Dějiny dobytí Mexika

Dějiny dobytí Mexika
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439832/bmid_dejiny-dobyti-mexika-hLD-439832.jpg 5 10 10

Klasické dílo americké i světové literatury je historickým obrazem závažných zeměpisných objevů, které byly v 15. a 16. století motivovány jednak náboženstvím (šíření víry), jednak kolonizátorskou honbou za zlatem. Obsáhlé vyprávění, zpracované podle pramenů dostupných v první polovině minulého století, líčí osudy Montezumova domorodého království v Mexiku po příchodu Španělů, vedených Hernando Cortésem. Plány vítězících kolonizátorů se tu kříží s vůlí a touhou původního obyvatelstva po svobodě. Historie Cortésovy výpravy je psána krví velikého množství obětí, které si vyžádaly boje. Rovněž bylo zničeno mnoho památek mexické kultury. - První vydání této knihy, uspořádané do tří svazků, vyšlo v USA již roku 1843.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: , Orbis
Originální název:

History of the Conquest of Mexico, 1843


více info...

Přidat komentář

manka71
26.07.2023 5 z 5

Trochu jiný pohled na historii o dobývání Mexika, než o jaké jsme se učili ve školách, celé dobývání nebylo tak jednoduché. Po přečtení se mi částečně změnil pohled na Cortéze, to nic ale nemění na tom, že je mi líto pozoruhodné Aztécké civilizace, která zmizela dřív než jsme ji mohli poznat. Stejně jako v Peru, zánik Aztéků nezavinila jen nenasytnost Španělské koruny a jejich poddaných, ale k zániku i značně přispěli Aztéčtí sousedé.

kasparos
14.02.2017 5 z 5

Výborná kniha


Finskej
09.02.2014 5 z 5

Klasické dílo. Zcela a na hony vzdálené dnešní době, čtenáři a jeho jednoduchým požadavkům. Ale to vše pouhý popel a dým: klasické dílo.