Proč máma nadává

Proč máma nadává
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402468/bmid_proc-mama-nadava-x3I-402468.jpg 4 130 130

Humorný román pro všechny rozčílené mámy. Mámino manželství prochází krizí, děti zcela zdivočely a dům vypadá jako po výbuchu. Jenom pes jí zůstává stále věrným společníkem. Jako by toho nebylo málo, máma si našla novou životní výzvu – práci pro čerstvě rozjetou firmu plnou mladých a nadějných lidí, což jí mimo jiné přináší starosti, jestli ve svých čtyřiceti dvou letech zvládne vstát ze sedacího vaku s potřebnou důstojností a zda jí projde, když si do práce obleče kalhoty připomínající tepláky. V novém prostředí se také nějak (omylem) uvedla jako svobodná večírková královna, která nemusí běhat domů za dětmi, a teď neví, jak z toho ven, aby se naprosto neznemožnila… Dokáže máma zachovat v práci zdání nezávislosti a zároveň udržovat rodinu v chodu? A najde si stále čas na příležitostný gin a tonik? Pravděpodobně ne.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto

Why Mummy Swears, 2018

Kniholenka_DK
31.12.2024 3.5 z 5

Pokračování v duchu prvního dílu. S Ellen a její rodinou (manželem Simonem, 11letou dcerou Jane a 9letým synem Peterem) prožijeme další jeden rok. Pokud se vám líbil první díl, pravděpodobně oceníte i pokračování. Kupodivu se historky neopakují (až na pár zmínek o nezapomenutelné "přírodní" švagrové Luise, u které se i tentokrát zastavíme na návštěvu). Stejně jako v prvním díle platí, že kniha se vám bude líbit tím víc, čím víc se budete v zážitcích Ellen poznávat. Více prostoru zde tentokrát dostává vztah Ellen a Simona, jejichž dominantním tématem jsou problémy skloubení dvou kariér, rozdělení povinnosti mezi mužem a ženou a manželské spory. Pár kapitol se točí i kolem porodu a novorozeňat, takže možná by se tu mohly chvílemi poznávat i čerstvé matky, pokud zvládnou trochu sarkastického humoru ;-) Pokud je vaše životní situace úplně jiná, tak pro vás kniha pravděpodobně bude ztráta času.

A opět musím u audioknihy vyzdvihnout výkon Zuzany Slavíkové. Kvůli jejímu obdivuhodně prožitému přednesu audioknihu v tomto případě rozhodně preferuji nad tištěnou knihou.

L.Ady
27.08.2024 3 z 5

Neurazí a ani nenadchne. Občas jsou zde opravdu vtipné chvilku ze života, nad kterými se fakt zasmějete.

a304
20.01.2023

(SPOILER) Humoru není nikdy dost. Autorka pobaví . Čerpá energii ze svého okolí a přeměněnou o svůj nadhled, předává dál.
Doporučuji.

slawa.cap
31.08.2022 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu.
Díky Elen vím že život není tak moc na hovno. Že nejsem sám kdo má nervy v kýblu a všichni kolem dělají vše jen pro to aby mně vytočili.
Jasně nejsem žena a nedělám v IT, ale až nápadně se můj život podobá tomu jejímu.
Pokud se vám to zdá přehnané a nereálné tak asi žijete úplně jiný život než Elen, ale ten můj mi to chvílemi připomíná až moc. A Jsem rád že v tom nejsem sám, i když je to jen kniha.

Surikata369
27.09.2021 3 z 5

Na takovýto počtení na chvilku, mám ji jako eknihu v mobilu, třeba v buse a tak, naprosto ideální :) Krátký, vtipný, prdlý kapitoly tak ze života :)

Miška74
21.02.2021 3 z 5

Přečteno jako druhá kniha ze série. Je pravda, že první se mi líbila o něco víc, ale to neznamená, že tahle je špatná. Knihy mám spíše pro odreagování a jako přestávky mezi svými oblíbenými thrillery. Kniha je zábavná, nenáročná a opravdu oddechová. Vše je třeba brát s nadsázkou, autorka možná někdy přehání, ale aspoň čtenáře potěší, že někde může být i hůř.

Jess106
17.02.2021 5 z 5

Tohle je za mě nejlepší díl. Rodičovství nejde vzdycky tak jak si clovek predstavuje, ale Elen se nevzdava a snazi se porad na 100 procent i presto,ze za to rodinka neprojevuje moc vdeku. Strasne me to bavilo cist.

domihruzkova
26.01.2021 2 z 5

Proč máma nadává? Protože má neschopného manžela, nevychované děti a neumí říkat NE. To jen ve zkratce, ať víte, co vás v knize čeká.
Pokud se ve svém životě snažíte o nějaký optimistický pohled na všechno kolem vás, tak tuhle knihu ani neotvírejte, protože budete mít každou chvílí nutkání věčně protivnou a ufňukanou Ellen zatřást a zařvat na ní, ať se sakra vzpamatuje!
Poslechnuto jako audiokniha.

kikies
26.10.2020 4 z 5

Lehké, svěží, vtipné, místy až moc realistické a místy trochu agresivnější. Ale čte se to moc dobře a vyčerpaným matkám to určitě vykouzlí úsměv na tváři. Za mě byl první díl trochu lepší, ale jinak drží autorka velice podobnou úroveň a styl.

