Není cesty zpět
Tim Weaver
David Raker série
TAJEMSTVÍ POHŘBENÁ CELÁ DESETILETÍ ZNOVU OŽÍVAJÍ… Měl to být skvělý večírek, jenže když Emily Kaneová dorazí ke své sestře Carrie, objeví jen prázdný dům. Večeře se vaří na sporáku, televize je zapnutá. Carrie, její manžel a dvě dcery jsou pryč. Policie nad záhadou brzy zlomí hůl, a tak Emily nezbývá než se obrátit na svého bývalého přítele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách. Někdo má totiž evidentně zájem na tom, aby se na její sestru s rodinou rychle zapomnělo. Pavučina klamu a zlověstných tajemství obestírající celý případ rychle pohltí i Rakera, a ten záhy zjišťuje, že by se snadno mohl stát další z řady obětí, které si za celá desetiletí tahle obrovská lež vyžádala.... celý text
Povedená detektivka se sympatickým hlavním hrdinou Davidem Rakerem. Ač je kniha celkem obsáhlá a v některých místech dost popisná, přesto je čtivá. Opravdu mě zajímalo, kdo stál za zmizením Carriiny rodiny. Konec byl trochu zamotaný, ale jinak knihu hodnotím určitě kladně.
Ze začátku mě kniha moc nebavila, ale postupně dostala spád a četla se velmi dobře. Jen mi vadilo, jak tady bylo níže již napsáno, dostal nakládačku a byl ok. A to se ještě léčil z předchozího zranění, které podle popisu, bylo vážné. Borec. Konec jsem trošičku předpokládala, na Grahamovi se mi něco nelíbilo v druhé polovině knihy. A třešnička na dortu je - hrdina zjistil, že má dceru.
Začíná mě to nudit. Poslední dobou dávám jen pět hvězdiček. Tim Weaver je prostě velikán. I když je tak mladý. Jeho detektiv, David Raker, mi připomíná honícího psa, co se dá za stopou, neuhne ani o krok a s nasazením vlastního života musí přijít věci na kloub. Sem tam dostane po hubě, ale jako by ho to ještě víc povzbudilo. Takže doporučujiiii
Tohle je druhá kniha od tohoto autora, kterou jsem četla. Weaver má takový rozvleklý styl, ale má to napsaný tak čtivě, že mi to vůbec nevadilo. Zápletka zajímavá, krásné britské prostředí se svým typickým deštivým počasím a hlavně britský venkov, to můžu. Není to žádná bomba, ze které si sednete na zadek, ale na odpočinkové nedělní odpoledne akorát vhodný. A čte se to rychle i když se to na první pohled nezdá :)
Hlavní hrdina toho vydrží opravdu hodně. Jedna nakládačka za druhou a on se otřepe a druhý den je OK. Co druhý den, prakticky okamžitě. Jinak zápletka dobrá, konec překvapivý, napsáno čtivě.
Já jsem knihou zklamaná :( Čekala jsem něco jiného... Polovina knihy byla podle mě o ničem. Nutila jsem se do čtení. Trochu se i ztrácela všemi těmi jmény. Zajímavý závěr, ale to je asi tak vše. Nevím, jestli od tohoto autora budu ještě někdy něco číst :(
Přijde mi hrozná škoda, že se příběh vypráví zpětně, kdyby četl člověk jen to, tak ok, ale začínám v tom mít zmatek.
Dobrý příběh, dobře se to četlo, ale chvílemi mi hlavní hrdina také připadal jako Terminátor.
Dobrá detektivka, která naštěstí netrpí tím, že jako několikátý díl ze série předpokládá, že se s hrdinou už znáte. To mi vyhovuje. Dobře se četla, konec byl velmi překvapující - a to v dobrém slova smyslu. Solidní čtyři hvězdičky si zaslouží.
Tak situace se opakuje. Opět jako u knihy Bez slitování. Ze začátku jsem se nemohla začíst, dokonce jsem myslela, že knihu odložím, ale nakonec jsem vytrvala a pak se to rozjelo a už se četlo mnohem lépe. Ale přiznávám, že jsem četla lepší knihy tohoto žánru.
Knížka se dobře četla a byla napínavá. Za mě tam bylo jen strašně moc jmen a příběh byl hrozně zamotanej a u knížky jsem fakt musela přemýšlet, abych se zorientovala v té změti jmen a zápletek.
U mě se nějaké velké nadšení nekoná. První polovina byla rozehraná dobře, napínavá a originální, v druhé se děj tak nějak zadrhl a přespříliš zašmodrchal. I tak však lepší průměr.
Pre mňa je táto detektívka miernym sklamaním. Výborne rozohraná zápletka sa na konci uzavrela dosť prekombinovane. David Raker mi miestami pripomínal Terminátora - ledva vyliečený po ťažkom úraze, dostáva viackrát nakladačku, otrasie sa a "funguje" ďalej. Ťažko uveriteľné.
Dlouho jsem hledala náhradu za Ch.Cartera, až mi oko padlo na tuto knihu a musím říct, že padlo dobře. Sice jsem se na začátku trošku ztrácela, ale jakmile jsem chytla nit, četlo se to jedním dechem. Super zápletka, sympaťák Raker a konec, který byl pro mě úžasný. Těším se na další díl a doufám, že v budoucnu bude i 1.-3.
Autor to napsal velice dobře, pouze se bohužel pro české čtenáře v první čtvrtině knihy patrně vrací k předchozím dílům a ty jsou pro nás zatím nedostupné. A tak tu mám vzpomínky na mládí, kdy moje babička četla detektivky tak, že se podívala dozadu, kdo je vrah a potom říkala:"To jsem zvědavá, jak to začíná!" I my sdílíme touhu po prvních dílech, abychom se dozvěděli, jak to začíná!
Další autor skvělých detektivek! Akorát nerada začínám číst sérii uprostřed, takže doufám, že přibudou co nejdříve i ostatní díly! ;-)
Už "Bez slitování" bylo super. Ale Není cesty zpět je alespoň tak o dvě třídy lepší. Weaverův styl je strašně návykovej, zápletka pořádně zašmodrchaná, zvraty pořádně protřepaný. A hlavně Raker je dědic drsný školy jak víno.
detektivní a krimi romány thrillery USA (Spojené státy americké) tajemství Velká Británie zmizení lidí thrillery pro ženy
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Nebyla to špatná kniha. Trochu mi vadila ta "záplava" postav. Určitě si od něho něco ještě přečtu. Mohu tedy knihu doporučit, ale "špička" to není.