Deník citového vyděrače

Deník citového vyděrače
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94471/bmid_denik-citoveho-vyderace-kyn-94471.jpg 4 494 494

Srbský spisovatel Dušan Radović řekl: „Jsou muži a muži. Někteří dokáží udělat šťastnými mnoho žen, a některým se s bídou povede udělat nešťastnou jen jedinou.“ František, hlavní protagonista knihy Deník citového vyděrače, se této teorii vymyká, a úspěšně ničí život své (v pořadí již čtvrté) manželky.

kubikzeme
29.03.2016 4 z 5

Čtivá kniha, jež těží z rozsáhlé slovní zásoby autorky. Bohužel v příběhu není žádná přidaná hodnota, která by šokovala čtenáře a dokázala jej "zvednout ze židle". Sečteno podtrženo: nenáročné čtení vhodné pro odpočinek.

P.S. Čekám, kdy tuto knihu začne Zdeněk Macura darovat spolu se svou brožurkou o domácím násilí.

Mruskulka
18.02.2016 5 z 5

Úžasná kniha, jako každá od této autorky. Bylo mi jasné hned v úvodu, jak kniha skončí, ale stejně jsem nedokázala odtrhnout oči.

deniska89
14.02.2016 3 z 5

!!Obsahuje spoiler!!
Knihu jsem dočetla a vlastně moc nevím co si o ní myslet. Je psaná čtivě, to ano. Místy je použitá opravdu krásná čeština, o slovní zásobě autorky není pochyb. Ale ten příběh. Na mě moc protikladů a rozporů. Jak sebevědomá, cílevědomá, inteligentní žena, která dokáže vybudovat milionový podnik, může propadnout nátlaku okolí a vzít si prvního ňoumu, který se jí namane? Konec mi přišel také absurdní. Těžko hodnotit z pozice zdravého člověka, za mě tomu chybělo víc propracovanosti.

Ankavi
21.01.2016 4 z 5

Knihu jsem nečetla poprvé. Pro mladé ženy by možná měla být i povinná, protože to, jak umí strávit člověka žárlivost, není fikce, ale pro někoho každodenní smutná realita. Přístupnou formou je zde velmi pěkně popsána situace, do níž se hrdinka ne vlastní vinou dostala - a přes všechny nesnáze a zdánlivou beznaděj a bezmoc příběh nakonec vyzní vcelku optimisticky. A to je právě to, co mám na stylu psaní autorky tak ráda - nikdy nepropadla beznaději, i když všichni víme, jak to s ní nakonec bohužel dopadlo.

belina1
02.01.2016 5 z 5

Kniha přečtená jedním dechem,zábavná,pravdivá a zároveň hrozivá v tom, co dokáže žárlivost :( určitě doporučuji

studentice
13.09.2015 4 z 5

Nadprůměrná kniha od této autorky. Při čtení mě místy mrazilo a nemohla jsem se dočkat dalšího zápisku v deníku. Knížka nutí k zamyšlení-jak dobře své blízké vlastně známe...

MartinkaS
03.07.2015 4 z 5

Miluji knihy této autorky, které mají hořkou chuť drsné reality. Málo kdo totiž pluje na svém růžovém obláčku celý život. Kniha vypovídá o tom, jak někteří lidí jsou až extrémně sobečtí a lásku si pletou s tím, jak k sobě někoho (ať už za použití jakýchokoliv prostředků) připoutat. Sobeckost, sebeláska, intriky, manipulování a chorobná žárlivost... člověka až mrazí, čeho všeho jsou lidé schopni ve jménu "lásky"

viva71
22.04.2015 5 z 5

Knížka se čte jedním dechem.

RobertRoberts
11.03.2015 2 z 5

Manipulace, tyranizování, citové vydírání, sebeláska, sebestřednost a bezcitnost. Opravdu si myslíte, že víte s kým žijete?

Kabi
02.01.2015 5 z 5

Další skvělá kniha. Opět bych doporučila většině manželským párům. Některým ženám v mém okolí by to snad konečně otevřelo oči.

jana.hud
20.11.2014 5 z 5

Knížka je skvěle napsaná, ukazuje nám jak jeho,tak její pohled a názor na manželství.
Kdyby nebylo konce knihy (!!!), tak si nemyslím, že byl František až tolik podlý a žárlivý. Jen měl každý jiný názor na manželství. A hlavní hrdinka také nebyla ženou bez chyby. Měla svojí práci, svůj byt, mohla si jít kam chtěla...rozhodnutí být s manželem bylo dobrovolné.
Spousta žen v naší společnosti je na tom stejně, možná i hůře - mají děti, bydlí u manžela a nemají kam utéct.
Knížka mě donutila se zamyslet se nad tímto tématem a ráda bych si o tom přečetla více.

Klára90
01.11.2014 4 z 5

Teda, tahle knížka mě dokázala zvednout ze židle...krásně napsáno, chvilkama jsem opravdu chytala nehorázný vztek na bodlé intriky Františka a říkala jsem si, že to snad ani není možné....smutné je, že to možné je...zároveň jsou v knize i vtipné pasáže, které příběh odlehčí. I když happy endy nějak extra nemusím, u této knížky mě až mrzí, že se slavný happy end nejspíš nekonal...hrozně jsem ji fandila. Sympatická hlavní hrdinka, velmi čtivý příběh. Za mě velmi dobrá kniha

kacaaba
08.08.2014 4 z 5

Tak to byla síla. Pěkně se to četlo, jen mě mrzí, že to nemá jasný konec.

Zorka
20.07.2014 4 z 5

Psychologický profil chorobného žárlivce a psychopata líčený formou dílo v díle. Za mě ano.

mariva
01.04.2014 5 z 5

Zpočátku jsem myslela, že snad půjde o první knihu od Monyové, do které se nezačtu. Ale od okamžiku, kdy hrdinka otevřela "Deník" děj nabral spád a zbytek už jsem přečetla na jeden zátah. Z knížky mrazí, kam až může dojít žárlivost a potřeba ovládat toho druhého. Určitě stojí za přečtení.

matas888
16.03.2014 3 z 5

Odpočinková četba.

monte
03.01.2014 5 z 5

Kniha se mi velice dobře četla. Kam až taková "láska" může dojít. Ještě, že jsem takového Františka ve svém životě nepotkala.

Michaela91
05.09.2013 3 z 5

zajímavý pohled na život manželů z obou stran. Konec jsem četla velice rychle abych konečně věděla co se stalo. Zatím nejlepší kniha kterou jsem od autorky četla.

dara1111
06.08.2013 5 z 5

Je to asi divné, ale doteď jsem od této autorky nic nečetla, kniha ,,Deník citového vyděrače" byla má první a nejspíš se pustím do dalších. Moc se mi líbila, dobře se četla, je v ní humor, ironie, ale i tragédie poznání, že človek je schopen žít delší dobu vedle partnera, aniž by poznal jeho pravou tvář, že člověka, kterého miluje vlastně vůbec nezná... a to poznání bylo kruté.

verunka32
31.07.2013 5 z 5

Zajímavý příběh. Jedna z těch lepších, které spisovatelka napsala.