na co čtenář čeká, neboť hlavní hrdina po objevu díry v čase vlastně nejdřív zkoumá, jak vše funguje. Tyto příběhy jsou ale i potom součástí celého námětu a jsou samy o sobě tak zajímavé, že se člověk stále těší, jak se vše povede nebo nepovede. Tyto samostatné děje byly výborným nápadem, jak plně využít celý motiv cestování časem - člověk nemusí číst tak dlouhý román jen v očekávání JFK na konci, kniha je díky tomu stále zajímavá a udržuje napětí. Jediná výhrada a zklamání u mne nastalo až těsně před koncem, kdy se mi zlomek děje zdál chvíli hodně přitažený za vlasy a dystopický, ale potom ten úplný závěr mne už nezklamal, s tím jsem byla spokojená. Během čtení, které mi trvalo dlouho hlavně z důvodu nedostatku času, jsem zhlédla též hodně dokumentů o atentátu na JFK, působí na mě teď jako magnet :-) A pozor - zjistila jsem, že existuje seriál - a podle prvního dílu, který jsem už viděla, se zdá, že se dost věrně drží knižní předlohy.... Takže chvilku ještě v Dallasu 63 zůstanu :-)

jindrich5708
17.01.2017 5 z 5

Úžasné čtení. S. Kinga znám už od dívky jménem Carrie a musím říct, že Dallas 63 je naprosto dokonalý román. O jedné chvilce se musím zmínit, a to, když jsem věřil tomu, že Jake a Sadie zůstanou spolu a vše dobře dopadne. Hned po pár vteřinách se mě zmocnil strach tento román dočíst, protože jsem hned věděl, že takhle to S. King skončit nenechá. Ale dočetl jsem a chtěl bych poděkovat Mistrovi za krásných pár večerů, kdy mi dělal tento román společnost. Děkuji a doporučuji román přečíst. Mě osobně doslova „ZAREZONOVAL“

petra4080
09.01.2017 4 z 5

Pecka. Super nápad. Nejedná se o horor. Dle mého názoru je to NEJ kniha od Kinga. Závěr mě překvapil a vyvolal řadu emocí.
Hvězdička dolů za všechen ten balast kolem, ale to je u autora již zvykem... prostě by to šlo o nějakou tu "stránku" zkrátit.

Alaglesia
14.12.2016 4 z 5

Kniha se mi líbila. Téma cestování v čase je moje oblíbené a románek George a Sadie byl velice silný. Tajně jsem doufala, že vše dopadne dobře, Kennedy bude zachráněn, Sadie se aklimatizuje v současnosti a všichni budou šťastni až do smrti. Realita byla ale jiná, pravdivá a je dobré, že King nakonec ukončil příběh takto. Knihu hodnotím mezi ty zdařilejší Kingovy výtvory, ale stále u mě vede Temná věž.

tomdav
19.11.2016 5 z 5

Moje první Kingovka, ke které jsem se dostal přes svůj zájem o téma cestování v čase a velmi dobrému hodnocení na těchto stránkách. Kdo se obává sci-fi žánru, jímž je příběh do jisté míry také, uklidním ho snad tím, že autor se příliš nezabývá technologickou stránkou přenosu do minulosti, ale co by to bylo za příběh o cestování časem bez paradoxů s tím spojených. V první řadě jde o příběh, který mě dokázal vtáhnout do atmosféry přelomu 50. a 60. let v USA, kdy chování a způsob žití tehdejších lidí je reálně popsáno do detailů včetně tehdejší morálky. Na příběhu oceňuji špionážní nádech, který obratně vytváří hlavní hrdina, jehož nepřítelem je samotná minulost, která se nechce nechat měnit. Kdo nechce číst knihu, existuje seriál z roku 2013, na který se teprve chystám, ale pochybuji, že může být lepší. Byl bych vděčný, kdybyste mi doporučili knihu s obdobným tématem. Prosím piště do zpráv, děkuji.

dreamhex
18.11.2016 5 z 5

Po nudném dílu Temné Věže (fanoušci Kinga právě zalapali po dechu) se ke mně dostal Dallas 63. Za mě jedna z nejlepších knížek od Kinga, příběh hezky plyne, samozřejmě by šel napsat i na méně stran, ale takový už King je, Někomu může připadat začátek pomalejší, ale vyplatí se vydržet. Posledních cca 150 stran mě bavilo natolik, že jsem obětoval spánek a skončil až v pět ráno, jen abych se dozvěděl jak to celé dopadne.

Vinnie77
07.11.2016 5 z 5

Wau. Pro mne,jedna z knížek od které se nemůžete odtrhnout, jste napnutí do poslední stránky,a po přečtení ve Vás zůstává takový ten pocit,že chcete zůstat.... Zůstat v době Rock and Rollu, nádherných aut,jejichž plnou nádrž jste pořídili za tři dolary. V době všudypřítomného kouře a lidí,kteří k Vám nejsou lhostejní. V době,kdy se nechávali zadní dveře do domu odemčené,kdy pivo chutnalo jako pivo a mléko jako mléko.Ano miluji retro a dokonce jsem našla i trošku podobnosti, s mým oblíbeným filmem Návrat do budoucnosti , https://www.youtube.com/watch?v=b-KGR9lV05I , avšak nebylo to,to jediné.Vztah hlavního hrdiny a Saddie Vás prostě dostane.Fandíte jim a tak moc si přeje aby to dopadlo Happyendem.Ale.....butterfly efect...... určitě si knížku ještě někdy přečtu !!!

martina.riz
25.10.2016 5 z 5

Zatím to nejlepší, co jsem od S.Kinga četla.

Darknessfriend
16.10.2016 5 z 5

spicka jeden z nej kingu co sem cetl vyborna kniha od zacatku do konce.

MichelleKing
11.10.2016 5 z 5

"Minulost je tvrdošíjná. Nechce se nechat změnit."

100% pravdu se asi nikdy nedozvíme, ale můžeme nechat minulost ožít, vrátit se na to místo a to díky Kingovi.

Citrínek
18.09.2016 5 z 5

Knihu jsem náhodně otevřela na chalupě u kamaráda a už jsem ji neodložila, musel mi ji půjčit domů.Skvělá!