Dávné duše
Jana Beranová
Pokud by mi na začátku semestru kdokoli řekl, jaké zvraty mě čekají, ťukala bych si na čelo a poslala bych dotyčného na léčení. Nikdy jsem nevěřila na nadpřirozeno, magii, minulé životy či osudovou lásku. Teď na jeho konci se na to dívám o dost jinak... *** Mikkaela a Seth. Dvě dávné duše. Může existovat láska tak silná, aby přestála i smrt? A poslání natolik důležité, že přetrvá věky? Studentka psychologie Mikky zkoumá vliv hudby na sportovní výkony. Sama hraje na klavír a kytaru. Její závodní kariéru přerušila nehoda na automobilové dráze a následky zranění si nese dodnes v podobě migrén. Seth se věnuje studiu fyzioterapie. Jako bývalý hráč ragby, který musel s profesionálním sportem přestat kvůli zdravotním problémům, projeví pro Mikkaelu pochopení. A jakožto pravý britský gentleman neváhá dámě v nesnázích několikrát pomoci. V poslední době se kolem nich však začínají dít podivné věci, pro něž se jen těžko hledá racionální vysvětlení. Možná je spojuje krom stejné univerzity, záliby v muzice a zničených sportovních kariér i něco dalšího a mnohem většího.... celý text
Instagram misha_cte_eroticke.romany
romantický příběh s prvky fantasy a magie
duše, které jsou si souzené
minulé životy
rodina
střídání pohledu Mikkaely a Setha
Jana přišla s další romantasy příběhem. Opět kratší novela o minulých životech, magii a osudem předurčených duší.
Námět se mi moc líbil a myslím si, že by se dal příběh více rozvést a natáhnout do formátu klasické knihy. Určitě bych si užila více společnosti Setha a Mikkaely a třeba i výlety do minulosti a předchozích životů. Téma otisku duše a spojení minulosti s přítomnosti mě zaujalo a proto bych snesla více.
Samozřejmě to neubírá na tom, jak se mi příběh líbil.
Lehce žhavá romance - žádné extra explicitní popisy, spíše romance a prohloubení citového pouta.
Prostě doplnění romantické linky.
Mikkaelu a Setha to k sobě až magicky táhlo. Oba měli pocit, že k sobě patří.
Sethovi se zdají zvláštní sny - o dívce, která mu po zásahu šípem umírá v náručí a o muži, který ji po několika zásahech šípy následuje.
Má zvláštní pocit, jakoby si to sám prožil...
Seth měl pocit, že musí Mikky za každou cenu ochránit a taky, že to bylo potřeba.
Nejdříve spadla záhadně Mikky do řeky, kdy ji Seth vytáhl. Jednou na ni málem spadl led ze střechy.
Mikkaelu trápily migrény (holka, jak já ti rozumím, je to peklo) a Seth, fyzioterapeut, jí nabídl pomoc.
Mikkaela bojuje s migrénou, která se jí rozjela po nehodě při závodech. Studuje, učí na univerzitě, žije v nájmu s nejlepší kamarádkou Rose. Má napjatý vztah s mámou, otce od dětství neviděla.
Příběh byl opravdu kouzelný a vlasáče Setha jsem si zamilovala (ano, mám slabost pro vlasáče). Mikkaela, na jednu stranu silná dívka, na druhou stranu vedle sebe potřebuje oporu a ochránce.
Neměla jsem problém si ty dva představit v minulém životě.
Doporučuji romantickým duším. Je to pohodová romantická pohádka.
Četla jsem už předchozí knihu autorky a ta byla za mě naprostá pecka, proto jsem se hned vrhla do téhle a oba hrdinové byli zase hrozně super, člověk jim fandil a měli krásný vztah, jenom mi v téhle knížce přišlo, že by to chtělo na ní ještě trochu zapracovat. Některé grafické předěly nebyly úplně vychytané, některé pasáže byly moc skokové a málo rozepsané. Takže to mě trochu rušilo při čtení narozdíl od minulé knížky, ale přesto to byl krásný romantický příběh a já si určitě přečtu další knížku autorky, pokud nějakou napíše.
I u tohoto příběhu sem hrozně moc ráda, že Solis dává šanci začínajícím autorům, protože by byla hrozná škoda, kdyby nespatřil světlo světa. Za e-knihu v rámci #spolupráce děkuju @solis.nakladatelstvi
Máte rádi tajemno, magii a v neposlední řadě lásku, určitě vás tento příběh nesmí minout.
Mikkaela a Seth, hlavní hrdinové jsou snový, oba si okamžitě zamilujete. Spřízněné duše, které jsou si souzeni.
Něco je k sobě táhne, záblesky minulosti a to neviditelné pouto mezi nima. Seth je fyzioterapeut a pomáhá Mikkaele s její migrénou a tak nějak na sebe pořád narážejí.
Nechci se moc rozepisovat, abych vám neprozradila z příběhu mnoho a nepřipravila vás o ten úžasný zážitek ze čtení.
Příběh se krásně hodí do podzimního počasí, už jen tím kde se odehrává. Uvařte si čaj, pohodlně se usaďte a ponořte se do knížky.
Za mňa veľmi podarený príbeh, vtiahlo ma to dostatočne. Dala by som aj plný počet hviezdičiek, ale chcelo to kúštik viac návratov do minulosti, a možno trochu väčšiu interakciu s protivníkom (a v jednej chvíli sa vytratila Rosie, čo ma trochu mrzelo). Ale inak som to neodložila, kým som nedočítala, a Mikky a Seth sú jedna z dvojíc, ktoré si zapamätám.
Dávné duše je jako když se krása střídá s nádherou.
Mikkaela a Seth jsou dva obyčejní studenti ,kteří měli v osudu se prostě poznat. Proč? Protože jsou si souzeni jsou spřízněné duše a životní lásky.
Příběh je protkaný nadpřirozenem, magií a hlavně láskou tak silnou která přestála i smrt.
Málokdy mě něco natolik zaujme, abych to všude doporučovala, a téměř nikdy to není od českého autora. Dávné duše jsou ale tak překrásná, tak čistá novela, že mi doslova vzaly dech. Jak Mikkaelu, tak Setha si okamžitě zamilujete, hlavně Setha... To je můj nový chlap snů, a ještě k tomu fyzioterapeut!!!
U čtení jsem měla mnohdy husí kůži, jak nádherný příběh to byl.
Doporučuju, doporučuju, doporučuju všemi prsty, které mám!!!!
Kniha by se mi líbila mnohem více, kdyby boj mezi bílými a temnými byl
více rozveden, pro mně byl uspěchaný.
Ale jinak to bylo pěkné fantasy.
Může existovat láska tak silná, aby přestála i smrt?
A poslání natolik důležité, že přetrvá věky?