Deník malého poseroutky
Jeffrey Patrick Kinney
Deník malého poseroutky / Denník odvážneho bojka série
Když je vám tak jedenáct, může to být fakt opruz. A nikdo to neví líp než Greg Heffley, protože se najednou ocitl na škole, kde malí poseroutkové, jako je on, naráží každý den na chodbách do kluků, kteří jsou větší, silnější a holit by se mohli dvakrát denně. Deník malého poseroutky není jen tak obyčejný deníček. Greg tenhle sešit dostal od mámy. A to přesto, že deníky jsou přece jenom pro holky! Takže si nemyslete, že to bude nějaké milý deníčku tohle a milý deníčku támhleto.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
Diary of a Wimpy Kid, 2007
Mezi dětmi je tato kniha hodně oblíbená. Zajímalo mě, co na knize vidí, a tak jsem se pustila do čtení i já, i když už rozhodně nepatřím mezi cílovou kategorii čtenářů.
Kniha - deník je rozdělena do krátkých kapitol a je velmi čtivá. U řady situací se člověk pobaví. Pro děti může být atraktivní i styl písma, který se liší od klasických knih. Text je navíc doprovázený četnými ilustracemi.
Greg vypráví své příhody ze školního roku. Zabývá se situacemi a "problémy", které nám dospělým vůbec nepřipadají závažné, pro puberťáky jsou ale životně důležité. Jako oddechovka je to skvělé čtení, nějakou vyšší hodnotu v knize ale nespatřuji, snad jen to, že Greg jde stále za svým cílem být slavný a úspěšný. Jeho plány mu ale zatím nevychází a smetanu za jeho skvělé nápady vždycky slízne někdo jiný.
Místy jsem se zasmála, ale upřímně, čekala jsem od knížky trochu víc na to, jak hodně se o ní jeden čas mluvilo...
Pujceno od dcery, protoze to splnovalo tema do Vyzvy.. ale uz holt nejsem teenager, takze mi to ani neprislo moc vtipne. Takove o nicem.
Po knize jsem sáhla jen proto, že se mi hodila do výzvy (název má 21 písmen). Dcera četla asi 12 dílů a bavilo ji to, ale já jsem nikdy neměla potřebu tyto knihy více prohlížet. Ale docela jsem se i zasmála :-). Když "vyženete" dítě ven, aby mělo pohyb a nehrálo celý den videohry, může se stát, že půjde ke kamarádovi a budou ... HRÁT VIDEOHRY :-). Určitě se podívám i na další díly, skvělá oddychovka.
Knižka se mi moc líbíla, protože měla pěknou ilustraci a celkově priběh. Greg je hlavní postavou knihy a ma znazorňovat kluka který se chce stat slavným ale braní mu v tom škola a rodina. Ma nejlepšího kamaráda Rolweyho kteryý se snaží být cool ale vetšinově se chová jak prvňak, a jednou Rowley a Greg měli hru , že jeden půjde na bobech z kopce a druhý ho musí trefit a jednou se stalo že Greg trefil Rowleyho a kvůli tomu měl Rowley zlomenou ruku .A když přišel s zlomenou rukou do školy tak všechny holky šli k němu aby ho rozveseli , a Greg začal žarlit . Dal nebudu psaát aby jsem nenapsal spoiler
Pustila jsem si knihu jako audio a moc jsem se pobavila a zasmála. Doporučuji pro zlepšení nálady v této ne moc dobré doby covidové.
Tahle kniha mě zaujala s vím zpracováním a obrázky. Humor tam je takový aby pobavil mládež. Za mě tahle kniha není vůbec špatná vyjadřuje dosti zajímavý příběh o klukovy jménem Greg který zažívá spoustu dobrodružství s jeho rodinou nebo kamarády. Dávám 4 hvězdy a doporučil bych to mladším čtenářům.
Greg je kluk, který nekouká na porno, nesportuje, hraje hry, čte komiksy. Rodiče, sourozenci a ostatní lidi jsou příliš zahledění do sebe. Greg je osamocený a snaží se zalíbit spolužákům. Kinney nastavuje zrcadlo střední vrstvě, jejich stylu života a pošetilé honbě za dokonalým životem z reklam a katalogů.
Je to moc hezká kniha,zábavná a dobře se čte,doporučuji všem čtenářům, kteří mají rádi napětí a humor
Dávám plný počet, protože Poseroutka naše děti přivedl ke čtení. Syn si Poseroutkou krátil čas v nemocnici, přečetl i dva díly za den. Dcera v přibližně stejném věku (necelých 8 let) přečetla už asi 11 dílů. Syn čte jinak rád naučnou literaturu, ale Poseroutky má všechny, prvních deset dílů i v angličtině. Všechny už četl několikrát.
Ujde to. Další díly jsou lepší. Ale u toho jsem se taky zasmála- někdy . Greg je o rok starší a nastupuje na gymplu. popisuje všechno a všechny kolem sebe, chování spolužáků k němu , které není zrovna dvakrát veselé.
Sice mě trochu mrzí, že tam toho není víc napsaného (po stránce kvantity i kvality), ale párkrát mě rozesmály i situace na obrázcích, takže celkový dojem příjemný. (Mikulášovy patálie jsou holt jen jedny, s tím člověk nic nenadělá) Věřím, že začínající čtenář bude nadšený.
Krásně rychle se čte, popravdě se čte sama a rychle to uteče. Na hodně stránkách se zasmějete a pobaví vás :D . Pokud chcete tak ji dokážete přečíst na jeden dech . Můžu jen doporučit.
deníky humor pro děti zfilmováno komiksy 2. stupeň ZŠ spolužáci fiktivní deníky pro chlapce pro děti od 10 letAutorovy další knížky
2009 | Deník malého poseroutky |
2011 | Psí život |
2009 | Rodrick je king |
2016 | Staré dobré časy |
2011 | Ošklivá pravda |
Knížka byla hodně vtipná, rychle přečtená, dobře napsaná a líbilo se mi i ilustrace k tomu.