Není cesty zpět
Tim Weaver
David Raker série
TAJEMSTVÍ POHŘBENÁ CELÁ DESETILETÍ ZNOVU OŽÍVAJÍ… Měl to být skvělý večírek, jenže když Emily Kaneová dorazí ke své sestře Carrie, objeví jen prázdný dům. Večeře se vaří na sporáku, televize je zapnutá. Carrie, její manžel a dvě dcery jsou pryč. Policie nad záhadou brzy zlomí hůl, a tak Emily nezbývá než se obrátit na svého bývalého přítele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách. Někdo má totiž evidentně zájem na tom, aby se na její sestru s rodinou rychle zapomnělo. Pavučina klamu a zlověstných tajemství obestírající celý případ rychle pohltí i Rakera, a ten záhy zjišťuje, že by se snadno mohl stát další z řady obětí, které si za celá desetiletí tahle obrovská lež vyžádala.... celý text
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další autor skvělých detektivek! Akorát nerada začínám číst sérii uprostřed, takže doufám, že přibudou co nejdříve i ostatní díly! ;-)
![Sirius Sirius](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/3279/sirius-HGS.jpg?v=1567274062)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Už "Bez slitování" bylo super. Ale Není cesty zpět je alespoň tak o dvě třídy lepší. Weaverův styl je strašně návykovej, zápletka pořádně zašmodrchaná, zvraty pořádně protřepaný. A hlavně Raker je dědic drsný školy jak víno.
![veronika9143 veronika9143](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/117261/m_veronika9143.jpg?v=1727811107)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Super, jsem nadšená skvělá zápletka, hodně napětí a jen tak se člověku nepodaří uhádnout o co jde. Autor píše velice poutavě a dokáže nás zmást, odlákat. A na konci vždycky ještě něco navrch. Jediný co mi vadí je vydávání této série, proč od konce? To pak nejsem tolik překvapená, když si to přečtu dopředu. Za to ale autor nemůže...
![katule1992 katule1992](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/100987/m_100987-aM5.jpg?v=1459855078)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mystery Press sáhlo po autorovi u nás ještě ne tak známém, což je velká, ale opravdu velká škoda. Tim Weaver píše velice osobitým stylem, který vás nenechá klidným. David Raker, coby soukromý detektiv, je sympaťák a dobrák celým svým tělem a jeho každý krok sledujete bystřím okem,
![berydana berydana](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dokonalá detektivka, thriller. Nic nechybí a nic nepřebývá, vše je v knize v dokonalém souladu, který vám nedovolí ji odložit dokud si prostě nedočtete do konce.Za mě 5 hvězd a kdyby to šlo dala bych i více.
![sona8058 sona8058](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/147121/m_147121-gpf.jpg?v=1485882185)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Thriller, který vám nedá spát! Musela jsem číst a nepřestávat a dostala jsem všechno, co od skvělé detektivky požaduji - napětí, neotřelou zápletku a rozuzlení, které nikdo nečeká!
Díky Mystery Pressu jsem narazila na dalšího autora, kterého si zařadím mezi TOP.
![adaba adaba](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Parádní detektivka, napínavá od začátku do poslední stránky. Už se těším na další knihu tohoto autora.
![mmmisulka.r mmmisulka.r](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48897/m_48897-BoT.jpg?v=1478173886)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Po dlouhé době skvělá detektivka. Perfektně propletená, zamotaná a doslova geniální s překvapivým jádrem příběhu. Super. Na autora se jistě znovu podívám!
Recenze v záložkách - Knižní deníček
![Jana77 Jana77](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/122083/m_jana77-qlO.jpg?v=1660630250)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Na začátku jsem měla docela problém s tím množstvím postav a časových rovin, ale když jsem se zorientovala, příběh nabral docela fofry. A ten konec, tak ten mě dostal. Rozuzlení, kdo, co proč, dokonalé. Doporučuji si přečíst.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak takovouto knihu jsem ani necekala. Byla plna napětí,necekanych zvratů, tmavých zakouti. Proste naprosta paráda!!
Je skoda,ze zde nejde dat 4,5* a tak muzu alespoň sem napsat,ze celemu pribehu ubiram hvězdičku za Davidovo zjisteni o Annabel. Kdo cetl ten vi ;)
Ale i tak mi tato skutečnost nebrání v precteni dalsi knihy.
![milunka21 milunka21](https://www.databazeknih.cz/img/users/70_/70274/m_70274-k1r.jpg?v=1485553992)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tolik akce, tolik napětí, tolik tajemství, to jsem fakt nečekala. A ještě k tomu strašně čtivá.
![Martiiiik Martiiiik](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/124195/m_martiiiik-650d633ecfdca.jpg?v=1695376191)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělá kniha, čtivá, dramatická.. Mohu doporučit všem.. :-) jen bylo trochu na škodu, že tato kniha dějově předchází knize Bez slitování a proto některé věci nejsou tak napínavé, z další knihy už člověk ví, jak některé věci dopadnou :-) takže těm, kdo nečetl ani jednu, doporučuji obrátit pořadí četby :-)
![trudoš trudoš](https://www.databazeknih.cz/img/users/56_/56915/m_trudos-Bry.jpg?v=1585128862)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Přiznávám bez mučení, že tahle série se mi pomalu dostává pod kůži. Tim Weaver ví, kudy vede cesta ke čtenářovu svědomí, a umí vybrat jak atraktivní téma, tak i dle správných not odehrát zápletku. Přestože mu nedokážu zcela odpustit zdlouhavost, zjednodušování a překombinovanost, pravdou je, že tentokrát mě skutečně dostal. Vše promyšlené do nejmenších detailů, děsivé chladnokrevností zločinců a syrové bezpáteřností systému, který zmizelé rodiny přijímá jako suchou statistiku. Události nabírají spád sice pozvolna, ale jakmile se dostanou do cvalu, pomalu jakoby nevěděly, kdy zastavit. Závěrečné odhalování naprosto precizní.
Stále však nemůžu přijít na chuť hlavní postavě. Je to sympaťák se vším všudy, včetně uvěřitelné motivace k práci. Ale predispozice k tomu, aby dělal sparingpartnera Jacku Reachera mi prostě chybí, i když tak David Raker neustále jedná. Netuším, jakým výcvikem procházejí britští novináři, ale mít jednotku takových, konečně bych se dostal zpátky k moci a vládl světu.
detektivní a krimi romány thrillery USA (Spojené státy americké) tajemství Velká Británie zmizení lidí thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
Když je toto 4. díl v sérii, jaký je 1. - 3. díl?