Špatný voják
Chris Ryan (p)
Danny Black série
Kocábka s migranty se prodírá rozbouřeným Středozemním mořem. Cestující jsou zoufalí, hladoví a vyděšení. Mezi nimi se do Evropy snaží podloudně proniknout militanti z tzv. islámského státu. Stanou se však terčem útoku vojáků z SAS. Jakmile jeden ze zajatců prozradí plány na krveprolití v Londýně, dostane příslušník SAS Danny Black úkol infiltrovat se do nejnebezpečnější válečné oblasti: přímo na území islámského státu. Musí tam najít a zajmout jednoho z velitelů IS, který útok naplánoval. Když se Danny vydá do boje proti teroristům z islámského státu, najednou zjistí, že tím ohrozil své nejbližší. Nyní pro něj neexistuje nic, co by neudělal, žádná hranice, kterou by nepřekročil, jen aby ochránil svou rodinu. Jestli to z něj dělá dobrého nebo špatného vojáka, je mu úplně jedno. A jako každý dobře vycvičený příslušník SAS ví, že nejhorší nebezpečí často přichází z nejméně očekávaného směru…... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2017 , Naše vojskoOriginální název:
Bad Soldier, 2016
Tak to je jiná káva než román Těžký soupeř od stejného autora, který jsem četl před tímto skvělým akčním románem. Prostě se tomu dalo v rámci mých skromných možností a vědomostí věřit. Zápletka se dobře rozvíjí, vedlejší motivy jsou také pěkné. Závěr bojový s přípravou na další díly tak, jak to u autora již dobře známe. Military jako vyšitá, přímo vzor pro další následovatele a pochoutka pro fanklub.
Kniha nabytá akcí od první strany. Jen konec mi přišel poněkud useknutý, alespoň 5 stran tam ještě Ryan přidat mohl.
Tento příběh bych ohodnotil jako velmi zdařilý. Napínavý děj, hodně akce ( i dost drsné) k tomu také aktuální námět, boj proti bojovníkům z islámského státu. Plusem je i postava Dannyho Blacka, klasický tvrďák z SAS.
Od Ryana mám už něco přečteno, a Špatný voják je úrovní rozhodně nadprůměrný díl. 80%.
Série Danny Black, to jsou asi nejlepší knihy od Chrise Ryana.
Postupně s hlavním hrdinou procestujete skoro všechny země blízkého východu, kde Danny Black bojuje proti islámskému terorismu. Knihy mají hodně akční linku a rozhodně nenarazíte na část, které by vás nudila. Autor v této sérii popisuje vlastní zkušenosti a případy, které získal v době služby ve speciálních jednotkách SAS.
Knihy rozhodně doporučuji všem, kteří se zajímají o tento druh literatury.
Už se těším na březen, kdy v českém překladu bude vydán pátý díl pod názvem – Bojovník.
Zajímavé, poutavé čtení až do konce, ale právě ten konec byl nešťastný, ani ne tak, že by nutně musel končit šťastně, ale jednak přišel náhle a nečekaně, a také byl totálně neuzavřený. Ještě bych pochopil, kdyby bylo nějaké pokračování, ale jestli toto byl opravdový konec, tak potom byl neúplný a nedovysvětlený. Přečetl jsem skoro všechny knihy od tohoto autora, ale tohle jsem nečekal a nemile mi to překvapilo, možná se dá říct, že i trochu zklamalo. Škoda, nebýt takového zakončení, mohla to být dobrá kniha.
Starý dobrý Chris Ryan, takže můžete očekávat příběh plný napětí, vojáků Pluku, no a taky mrtvých a krve.
terorismus SAS - britské speciální jednotky
2007 | Jediný unikl |
2007 | Blackout |
2010 | Pomsta |
2012 | Zóna smrti |
2014 | Strážce |
Akce se prolíná celým dějem a nedává oddychnout. Ale nevím, nevím, zda-li by bylo možné, aby velitel poslal do nebezpečné akce na život a na smrt znepřátelené příslušníky, kteří si jdou po krku a tím pádem zde hrozí debakl akce, to by musel být dement. Ale jinak palec nahoru.