Zorka
08.09.2020 3 z 5

Když si člověk potřebuje vyčistit hlavu a nepřemýšlet u čtení, je to ta správná kniha.

Conely
07.08.2020 1 z 5

Knížka mě velmi zklamala, zněla mi jako příjemná vtipná oddychovka... Ale to by mi její hlavní postava nesměla tak moc lézt krkem, jak si pořád na všechno stěžuje a jak je hnusná na svého manžele a celkově dost povrchní. Uff.

PetK
06.08.2020 4 z 5

Zuzana Slavíková je skvělá. Myslím, že knížku její audiopodání povýšilo ještě o notný kus nahoru. Nenáročné, vtipné, letní, pohodové. Pokud si chcete odpočinout a zároveň se pobavit, a obzvlášť pokud jste matka, myslím, že si to užijete.

bookcase
12.04.2020 3 z 5

Vydržela jsem do necelé poloviny a pak už jen přeskákala. Oproti prvnímu dílu, který mě bavil, mi tento nic nedal. Protivná hrdinka, protivný její muž, protivné děti, protivné všechno.

NikolSeven
26.03.2020 4 z 5

První díl „Proč máma pije” jsem poslouchala jako audioknihu minulý rok a moc se mi líbila. Pak mi byl doporučen i díl druhý, takže jsem se do něj musela pustit.
Znovu se setkáváme s rozčilenou a životem unavenou Ellen, jejím občas neschopným manželem a zdivočelými dítky. S hlavní hrdinkou prožíváme její každodenní strasti (někdy i radosti). Pro mě je to hodně odpočinková kniha, u které se zasmějí nejen matky, ale i mladé ženy a dívky. Mnohé situace jsou vyvedené do naprostých extrémů (někdy až příliš, což mi trochu vadilo) a děj se chvílemi může zdát předvídatelný, i tak je to ale skvělé literární dílo, které si zaslouží vaši pozornost, máte-li chuť na něco lehčího na čtení.
Kniha přináší tak nějak autentický pohled do každodenního života britské rodiny ze střední třídy. A především do života matky dvou nezvladatelných ratolestí. Vše je ale bráno s jistou dávkou nadsázky a humoru.
I druhý díl jsem poslouchala jako audioknihu a mohu vám to jedině doporučit, protože v podání Zuzany Slavíkové je to naprostá bomba!

Tess33
18.03.2020 5 z 5

Nestává se často že by druhý díl byl ještě lepsi nez první. Opět pobavilo!!! ????

Pavlína79
14.03.2020 3 z 5

Linka, jak a proč zatajila v práci děti nebo jak nastalo manželské nedorozumění byly zajímavé, zbytek lehké čtení se spoustou nadávek.

Besa
07.03.2020 5 z 5

Kniha sa mi veľmi páčila. Páči sa mi spôsob, akým sa autorka vyjadruje, temperamentný, svieži štýl, jej zmysel pre humor. Prvý diel som nečítala, knihu som si kúpila impulzívne v kníhkupectve, netušila som, že je to pokračovanie niečoho. Ale rada si ho prečítam. Alebo na radu Danago vypočujem. Celkom som sa vedela vcítiť do kože hlavnej postavy, tiež mám dieťa, o pár rokov budem možno zažívať podobné situácie.

Danago
05.03.2020 5 z 5

Knížka se mi hodně líbila , ale první díl byl za mě kapičku lepší. A vím i proč, ale to by byl spojler.
Poslouchala jsem audioknihu, která je naprosto skvěle podaná . Podle mě se pro tuto knihu poslech hodí ještě víc než čtení. Na mnoha místech jsem se od srdce zasmála.
Je třeba vycítit v knize tu ironii a nadsázku. A opět se přikláním k tomu, že knihu lépe pochopí ženy, matky.

iveta3689
04.02.2020 3 z 5

Kniha je psaná ve stejném duchu jako autorčina předchozí. Jen v místě, kdy si autorka otevřela láhev vína, nyní nadává jako špaček. Ke konci už byla dost ufňukaná, bylo to ve stylu "mám tolik práce a nikdo mi nepomáhá" a neustálého nadávání na manžela.

cherubinka
22.01.2020 3 z 5

Místy lepší než první díl. Ke konci dost kňů, jak to mají matky v zaměstnání těžké (což chápu a nechápu, že se to kůže dít i v 21. století).

Gill Sims
skotská
2018  66%Proč máma pije
2019  72%Proč máma nadává
2021  82%Proč máma zase pije
2020  80%Proč je mámě všechno u ***!
2023  77%Sesterstvo sobotního sauvignonu