Deník malého poseroutky
Jeffrey Patrick Kinney
Deník malého poseroutky série
Když je vám tak jedenáct, může to být fakt opruz. A nikdo to neví líp než Greg Heffley, protože se najednou ocitl na škole, kde malí poseroutkové, jako je on, naráží každý den na chodbách do kluků, kteří jsou větší, silnější a holit by se mohli dvakrát denně. Deník malého poseroutky není jen tak obyčejný deníček. Greg tenhle sešit dostal od mámy. A to přesto, že deníky jsou přece jenom pro holky! Takže si nemyslete, že to bude nějaké milý deníčku tohle a milý deníčku támhleto.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
Diary of a Wimpy Kid, 2007
Poslouchala jsem s dětmi - něco mi připadalo vtipné, něco ne. To je asi dáno věkem a pohledem na věc. Ale dětem se to líbilo.
Celkem dobrá kniha, dá se přečíst, ale nijak u vytržení jsem z toho nebyl. U něčeho se fakt zasmějete
Je mi sice téměř 16, ale na tyto deníky nedám dopustit. Série mých mladých let, která mě rozesmívá dodnes a ještě dlouho bude ????
Docela dobré na to, že je kniha určena výhradně dětem a mládeži. I když tohle není nic pro nás, docela slušně jsme se bavili a jako takové jednodenní čteníčko to náhodou není vůbec špatné, ba dokonce naopak, je to dobré!
Celou dobu jsem si říkala, co tolik dětí táhne k tomu tuhle knihu číst, už dlouho ji vidím všude - v troleji, na zastávkách, na rozpálených lavičkách. Pak jsem si ji půjčila a už to vím - je to dokonalost maskovaná jako deníkové záznamy. Velmi čtivé, vtipné, krásné ilustrace, lehké do ručky, může být klasifikována jako odpočinková četba. Doporučuji každému!
deníky humor pro děti zfilmováno komiksy 2. stupeň ZŠ spolužáci fiktivní deníky pro chlapce pro děti od 10 letAutorovy další knížky
2009 | Deník malého poseroutky |
2011 | Psí život |
2009 | Rodrick je king |
2016 | Staré dobré časy |
2011 | Ošklivá pravda |
Nějak nevím. Na jednu stranu celkem čtivá, občas zábavná a stylově ilustrovaná záležitost, na stranu druhou je to dílko se strašně přežvýkaným obsahem (a to i na oddechovou literaturu), nemá to nic nového, nic co by bylo pamětihodné, charaktery tak nějak mdlé,... Jeden by řekl, že za úspěchem tohoto titulu stojí marketingová oddělení jednotlivých vydavatelství.
Za sebe můžu říct, že pokud budu mít dítě, budu se snažit nabídnout mu kvalitní dětskou literaturu (např. Děti z Bullerbynu, Mary Poppins, Annu ze Zeleného Domu, něco od Verna, Hobita, apod.), toto je spíš takový „vkusokaz“. Pokud to ale nějaké dítě přivede ke knihám, tak proč ne (koneckonců i Čapek nehanil pokleslou četbu, hlavně když se čte, tak co bych nadával já :).